• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sağlığın için gdo'ya karşı imza at

Murat Erdem

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Aralık 2008
Ekli dosyayı görüntüle 1965

Biyogüvenlik Kurulu, 13 GDO’lu mısır çeşidinin ülkemize ithalatına onay verdi. Sırada Kurul'un onayını bekleyen 42 farklı GDO'lu ürün daha var. Alınan bu yanlış kararın iptal edilmesini sağlamalı ve yeni ürünlerin ithal edilmesini önlemeliyiz. Aksi halde soframızdaki etin, sütün, yumurtanın, peynirin nereden geldiğini, çocuklarımızı neyle beslediğimizi bilemediğimiz bir dönem başlayabilir.


Aşağıdaki link üzerinden formu doldurarak sağlığın için bir imza da sen at.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
GDO başvurularına red!


Biyogüvenlik Kurulu GDO’lu 9 mısır başvurusu hakkında kararını verdi. 6 GDO’lu mısır çeşidi Biyogüvenlik Kurulu’nca riskli bulunarak reddedildi.

GDO karşıtı
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ve kamuoyunun konuyu gündeme taşıması sayesinde alınan bu güzel karar bizi umutlandırıyor ve ilham veriyor. GDO'ların ülkemizde tamamen yasaklanmasını sağlayacağımıza inancımız tam.

Ekli dosyayı görüntüle 11452

Yem amaçlı kullanılmak üzere başvurusu yapılan 6 GDO'lu mısır çeşidinin Biyogüvenlik Kurulunca reddedilmesi çok yerinde bir karar. Ancak riskleri bilimsel raporlarla kanıtlanmış genetiği değiştirilmiş çeşitlerin tamamının reddedilmesi gerekiyor.

AB'de izin verilmiş 6 genetiği değiştirilmiş mısır çeşidine Türkiye'de izin verilmemesi son derece olumlu bir gelişme. Ancak başta MON 810 çeşidi olmak üzere 9 mısırın hiçbirine izin çıkmamasını bekliyorduk. Bu anlamda alınan kararı olumlu ama eksik olarak değerlendiriyoruz.
Biyogüvenlik Kurulu'nun raporlarında önerildiği gibi, tüketicilerin tercih haklarının ihlal edilmemesi adına söz konusu GDO'lu yemlerle beslenen hayvanlardan elde edilen et, süt, yumurta ve peynir gibi gıdalar acilen etiketlenmeli. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker bu konuda cesur bir adım atmış ve geçtiğimiz hafta GDO'lu yemlerle beslenmiş hayvanlardan elde edilen ürünlerin GDO etiketi taşıyacağı müjdesini vermişti. Şimdi bu müjdenin bir an önce yasalaşmasını bekliyoruz.

Sevinerek görüyoruz ki gerek Bakan Eker gerekse Biyogüvenlik Kurulu, GDO'lar konusunda var olan ve gitgide artan hassasiyeti dikkate almaya başlamış durumdalar. Ancak şu anda doğrudan insan gıdasında kullanılmak üzere izin bekleyen 29 ayrı GDO'ya dair başvuru var. Bakan Eker'den, kamu ve çevre sağlığı adına bu başvuruların ivedilikle geri çekilmesi yönünde adım atmasını bekliyoruz.
Ülkemizin insanını, hayvan yetiştiricilerini, hayvanlarını ve biyoçeşitliliğini GDO tehlikesinden korumak adına mücadele etmeye devam edeceğiz.
Sen de yemezler de!

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
çeyrek milyondan fazla kişi imza attı. Tepkiler artıkça önce Bakan'dan GDO'lu ürünleri etiketleme müjdesi, sonra da 6 GDO'lu mısır başvurusunun red kararı geldi. Şimdi sırada 29 tür GDO'lu gıdanın ülkemize gelmesini engellemek var.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst