• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Şeker fabrikası arıtma tesisi

Ali T.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Mayıs 2016
Şehir
Konya
Firma
...
Şeker fabrikasın arıtma tesisinde çevre mühendisi olarak işe başlayacam ama hiç tecrübem yok çevre mühendisi olarak ilk çalıştığım yer olacak neler yapmayalım neleri bilmeliyim yardımcı olacak arkadaşlar varmı ?
 
şeker fabrikasında çevre mühendisi olarak çalışıyorum. Aynı zamanda fabrikanın çevre görevlisiyim. Arıtım tesisiniz anaerobik sistem ise yardımcı olabilirim
 
Merhaba;

Öncelikle Çevre Görevlisi olarak çalışacaksanız fabrikanının çevre izni başvuruları ne durumda onu araştırarak başlayın. Sizden önce çevre izni için herhangi başvuru yapılmış mı? Çevre bilgi sisteminde fabrikanın kaydı var mı?

Daha sonra GFB başvurusu için evrakları toparlamaya başlayın. Bu aşamada neler yapmanız gerektiği kendiliğinden yavaş yavaş çıkacaktır.

Arıtma tesisinin de niteliğini ve işleyişini öğrenin, varsa atıksu arıtma tesisi proje onay dosyasını inceleyin.
 
@celyagut
Yok Çevre Görevlisi olarak değil arıtma tesisinin başında olacam ve tesis anerobik olarak çalışıyor
 
Arıtım tesisiniz şu an revizyon dönemindedir. Genel bakım onarım işlerini takip edebilirsiniz. En son kampanya döneminde sorun yaşanılan mekanik arızaları öğrenmeye çalışın.Bu arızalarla ilgili ne yapmış arıtım ustası, öğrenin. Genellikle ustalar basit bir ventilin contasını dahi değiştirmemek için uğraşırlar, laf cambazlığı yaparlar. Pompa bakımlarını muhakkak yaptırın. Ölçü kontrol aletlerinizin kontrolünü yaptırın. Bazen tank üzerindeki sıcaklık ölçerin dahi çalışmaması kampanyada ciddi belirsizliklere sebep olabiliyor. Basit gibi görünen bu tarz şeyleri atlamayın. Laboratuvarınızda kit lerle çalışıyorsanız siparişleri verilmiş mi, kampanya süresine göre uygun miktarlarda mı verilmiş, kontrol edin. Laboratuvarınızdaki cihazların kampanya öncesi kalibrasyonunu yaptırmayı unutmayın.Size tavsiyem atıksu, sıcaksu, buhar, geri devir vb hatlarınızı iyi öğrenin işiniz çok kolaylaşır.
 
yüksek ihtimalle fabrika içi yıkama ve proses sularıyla beraber, pancar indirme bölümünden atıksular geliyordur. Bu hatların durumuyla başlayabilir, sonrasında varsa brükner havuzu, çöktürme havuzu çamur hatları kontrollerini yapın. Havalandırma havuzu, difüzör blower hatlarına bakabilirsiniz. Metan gazı toplama tankı, yakma işlemi prosedürü, ayrıca pano otomasyon çalışma mantığına göre plc yada skada kontrollerini yapın. Herşeyden önce işletim bakım kitapçığı mutlaka vardır işe oradan başlayabilirsiniz:)
 
Bu iki sunum hem tesis hem üretim adımları hem de arıtma konusunda yardımcı olabilir size ;) tanıdık slaytlar sayfalarda karşınıza çıkabilir :)
 

Ekli dosyalar

  • Şeker-Endüstrisi.docx
    2.8 MB · Görüntüleme: 352
  • ŞEKER ENDÜSTRİSİ.docx
    15.9 KB · Görüntüleme: 298
Güzel bir arıtması var. hatta arıtma çıkışında sular ile tesis içinde seralara bakılıyor. Tesis eski model anaerobik arıtma tesisi. Pancar yıkama ve üretim sonrası hatların yıkama suyunun arıtması yapıyor diye biliyorum. Ayrıca İğrenç bir kokusu vardı. Ama olsun neden olsa Konya Şeker.

Şimdiden hayırlı olsun sana tavsiyem Anaerobik arıtma tesisi için arıtma verimi takibi ile ilgili testler ve kontroller üzerine yoğunlaş. piyasada hep aerobik proses olduğunu için sürekli olarak Aerobik testler yer almaktadır.
 
Merhaba Şeker fabrikası atık su arıtımı tesisi proje örneği arıyorum elinde olan var mı acaba?
 

Ekli dosyalar

  • Şeker Sanayi ve Atık Suları.ppt
    1.8 MB · Görüntüleme: 38
Yüklendiğiniz işte sorunluluklarınızın farkındayım. Hem işinizi kolaylaştırmak hemde daha uygun maliyetlerle arıtmanızı çalıştırmak için destek verebilirim.
 
Üst