• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sanayi kaynakli hava kirliliğinin kontrolü yönetmeliğinde değişiklik yapilmasina dair yönetmelik

S

Silinen üye 2206

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

ATAMA KARARLARI
— Aile ve Sosyal Politikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Gümrük ve Ticaret, İçişleri, Kültür ve Turizm ile Sağlık Bakanlıklarına Ait Atama Kararları

YÖNETMELİKLER
— Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
— Veteriner Tıbbi Ürünler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
— Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliği

TEBLİĞLER
— Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği (2014/55)
— Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğde (Tebliğ 2014/43) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2014/57)
— Gümrük Genel Tebliği (Yükümlü Kayıt ve Takip Sistemi) (Seri No: 1)
— Gümrük Genel Tebliği (Gümrük İşlemleri) (Seri No: 99)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Gümrük İşlemleri) (Seri No: 121)
— Gümrük Genel Tebliği (Gümrük İşlemleri) (Seri No: 70)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Gümrük İşlemleri) (Seri No: 122)
— Gümrük Genel Tebliği (Gümrük İşlemleri) (Seri No: 77)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Gümrük İşlemleri) (Seri No: 123)

KURUL KARARI
— Etil Alkol ve Metanolün Üretimi ile İç ve Dış Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 25 inci ve 26 ncı Maddelerinin Uygulanması ile İlgili Tütün Ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulunun 10/12/2014 Tarihli ve 8613 Sayılı Kararı


İLÂNLAR
a - Yargı İlânları
b - Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları
c - Çeşitli İlânlar
– T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Döviz Kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
@Yıldız Doğan

Özel toz için kardırılan veya eklenen bir durum yok. Eski yönetmelikte de var olan duruma açıklama getirilmiş.

Ancak Ek-1 3 üncü paragrafında yer alan 0.1 kg/saat kütlesel debi eşiği tüm özel tozlar için (gibi) yazılmış. Ama tablolarda 0.1 kg/saat eşiği organik tozlar için verilmiş. İnorganik tozlarla ilgili tabloda 1 g/saat eşik değeri hala duruyor.

İnorganik özel toz analizlerinin hangi eşik değer dikkate alınarak yapılacağı konusunda görüş sormak lazım.:eek:kyrm:
 
Merhaba,
Yönetmelik üzerinde değişikliklerin işlenmiş hali aşağıdaki dosyalarda mevcut .
 

Ekli dosyalar

  • SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER.pdf
    378.3 KB · Görüntüleme: 149
  • EK-1,EK-2,EK-5A Yapılan değişiklikler.pdf
    27.6 MB · Görüntüleme: 116
  • SKHKKY EKLER.pdf
    1.7 MB · Görüntüleme: 105
@Muharrem

7.8) Kullanılan yakıt, hammadde, katkı maddeleri ve üretimden dolayı atık gazlarda; çimento fırını (klinker döner fırın bacasında ve döner fırın yanma gazı çıkışı olan bacalarda, toz emisyonunda (Hg, Cd, Tl, As, Sb, Pb, Cr, Co,Cu, Mn, Ni, V) Ek-1’de bu maddeler için belirtilen sınır değerleri aşamaz. Söz konusu emisyon kaynakları dışında Ek-1.g uygulanmaz.
 
@Yıldız Doğan

Yine aynı cümleyi kuracağım :) Özel toz için kardırılan veya eklenen bir durum yok. Eski yönetmelikte de var olan duruma açıklama getirilmiş.

Özel toz ölçümleri, organik buhar ve gaz ölçümleri gibi, tek bir analizle bütün parametreler için sonuç veren (ki aslında bu durumda tüm laboratuvarlar için doğru değildir ama neyse) ölçümler değildir. Ölçümü yapılan kaynak için şu şu şu parametrelerin bulunması muhtemeldir diye... laboratuvar/bazen İl Müdürlüğü/bazen Bakanlık tarafından belirlenerek belirlenen parametrelerin analizi gerçekleştirilirdi/ hangi parametrelerin ölçüleceğinin belirlenmediği sektörler için yine böyle olmaya devam edecek..

Çimento sektörü için hangi parametrelerin ölçüleceği Yönetmelikle açıklanmış oldu. Eski yönetmelikte "7.8) Kullanılan yakıt, hammadde, katkı maddeleri ve üretimden dolayı atık gazlarda; Toz Emisyonunda Özel Maddeler (CaO, MgO, nikel ve bileşikleri, vanadyum ve bileşikleri, krom ve bileşikleri), Kanser Yapıcı Maddeler (nikel ve bileşikleri, krom VI bileşikleri) bulunuyorsa, Ek-1’de bu maddeler için belirtilen sınır değerler aşılmamalıdır." şeklindeydi madde zaten. Yönetmelik değişikliği ile birlikte IPPC sektör kılavuzuna uygun olarak hangi özel tozların ölçüleceği yeniden belirlenmiş.


@Yıldız Doğan gibi bir durum söz konusu değil yani.

Ancak getirilen bir yenilik daha var ki bu ciddi bir yenilik: "Teyit ölçümlerinde özel toz ve gaz ölçümleri kaldırılmış" durumda.
 
@Muharrem
sabah yoğun başlayınca işe doğru cevaplayamadım. Çevre izni için yaptığımız ölçümlerde en son fabrikadaki tüm bacalarda tozda özel madde ölçümleri yaptırmıştık. o durum ortadan kalktı demek istedim. Tozda özel madde devam ediyor tabi ki
 
Arkadaşlar "SKHKKY'nde Madde15-7.7) Enerji kesilmesi ve dalgalanmaları, ani karbon monoksit yükselmeleri ile ilk ateşleme gibi zorunlu haller
dışında, tesisler filtreler devre dışı iken çalıştırılmayacaktır. Değerlendirmelerde elde olmayan ve önceden tedbiri mümkün olmayan sebeplerden dolayı oluşan duruşlardan sonra fırınların ve değirmenlerin tekrar devreye alınma süreleri hariç tutulacak, bu durumlar aylık raporlar halinde belgelendirilecektir. Elde olmayan ve önceden tedbiri mümkün olmayan sebepler birbirini takip eden 72 saati veya bir takvim yılı içinde 240 saati geçemez." ibaresinde aylık raporlar halinde belgelenecek kısmı duruşlar mı yoksa devreye alma sürece mi?
 
Arkadaşlar bizde geri dönüşüm tesisimiz için emisyon ölçümü konusunda teklif istedik. Teklifte Yanma Gazları , (O2, CO, NO, NO2,
NOX, (SO2), Toz, İslilik parametreleri yazıyor.. Hepsi zorunlu değil mi?
 
kusura bakmayın konuyla alakası yok ama konuşma başlatamıyorum onun için yazma gereksinimi duydum. geri dönüşüm firmasında çalışıyorum da belgelendirme için yardım alacaktım. yardımcı olur musunuz... nasıl yapılır ? belgelendirmede neler olur falan gibisinden sorularım olacaktı ?
 
Üst