• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sayın bakanımızın açıklaması ! ! !

Eyüp S.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Şubat 2009
Şehir
Ankara
Firma
Toprak Çevre ve Atık Yönetimi
Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımızın her fabrikada Çevre Mühendisi var diyerek demeç vermesi. buyrun;


Bakan Güllüce “Sanayi Kuruluşları Beyanname Verecek”
29.09.2014

Birleşmiş Milletler ’de İklim değişikliği zirvesine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce TRT TÜRK ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu.

Sanayi kuruluşlarını daha kolay ve çabuk denetlemek için bir çalışma yaptıklarını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: “İzmit'te 12 bin fabrika var. 12 binini nasıl denetlersiniz, düşünebiliyor musunuz? Kaç sene sonra sıra gelir, binlerce insan gerekir denetleyebilmek için. Biz sanayi kuruluşlarının kendilerinden bir beyanname almak suretiyle zaten her fabrikada çevre mühendisimiz var. Bunların vereceği bilgiler ve imzalar karşılığında denetlenmiş kabul edip olası bir yanlışlığında çok ağır cezalar vereceğiz. Beyan ediyorsun, her şey tamam diyorsun, altına imza atıyorsun olmadığı zamanda kusura bakma fabrikanın ya kapanmasını ya da milyarlarca lira çok ağır cezalar ile karşılaşacağını bil. ”dedi.

BM temasları kapsamında cıva tüketimi ile ilgili uluslararası Minimata sözleşmesini imzaladıklarını ifade eden Bakan Güllüce; “Cıva tüketimi ile ilgili sözleşme yaptık. Ülkeme ve insanlığa hayırlı olsun. Bundan böyle Türkiye’de cıva tüketimi, ithalatı ve sanayide kullanımı sınırlandırılacak ve belli bir aralıktan sonra bu sıfırlanacak. ”dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel kurulda yaptığı konuşmaya da değinen Bakan Güllüce “Dünya beşten büyüktür” sözünün tarihe altın harflerle yazılacağını ifade ederek bu konuşmanın bir insanlık, demokrasi ve ahlak manifestosu olduğunu belirtti.

Bakan Güllüce gelişmiş ülkelere çevre konusunda da bazı eleştiriler getirdi. “Gelişmiş ülkelere de benim bir sitemim oldu. Dünyayı siz kirlettiniz, dünyayı siz tükettiniz, birçok şeyi tükettiniz insanlığı tükettiniz, komşuluğu tükettiniz, dostluğu tükettiniz, arkadaşlığı tükettiniz ve doğayı tükettiniz. Önceki saydıklarımı telafi edemezsiniz ama doğa çok tükettiğiniz için endüstri devrimini erken yaptığınız için çevre sonradan aklınıza geldi. Ama gelişmekte olan ülkeler ve az gelişmiş ülkeler çevreyi kirletmediler. Bu yüzden de sizin bunlara borcunuz var. Gelişmemiş ülkelerden kendinizde olan şartları hemen isteyemezsiniz. İstiyorsanız eğer destek vermelisiniz lazım dedim.” dedi.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Tabii senin Her fabrikada çevre görevlisi belgesini almış aylık 100tl, 200tl, 300tl her neyse böyle komik rakamlara danışmanlık yapıp, Senin bahsettiğin yükümlülüğün altına girecek enayilerin var tabi. Yapı denetimde uygulanan sistemin bizim sektörümüzdede uygulanmasını istiyoruz. Danışmanlık ücretini firma devlete yatıracak doğrusu bu. Ben parasını aldığım adama nasıl iş yaptırayım.
 
her fabrikada çevre mühendisi var diyor ama her fabrikada maalesef yok ve olanlarda kendi işini yapamıyor. İşveren ben herşeyde kullanırım diyor ve her çevre mühendisi de kusura bakmasın kendi fabrikasının hatasını asla söyleme cesareti gösteremez. Hadi gösterdi diyelim bakanlık ceza kesmek için fırsat kolluyor. İlk önce çevre mühendisliğini tam anlamıyla kavramak lazım. Sonra çevre mühendisi lazım yerlere başka bir mühendislik veya biyolog atanmaması lazım. Avrupa'da kirlilik var diyor. Tamam olabilir buna da el at ama ilk önce kendi içimizdeki ve fikirlerimizde kirliliği temizlemek gerekir. Sonra çevre mühendislerine hakkettiği saygıyı ve emeği göstermek lazım. Bir firmada hem çevre mühendisi çalıştırıp hem de danışmanlık yardımı alabilir ama danışman firma, Firmadaki mühendisin önüne geçmemesi gerekir buna izin verilmemesi lazım.
 
Gülsek mi ağlasak mı bilemedim. Çevre mühendisliğine bu kadar önem verildiği söyleniyorken neden ülkemizde Çevre Mühendislerine önem verilmiyor??
 
Bakanlara, müfettişlere, memurlara biri çalıştıkları alanla ilgili ders versin. ÇASGEM bir yandan Çevre ve Şehircilik bir yandan azcık mantıklı olun ya! Sadece konuşmayın, mantıklı düşünün: ben bunu söylerim de uygulamayı nasıl yapsınlar?
 
Bence bu bakan değişmeli çevre şehirciliği iyice pasifize etti.

Erdoğan Bayraktar ne kadar sevmesem de sanırım bu adamdan çok daha iyiydi en azından sorun odaklı çalışıyordu. bakanlık onun zamanında prim yaptı kentsel dönüşüm olayları hız kazandı, çevre denetim mekanizması arttırdı çevre mühendisi alımı arttı.

Müsteşar Mustafa Öztürk hocamız bilgili adamdır fakat olay siyasi olunca İdris Güllüce gibi pasif adamın altında pek verimli olduğuna inanmıyorum.
 
dünya 5' ten büyük 6 dan küçük varın siz hesaplayın. içi boş konuşmalardan başka hiç bir şey değil aslında güzel vaatler fakat gerçekleştirilmemesi insanı üzüyor.
 
Üst