• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Şantiyelerde İş Sağlığı ve Güvenliği Bildirimleri

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mart 2009
İsg konusunda çalışmak isteyen ya da çalışan arkadaşlarımızın bilgilendirilmesi ve uzmanlıkların paylaşılması açısından böyle bir konunun faydalı olacağını düşünüyoruz. Konusunda uzman arkadaşlarımızın da desteklerini esirgememelerini rica ediyoruz.

Öncelikle inşaat firmasının İSG uzmanıyla yaptığı sözleşmeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına göndererek onaylatması gerekmektedir. Bu onay alındıktan sonra şantiyenin İSG bakımından sorumlusu İSG uzmanıdır.

Daha sonra İSG uzmanı ya da şantiye şefi ÇSGB'ye inşaat için bildirim yapar. bildirim için yasal gereklilikler aşağıdadır.

Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği
Madde 5 c)
İşveren veya proje sorumlusu
· Yapı işi 30 iş gününden fazla sürecek ve devamlı olarak 20’den fazla işçi çalışacaksa,
· İşin büyüklüğü 500 yevmiyeden fazla çalışma gerektiriyorsa.
yapı işine başlamadan önce aşağıdaki bilgileri içeren bildirimi Bakanlığın ilgili bölge müdürlüğüne vermekle yükümlüdür;
1. Bildirim tarihi,
2. İnşaatın tam adresi,
3. Yüklenicilerin ad ve adresi
4. Proje tipi (*),
5. Proje sorumlularının adı ve adresi,
6. Proje hazırlık safhasındaki güvenlik ve sağlık koordinatörlerinin adı ve adresi,
7. Proje uygulama safhasındaki güvenlik ve sağlık koordinatörlerinin adı ve adresi,
8. İşin planlanan başlama tarihi,
9. Planlanan çalışma süresi,
10. İnşaat alanında çalışacak tahmin edilen azami işçi sayısı,
11. İnşaat alanında çalışacak müteahhitler ve kendi adına çalışan kişilerin sayısı,
12. Seçilmiş müteahhitler hakkında bilgi.
(*) Yapılan inşaatın yapı çeşidi yazılacaktır ( köprü, bina, yol gibi)

Bu bildirimde belirtilen bilgilerin yer aldığı levha, açıkça görünecek şekilde yapı alanının uygun bir yerine konulacaktır. Gerektiğinde bu bilgiler güncelleştirilecektir.
yönetmeliğin tamamına
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ulaşabilirsiniz​
 
C sınıfı uzman şantiyeye bakabilir, A sınıfı uzman yok is, 3 yıl tehlikeli sınıftaki iş yerlerine bakma yetkisi verilen , C sınıfı uzman inşaat işlerinde iş güvenliği yönetmeliklerine sadık kalmak kaydı ile bakabilir diyorum.
 
C sınıfı uzman 2016 ya kadar B (Tehlikeli) yerine bakabilir. İnşaat sektörü Tehlikeli değil Çok Tehlikelidir, yani A sınıfıdır. O yüzden C sınıfı A sınıfına bakamaz.
 
Üst