• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

şantiyede iş güvenliği

Ömer Taşdemir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Ocak 2012
kazı işlemi bitmek üzere olan bir şantiyede isg müh olarak başlıcam ve OHSAS sisteminin oturtulması için nası bir yol izleyebilriim? bana yardımcı olabilecek arkdaşlar varsa yardımlarını bekliorumm
 
Ohsas sistemi oluşturmak sanıldığı kadar kolay değil, öncelikle ohsas 18001:2007 standart metnini temin etmenizi öneririm. TSE 'den ücreti mukabilinde alabilirsiniz. Bundan sonra standart metinde yazanları uygulamaya kalıyor nasıl uyguladığınız size kalmış..
 
@omertasdemir

Standardı edinmeniz elbette başlangıç noktasıdır. Bunun ötesinde yapılması gerekenlerle ilgili bir kaç şey söylemek istiyorum:

1) Devraldığınız sistemin özelliklerini iyice keşfedin. Denetim zamanı ne kadar uzağınızda bilmiyorum ama eğer hemen işe koyulmazsanız bazı şeyleri son bir kaç gün kala öğrendiğinizde bataklık içinde debelenir hissine kapılabilirsiniz. O nedenle hemen harekete geçin. Sistem yasak salmak için mi kurulmuş ya da mucizevi bir şekilde gerçekten işyerinin güvenliği için mi dizayn edilmiş? Bunu dokümantasyonu gözden geçirdiğinizde anlarsınız. Özellikle revizyon geçmişine bakmanızı tavsiye ederim. Eğer falanca tarihte X numaralı prosedürünüz ya da X makinesi bakım revizyon formu gibi bir doküman iptal edilmiş ve herhangi bir şekilde yerine başka türden bir uygulama tarzı benimsenmemiş ve olduğu gibi kalmışsa çok işiniz var demektir (dokümantasyondan daha ziyade sistemin uygulandığı işyerindeki alışkanlıklar ve insan davranışlarıyla ilgili yapılacak çok işiniz var).

2) Sahada formen yada benzeri bir elemanınız var mı bilmiyorum ama sahadaki uygulamaların devam ettiriliyor olması hayati derecede önemli. Eğer sahada elemanınız yoksa belli belirsiz zamanlarda sahada olun. Önemli görülen ve sık rastlanmayan işler yapılırken sahada bulunmaya özen gösterin.

3) En başta belirtmem gereken bir konuydu belki ama devraldığınız sistemin kurucusu yada sizden önceki yürütücüsüyle çalışma şansınız var mı? Telefon yada başka şekilde ulaşılabilir mi? Herkes kendince sistem kurar, her yeni gelen de kendince yürütmeye çalışır. Standardın çatısı altında geliştirilen bir sistemde bile standardın ruhuna aykırı uygulamalar bilinçsizce araya girmiş olabilir. Bunları ayıklamak durumundasınız. Nedenini ve gerekliliğini de izah edebiliyor olmanız lazım ayrıca. Dokümantasyondaki uygulamalarla sizin sahanızdaki geleneklerin alakası olmayabilir bazen. Bu farklılıkları en az seviyede tutmanız sizin başarımınıza katkı sağlayacaktır.

4) Dokümantasyonun hazırlanıp geldiği bir grup şirketi birimi var mı? Mesela bir holdinge bağlı olarak çalışıyordur firma ve uygulanacak sistemler belirlenmiştir. Bu hem yararınıza hem de zararınıza çalışan bir etkendir. Değişiklik yapılmasında yetkili siz misiniz ya da kademeli bir kaç onay mercii var mıdır? Yapmak istediğiniz bir değişikliği ne kadar kolay gerçekleştirebiliyorsunuz?

5) İşyerinin barındırdığı risklerin neler olduğunu çok iyi tetkik etmelisiniz. Prosedür olarak risk değerlendirmesinden ziyade (belki hiç tanımadığınız bir sektörde) işin gereklerine göre şekillenen çalışma koşullarının iyi kavranması sistemin dikiş tutmasına yardımcı olur. Sahadaki risklerden uzak kalmış bir sistem her geçen gün daha da uzaklaşarak alakasız bir hal alır.

6) Sistemi iyice tetkik ettikten sonra kim olduğunuza ve sizin sahada kim olarak görüldüğünüze (iş güvenliği sorumlusunun kimliği: sistem kurucusu? sistem yürütücüsü? gereksiz işler müdürü? ödev yapan adam?) bakın ve kim olmak istiyorsunuz ona karar verin. Çoğu durumda işyerinde fırtınalar kopartacak derecede devrimci yaklaşımlar kabul görmemekte ama eğer yoğun bir ölümlü iş kazası riskine maruz kalabilen bir işyerinden sorumluysanız her türlü riski almaktan (işinizi kaybetmek de dahil) çekinmeyin derim. Çünkü siz birşeyler yapmaya çalışırken engel olarak karşınıza dikilen bilinçsiz her birey (usta, amele, formen, mühendis, müdür, şirket müdür farketmez) olası bir iş kazası durumunda herşeyin sizin sorumluluğunuzda olduğu konusunda ağız birliği edeceklerdir.

İmkanlar dahilinde mutlaka sistem kurucusu ve koordinatörü olun. Yapılacak işlerin tek adam kültürü şeklinde üzerinize kalıp denetim zamanı ödev yapan kişi konumuna düşmektense sistem kurulumu yapan, koordinasyonu sağlayan kötü adam olun. Anlattıklarınıza herkes ikna olabilir ama arsız biçimde inadına tersini yapmak isteyenler olabilecektir.

Bir de unutmayın, eğer Yönetim Temsilcisi siz iseniz bile bu sizin tek başınıza bir taahhüdünüz tek başınıza bir sorumluluğunuz değildir. Mutlaka İş Güvenliği Kültürü oluşturmaya çalışın ve sürekli canlı tutmaya gayret edin. Dokümantasyonu bu doğrultuda düzenlemekten çekinmeyin (yapabiliyorsanız).

Eğitim tutanaklarını mutlaka imzalat, sorumluluklarını ve yerine getireceklerine dair taahhütname imzalat falan konularına hiç girmiyorum. Bu sözleri zaten her yerde duyarsınız. Doğru ama eksik bir yaklaşımdır. Sanki bütün iş çalışana eğitim vermiş olduğunu belgelendirmekle ilgiliymiş gibi yansıtılır. Doğru değil.

Bir de işe yeni başladıysanız bir kırılma noktası oluyor. Ya siz sistemi kavramaya çalışırken bütün herşeyi kanıksıyor ve kabulleniyorsunuz ya da gerekli yerlerde yaptığınız müdahalelerle kimliğinizi ve konuya yaklaşımınızı ortaya koyuyorsunuz. Bu da insanların zihinlerinde yer ediniyor elbette. Mümkün olduğunca tavsiyeci değil yaptırımcı bir konum edinmeye gayret edin derim.
 
ilginiz ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim iler ki aşamalarda daha spesifik olarak yardımlarınızı ve konu hakkında ki bilgi birikiminizden yararlanmak isticem
 
Üst