• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sağlık ocağı ile belediye anlaşmazlığı

erman

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Nisan 2011
Bugün karşılaştığım bir olay,

Bir belde belediyesi ve ona bağlı bir sağlık ocağı..
Belediye, tıbbi atıkları için lisanslı bir firma ile anlaşma yapmış.(anlaşmada haliyle doktorunda imzası var)
Tıbbi atıkları toplamak için firma gelmiş..Sağlık ocağındaki doktorda, tıbbi atıklarını firmaya vermemek için yada verirse ücret karşılığında vermek için diretmiş..
Firma yetkilileri (toplayıcıları) atıkları almadan gitmişler..
Doktorda; 'Ben bunları yakarak imha edebilirim' diye konuşuyormuş.

Belediye yetkilileri nasıl hareket edeceklerini bilmiyor.
Bir ceza kesilecek olursa belediyede bundan payını alır mı acaba?
 
Doktorun lisanslı tıbbi atık bertaraf tesisi varsa imha edebilir.
Aksinde atıklarını lisanslı tesise vermek zorundadır. Çevre Cezaları kişilere değil kurumlara kesilir. Ancak bazı kurumlarda cezaların sorumlu kişilerden tahsil edilebilmesi için iç yönetmelikler vardır. Bu durumda sağlık ocağı cezayı ödemek zorunda kalır.
 
erman bey;
firma yetkilileri bu işi bıraksın.
belediye belde beleidyesi en yakın ilçeye ilhak olsun.
doktor a gelince;bir diğer doktora görünsün....

işin espirisinmi geçersek..firma nın bir yaptırım şöyle olabilir. çevre müdürülüğüne ve sağlık il/ilçe müdürlüğüne dudurumu bildiren bir dilekçe yazsınlar..öncelikli oalrak sağlık müd sonra çebvre müd bu işin peşine gider.
artı olarak belediye yetkilisi bununla kalmayıp Tıbbi Atıkalrın kontrolü yönetmeliği Tıbbi atık üreticilerinin yükümlülükleri
Madde 8- Tıbbi atık üreticileri
ve
Belediyelerin yükümlülükleri
Madde 9- Belediyeler;
hükümleri üstüne basa basa belirtsin..
ayrıca;
Yönetmelik; Madde 33- Tıbbi atıklar yakılarak bertaraf edilebilir. Yakma sistemleri büyükşehirlerde büyükşehir belediyeleri, büyükşehir belediyesi olmayan yerlerde ise belediyeler veya yetkilerini devrettiği kişi ve kuruluşlar tarafından kurulur ve işletilir. Evsel nitelikli atıkların yakılması için kullanılan yakma tesisleri tıbbi atıkların yakılması için kullanılmaz. Üniteler tarafından münferit yakma tesisleri kurulamaz ve işletilemez
 
Yani kastettiğim ilk etapta ceza sağlık ocağına mı kesilir, yoksa belediyeye mi kesilir?

Ya da belediyeye kesilip, belediye bunu sizin anlattığınız şekilde eğer iç yönetmeliklerinde buna ilişkin bir madde varsa sağlık ocağı bünyesine ödettirebilir,yoksa kendisi ödemek zorunda kalabilir. (Bu şekilde mi?)
 
belediye bu durumda hiç bir şekilde ceza almaz.eğer belediye işin üstüne giderse sağlık ocağı ve yetkilisi çok zorda kalır.kendimden örnek vereyim sağlık kuruluşu tıbbi atıkları lisanslı kuruma veriyor fakat enjektörelri poşete koyup konteynere attığı için tutanakla il çevreye bildirnce ve de kendileri bize kadar gelip bu durumun bir daha olmaycağını tahahhüt etttiler.(paşa paşa)

belediye bir ana önce bu durumu resmileştirsn tutanak tuttsun..mekanizma kendiliğinden çalışır.
 
Üst