• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Risk Yönetimi - Derleme

E. Cihan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Ocak 2010
Firma
N/A Environment
Arkadaşlar, Yönetim Sistemleri bildiğimiz üzere tesislerde çalışan arkadaşlarımız için önemli olabilmektedir. Bu konuda birbirimizin gelişmesine katkıda bulunmak edindiğimiz tecrübe ve paylaşımlarla sağlanabilir. Bu sebeple bu konularda çalışan ve/veya elinde yardımcı kaynak bulunan arkadaşlarımızın katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla bu başlığı açıyorum. Mevcut konular altında çok değerli paylaşımlarımız var ancak bir çoğu 2009 tarihli. Tabi ki revize olmadıkça Yönetim Sistemi değişmiyor belki ancak yeni ve güncel paylaşımların yapılabileceği kanaatindeyim. Bu sebeple bu başlık altında, bu konuda paylaşmak istedikleriniz varsa yayınlamanızı rica ediyorum. Bu dosya paylaşımı olur, eğitim notları olur veya edindiğiniz ve dikkat edilmesi gerektiğini düşündüğünüz kişisel deneyimler olur farketmez.
İlgi gösteren arkadaşlarımıza şimdiden teşekkürler.
Mümkünse teşekkür mesajları atmayalım, bunun yerine mesajı beğen ifadesine tıklamamız yeterlidir.
Derleme amaçlı açıyorum bu başlığı. O yüzden yorumlardan ziyade paylaşımlar daha yararlı olacaktır.
 
Öncelikle risk analizinin amacı nedir bunu bilmek lazım. Olası risklerden çalışanı korumak, kendisinide korumasını sağlamak öncelikli amaç. Bildiğiniz üzere şuanda iş güvenlik alanında çalışıyorum eğitim verirken tüm işçilere risk analizi konusunu şu şekilde anlatıyorum. Kendilerini her işi yapmadan önce " Bu işi yaparsam başıma neler gelir, nasıl zarar görürüm" sorusunu sormalarını istiyorum. Sorunun cevabı her iş için aslında risk analizidir. İnsanlar tehlikeleri düşünürlerse önlemleri içinde adım atabilirler.

Bir dahaki mesajımda çeşitli konularda risk analizleri ekleyeceğim.

Selamlar
 
Risk analizinin çeşitli metodolojileri var hangi yöntemi seçtiyseniz kalan çalışmalar benzer. Sahayı gezip tehlikeleri not edeceksiniz daha sonrada tehlikelere karşı önlemleri ve tehlike derecelerini yazacaksınız. risk analiziniz oluştu bile..
 
şimdi sizin paylaştığınız örnekleri inceledim de, mesela ofis için risk değerlendirme de çok ayrıntıya da girilmiş, yani zemin yapısına kadar.. ben sadece atık yönünden değerlendirmeyi düşünmüştüm, kinney metodunu uygulamayı düşünüyorum. nedir doğrusu ? en ayrıntıya kadar gireyim mi ?
 
Risk analizleri zaten dinamik olmak zorundadır bir günde herşeyi yazıp bitiremezsiniz. Bazı analizlerinizi yazın daha sonra eklemeler yaparak revizyon yapın. Mümkün olduğunca fazla tehlikenin tanımlanmış ve önlem öngörülmüş olması faydalı olacaktır.
 
risk analizinde ayrıntıya girmeniz önemlidir,zira iş kazaları olmadık sebepten çıkabiliyor,bu sebepleri ne kadar öngörebiliyorsanız o kadar iyi, uzmandan destek almanızı öneririm
 
Üst