• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sağlık koruma bandı

Erkan Ertürk

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Şubat 2012
Firma
SATE KİMYA
Arkadaşlar günaydın,

Sizlerden bir konuda yardım rica edeceğim.

OSB de bulunan fabrikaların çevresinde Sağlık Koruma Bandı olarak belirli bir mesafede boş alan bırakılıyor.

Ama o boş alanda ne tür faaliyetlerin yapılıp nelerin yapılamayacağı ile ilgili bir bilgi arıyorum ama bulamadım. O boş alana yangın suyu depolarımızı yerleştirmek istiyoruz.

Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşmasını istiyorum.

Teşekkürler.
 
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına Dair Yönetmelikte konu hakkında açıklama var.
İyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • Sağlık koruma bandı(Yönetmelikte yazıyor).docx
    11.2 KB · Görüntüleme: 289
Gayrisıhhi Müesseseler Yönetmeliği'nin 5.maddesinde, sanayi bölgelerinin ve sanayi bölgelerinin dışında kurulacak birinci ve ikinci sınıf gayri sıhhi müesseselerin etrafında sağlık koruma bandı konulmasının mecburi olduğu, bu alanda yapılaşmaya izin verilmeyeceği 6.maddesi son bendinde de, kesinleşen sağlık koruma bandının belediye sınırları içinde mahallin belediyesince korunacağı hüküm altına alınmıştır.
 
@Fikret Şan
Bu yönetmeliğe bakmıştım ama nenim kafamdaki sorulara cevap vermiyor. Diyor ki;
bu alan içinde mesken veya insan ikametine mahsus yapılaşmaya izin verilmez. P
Peki ben o alana su tankı koyabilir miyim?
Sağlık koruma bandında nelerin olup nelerin olmayacağı ile ilgili bir döküman arıyorum. Varmıdır acaba böyle birşey.

@CMNet Okuru

Gayrisıhhi müesseseler yönetmeliği yürürlükte mi?
 
yapılaşmadan kasıt mesken veya insan ikametine mahsus değildir. Atıyorum sağlık koruma bandı içerisine bir tank gömemezsiniz, dolaylı veya dolaysız işletme ile bağlantılı bir üniteyi sağlık koruma bandı içerisine yapamazsınız.GSM yönetmeliği yürürlükte sanıyorum ayrıca iş yeri açma ve ruhsatlandırma yönetmeliğide olacaktı.
 
@Erkan ERTÜRK

Sağlık koruma bandında asıl amaç fabrikada afet olursa bu bırakılan mesafelerden fabrikaya müdahale etmek. Diğer önemli ama komşu fabrikalar bu afetten etkilenmemesi. Olası bir yangında itfaiye aracının geçişini engellemeyecekse su tankı koyulmasında sakınca olmayacağını düşünüyorum. En garantisi bulunduğunuz osb ye görüş sorun.
 
@NaZ/I

Evet en güzeli OSB den görüş almak. Teşekkürler.

OSB ile görüştük. Gelip bakacaklar. Bizim açımızdan uygun ise izini veririz ama Sağlık ve Güvenlik mevzuatına görede uygunluğundan emin olun diyorlar. Yada en güzeli yerin altına gömmek olduğunu söylediler.

Bakalım gelip keşif yapacaklar.
 
Herkese merhabalar,
Kocaelinde faaliyet gösteren şubemize, 2017 Eylül ayında Geçici faaliyet belgesi aldık. Aralık ayında çıkan Ambalaj atığı Yönetmeliği dolayısı ile Çevre izin lisans başvurumuz eksiklik olarak geri döndü. Eksiklikleri gidererek yeniden başvurduğumuzda bu sefer Kantar, kamera. kapasite raporu ve Sağlık koruma bandı eksiklikleri ile geri dönüş sağladılar. Kantar, kapasite raporu ve kamerayı hallettik fakat sağlık koruma bandında bir gelişme katedemedik. Hangi birime başvuru yapsak başka bir birime yönlendirdiler ve bize çevre il müdürlüğünden son 25 günümüzün kaldığı yazısı geldi. Bunun hakkında bir bilgisi olan veya başvuru yapıp sağlık koruma bandını alan arkadaşlar varsa yardımını bekliyorum. Herkese iyi çalışmalar dilerim.
 
Tesisin bulunduğu bölgeye göre değişiyor. Endüstri bölgesi / organize sanayi bölgesi / belediye sınırları vb.. Örneğin; OSB'de ise sağlık koruma bandı mesafeleri belirlenmiş durumdadır. Sadece onaylı plan talep edilir.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Arkadaşlar Merhaba,
Bir konuda yardımınızı edebilir misiniz? Bir toplama ayırma firmamızın uygunluk denetiminde işletmenin sağlaması zorunlu fiziki şartlar tablosunda tek sağlamayan
ibare " Yerleşim alanlarına mesafesinde sağlık koruma bandı mesafesi göz önünde bulundurularak yer seçimi yapılmıştır" bu oldu. Bu sağlık koruma bandı mesafesi görüşünü nerden nasıl alabiliriz? Rica etsem bilen varsa yardımcı olabilir mi?
 
Merhabalar, @Muhammed BEYAZ
Sağlık koruma bandı mesafesi için görüşü aldınız mı acaba? Şuan Silivri de bulunan bir firmamız için bize de gerekiyor, firma mücavir alan sınırları içinde. Ancak nasıl ve nereden alınması gerektiğine dair bilgim yok. Siz nasıl yaptınız ?
 
Sağlık koruma bandı için bende bi firmam adına biraz araştırmıştım.
Yukarıda denildiği gibi Sağlık müdürlüklerinden Çevre sağlığı bölümüne gidip danıştım.
Onlarda bir dilekçeyle başvuruyu yapıp onlara iletmemi daha sonra belediyeye iletileceğini belirtmişlerdi.
Daha sonra iptal oldu tabi çünkü sağlık koruma bandı alacağım firma bitişik nizamdı.
Bir arkadaşımın bilgilnedirmesine göre alınması baya zor olan bir görüşmüş.
Bunun için en doğru bilgiyi bulunduğunu ilin Sağlık müdürlüğünden danışarak alabilirsiniz.

SKB.jpg

Zamanında şöyle bir not almışım ama :)
 
Sağlık koruma bandı diye bir şeyin tarih olmaması çok ilginç ESKİDEN yani çok eskiden çed görüşü ile birlikte verilirdi

Sonra kurum olurları, yer görmeler, halkın katılım toplantıları çıktı ÇED Yönetmelikleri değişti ÇEVRE vakfı kuruldu çevre görüşleri sonra çıkan Çevre Bakanlığına verildi bir tek sağlık koruma bandı sağlık bakanlığında kaldı bununda içi doldurulamadı sanırım JAPONYA da bir örneği varmış

Lafın özü Sağlık Bakanlığına gidin sağlık koruma bandı namına doğru bir bilgi vermeyecektir çünkü ne doğru bir mevzuat var nede anlayan kişi

Bu konu ÇED konusu dahilinde kalmalıydı

ÇED Komisyonuna ve yeterliliğe bir hekim veya bir sağlıkçı eklenmelidir

Çevre den anlıyoruz ama Çevre sağlığından pek anlamıyoruz

Çevre bakanlığında ki Arkadaşların bu raporu istemesi kadar saçma bir olay yok
 
Herkese teşekkür ederim yardımlarınız için. Şu an kafamda oluştu bişeyler. İl sağlık müdürlüğünden çevre sağlığı birimi ile görüşmem gerek. Onlarda kendilerine verilecek dilekçeyi belediye ye yönlendirecek anladığım kadarıyla.
 
Üst