• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Saü çevre öğrencisi - staj

özel sektörde yapmanı öneririm, ilerde iş başvurusu yaptığında öncelik sende olacaktır ;)
 
Bakanlık yatıyor özel sektör insanın kanını, canını, iliğini emiyor lakin işi de öğretiyor aslında öğreniyorsun ister istemez :rolleyes: çünkü özelde rekabet var.
 
Malesef aynı düşüncede değilim Bakanlıkta staj yapmış bir kişi olarak çok şey öğrenmiştim. kişinin kendisinde olmalı öğrenmek istersen herkes size birşeyler öğretir.
 
Bakanlıkta yapma imkanın varsa tavsiye ederim çok yardımcı oluyorlar çünkü, daha doğrusu sen ne kadar öğrenme isteğiyle gidersen o kadar yararlı olur. Ancak özel sektörde (Danışmanlık ve ÇED Firmaları) yapar isen işin içinde daha çok olacağından özel sektör daha avantajlıdır.
 
özel sektorde staj yapacağın yeri iyi secmelisin cunku genelde zayıf firmalar ayak işlerini yaptırıyorlar. İl çevre ve bakanlıkta yapmak iyidir ama orada işi çok öğrenilebileceğini sanmıyorum. çalışmak istediğin sektor nedir?danışmanlık?çed?atıksu?lab?

eğer sağlam bir staj yapayım diyorsan labaratuvarı olan hem çed hem danısmanlık yapan bir firmada staj yapman. diger stajlarını da garantiye almış olursun
 
bence staj sıralaması laboratuvar paralel olarak arıtma tesisi-özel sektör danışmanlık paralel olarak il çevre veya bakanlık olmalı diye düşünüyorum

çünkü zaten ikinci sınıfta laboratuvar dersleri ve arıtma mantıgı ağır basıyor 3 te daha teknik çalışıyoruz 4 te ise yavaş yavaş özel sektör ve devlet çalışma mantıgını yakalamak yerinde oluyor.
 
Laboratuvar ve atık-su içme suyunda yap; nasılsa fazla deneyimin olmayacak. Teorikten ve deneyden başka öteye geçemezsin. ÇED'e ve/veya Danışmanlığa ağırlık vermelisin bence. Çünkü ilk çalışacağın sektör özel olacak büyük bir ihtimalle ve pratik olarak stajında daha fazla deneyim katar (ÇED Firmaları/Danışmanlık). Bir de firmanın kurumsal olup olmaması o kadar da önemli değil sonuçta sana bilgiyi/programı ve mantığını öğretecek olanlar da tecrübeli olan kişiler olacaktır.
 
Çevre Mühendisinin özelde çalışacağı yer sadece Danışmanlık ve Arıtma Tesisi değil. Geri Dönüşüm, Çimento, Demir Çelik, Enerji vb gibi birçok fabrikadada çevre mühendisi çalışabiliyor buralardada staj yapabilirsin. Ayrıca Bakanlıktada yapmanı tavsiye ederim yapmış biri olarak
 
Saydığınız tesislere yeni mezun almıyorlar bu ayrıntıyı atlıyorsunuz. Tabiki bu tesislerde de staj yapabilir ancak mezun olduktan sonra tecrübe ve yıl bakımından çalışamayacaktır. Özel sektörde çalışacak ise geniş bir yelpaze yok seçeneklerinde zaten
 
@Gamzee19 staj yapacağınız bakanlığa gidip elden başvuru yapmanız lazım ancak güçlü bir referansınız olmalı. biz geçen yıl arkadaşlarla gittik başvurular başladı mı diye sormaya bizle alay edip küçümsediler. Kamu sektörünün geneli böyle size tavsiyem özel sektöre yönelin bakanlıkta yalnızca denetim görebilirsiniz kimse bir şey öğretmiyor (biliyorsada)
 
Üst