• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sağlık emniyet çevre güvenlik (Seç-G)

Jülide Akon

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Aralık 2009
Merhaba Arkadaşlar,

Holding bünyesindeki tüm istasyon ve tesislerimize hem çevre yönetim birimi hemde SEÇ-G departmanı olarak hizmet veriyoruz. Bu kapsamda hem tesis ve istasyonlardaki personellerimize hemde holding bünyesinde çalışan personellere belirli periyotlarda eğitimler vermemiz gerekmektedir. Bu eğitimler sağlık-emniyet-çevre-güvenlik olmak üzere her biri için ayrı ayrı verilecektir. Tabiki holding dışındaki eğitimler istasyon ve tesisteki personellere verilebilecek nitelikte olacaktır. Bu konularda uzmanlaşan yada bilgisi olan kişiler yardımcı olursa sevinirim.
 
Jülide hanım merhaba,

Tam olarak hangi konuda bilgi sahibi olmak istiyorsunuz? Biraz daha açabilirseniz konuyu yardımcı olmaya çalışalım..
 
mesela şöyle söyleyeyim sağlık ile ilgili verilebilecek eğitimler şunlardır yada şu konularla ilgilenilir. İşte her biri için alt başlık oluşturup ona göre eğitimleri belirlemek istiyoruz. 4 alt başlık şeklinde (SEÇ-G) eğitimleri oluşturmam lazım
 
Çalışma alanınız nedir? Çalışma alanınıza hatta istasyonlarınıza göre bile bu eğitimler değişebilir.
Yüksekte çalışma
Kapalı alanda çalışma
Ergonomi
Kimyasallarla çalışma
Basınçlı tüplerle çalışma
Elektrikli el aletleri
Kişisel koruyucu ekipmanlar (Spesifik ekipmanlarda anlatılabilir)
Hijyen
Acil Durum
Çevre ve Atık yönetimi
Elle yük taşıma
Kaldırma işlemleri

Bunun gibi onlarca daha eğitim sayılabilir..
 
öncelikle şunu söyleyeyim: Metro'nun yol boyu dinlenme tesisleri ve akaryakıt istasyonları var. Eğitimlerimiz burada çalışan personellere verilecek. Bazı tesislerimiz çevre iznine tabii, bazılarından da tehlikeli atıklar çıkıyor vs. Çevreyi kapsayacak konuların dışında benim tam olarak istediğim şu:

Mesela;
Sağlık Eğitimleri:
...
...
...
Emniyet Eğitimleri:
...
...
...
vs. vs.
 
Jülide hanım, öncelikle size tavsiyem vermek istediğiniz eğitimi çalışanlar(işçiler) ve yöneticiler olmak üzere ikiye ayırın. Çalışanlara yönelik daha çok örnekler vererek ve uygulama ağırlıklı bir eğitim planı oluşturun, yalnız bu eğitimi tek başınıza değil örneğin işyeri hekimi veya İSG uzmanı varsa birlikte hazırlayın. Gerekli teorik bilgileri/sunumları da gerek internetten gerekse bu konularda eğitim veren danışman firmalardan yardım alarak tamamlayabilirsiniz.
 
Halil bey aynen sizin dediğiniz gibi işçiler ve yöneticiler olmak üzere 2ye ayırıp o şekilde eğitim vermeyi planlıyoruz. Bununla ilgili belki yardımcı olunabilir diye burada konu açtım
 
Üst