• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sayın Fatih Selimoğlu sorularınızı cevaplıyor

Melih Coşar

Yönetim Grubu
Danışmanlık Grubu
Danışmanlık Grubu Yönetim Grubu
Katılım
3 Temmuz 2010
Şehir
Ankara
Firma
.
Değerli Meslektaşlarım.

Biliyorsunuz önümüzde ÇMO Ankara Şube Seçimleri var. Yenilikçi Çevre Mühendisleri ÇMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Adaylarından Fatih Selimoğlu sorularınızı cevaplayacaktır. ÇMNET Ailesi olarak üyelerimizle Sayın Fatih Selimoğlu'nu online olarak bir araya getirmek istedik ancak hem bizim hem de Sayın Fatih Selimoğlu'nun yoğun programından ötürü istediğimiz tartışma ortamını sağlayamayacağımızı ve tam bir verim alamayacağımızı farkettik.

Bu sebepten ötürü Siz değerli üyelerimizden 23 Aralık 2015 Çarşamba günü mesai bitimine kadar ÇMO Seçimleri, Yenilikçi Çevre Mühendisleri ve meslekte yapılanlar ile yapılacaklar hakkında öğrenmek istediğiniz, merak ettiğiniz ne varsa bu konunun altına yazmanızı rica ediyoruz. Mesai bitiminde konu kilitlenecek ve Sayın Fatih Selimoğlu'na sorduğunuz soruları düzenleyerek ileteceğiz. Aynı hafta içinde yine bu konu altında sizinle cevapları paylaşacağız.

Hepinize İyi Akşamlar ve İyi Haftalar Dilerim,
 
  1. Kamuda daha fazla Çevre Mühendisi istihdamın artılması konusunda ne gibi çalışmalar yapacaksınız?
  2. Yeni iş imkânlarının oluşturulması konusunda hangi çalışmalar yaptınız?
  3. Çevre Görevlisi hakında ne düşünüyorsunuz?
  4. Oda kurullarında görev aldınız mı?
  5. ÇMO hangi marjinalleşen protestolara katıldığını düşünüyorsunuz?
  6. ÇMO Çevre Mühendislerinin özlük hakları için mücadele etmesi gerektiğini düşünüyorsunuz. Ancak (Yenilikçi çevre mühendisleri - Çevre Mühendisleri) kendi tanıtımınızda en önemli özlük hakı sorunu olan "ÇEVRE GÖREVLİSİ" sıfatı bir defa bile yer almazken Çevre Mühendislerinin özlük hakları için nasıl bir mücadele göstereceksiniz?
 
bir soru daha ekleyeyim.

Liste olarak aday olunur, daha sonrasında yönetim kurulu ilk toplantısında kendi görev dağılımını belirler yazıyor tüzükte. yani Fatih Bey doğrudan başkanlığa mı aday? oldu da karma bir liste yönetime geldi diyelim, kendisi işbirliğine yanaşmayacak mı?
ufaktan bir başkanlık ısrarı mı söz konusu? grubun sözcü seçmiş olması gayet normal ama, soruların şahısa sorulacak şekilde toplanması da kafa karıştırıcı. soruyu toparlıyorum:

-karma bir listenin yönetime gelmesi halinde işbirliği yapmaya yanaşacak mı?
-seçime girmeden evvel oda genel kurullar tüzüğü üzerinde bir çalışma yaptılar mı?
 
Fatih Beye göre şu anki yönetimin doğru yaptığı şeyler neler yanlışları neler?
İkinci soru olarak odanın teşkilatlanma yapısını nasıl görüyor ve bu konuda vaadi var mı? Misal olarak Konya gibi bir büyükşehirde temsilcilik olması garip değil mi?
 
Üst