• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

seös

refikince

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Nisan 2020
Şehir
Adana
Firma
yok
SEÖS'e tabi olan bir işletmem var bu süreçte ne yapmam gerekiyor bu iş ile ilgilenen firmalar kimler yardımcı olabilecek varmı ?
 
Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri Tebliği'ne (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
) bakın.
KGS-2, YGT ve KGS-3 raporlarınız vardır onları inceleyin. Yoksa KGS-2'den başlayın.
SEÖS cihazları online olarak Bakanlığa veri ileten sistemler ile donatılmış olmalıdır. Kontrol edin. Yeni bir yazılım gündemde araştırın. İl Müdürlüğünden gelen bildirim yazısı var mıdır araştırın/soruşturun.

KGS-2 fonksiyonları ile sistemdeki fonksiyonlar uyumlu mudur? Sizin online takip edilen parametrelerinizde limit aşımları var mıdır? Var ise ne kadar sürelidir?
Ve son olarak cihazda arıza olduğunda bakanlığa yazılı müracaat edip bilgi vermeyi unutmayın.
 
Kgs 2, kgs 3, ygt bu testleri labaratuvar firmalara mı hazırlatacagım? Eğer öyleyse melbes uzerındenmı yapılacak bu basvuru yoksa dısarıdan bır labaratuvar ıle anlasarak sureci onlarlamı devam ettirecegim?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
refikinceKGS-2 ve YGT Melbes üzerinden akredite lab.a yaptırılıyor. Önce KGS2 yaptırılıyor sonra takip eden her yıl YGT yaptırılıyor. KGS2 5 yıl geçerli. (SEÖS yeni kurulduysa fizibilite raporu da hazırlayıp il çevreden onay almanız gerekli)
KGS3 ü her ay firma kendisi de yapabilri ya da herhangi bir SEÖSten anlayan firmaya yaptırabilir. Akreditasyon/MELBES yok burda.
 
Anladım kgs 2 ve ygt testi için melbes te sürekli emisyon kısmından takıp edilecek parametreyı gırerek basvuru yapacagım.çıkan raporları müdürlüğe vereceğim. Kgs 3 için ise bu işi yapan kişilerle anlaşıp yaptıracağım müdürlüğe vememe gerek yok sadece tesiste dosyalayacagım doğrumudur.?
 
İyi günler arkadaşlar,
SEÖS tebliğ 8 maddesinde "h) Fizibilite raporu Valilik tarafından onaylandıktan sonra sistemi kurar ve KGS2 ölçümünü yaptırır, sonuç ve raporlarını en geç dört ay içerisinde Valiliğe sunar." hükmü yer almaktadır. Burada kast edilen fizibilite onaylandığı tarih mi yoksa çevre izin/lisans süreçlerinin tamamlanmasından sonra yakma işlemi başladığında yapılacak KGS2 ölçüm tarihinden itibaren 4 ay mı?
GFB' den sonra deneme yakması ile süreç başlıyor ancak o zaman ilk yakma olacak ve KGS 2 o zaman yapılması gerekli diye düşünüyorum.
 
Arkadaşlar Merhaba,
SEÖS kapsamında yaptıracağımız KGS2 ölçümü için MELBES te hangi parametreleri seçmem gerektiği konusunda kararsız kaldım. bunu tam olarak nereden bulabilirim, bilen var mıdır acaba?
 
Arkadaşlar iyi günler. İşletmemizde baca gazı arıtma tesisi kuruldu. Bu tesiste yeni bacalar var. Eski bacalardaki seös cihazlarını yeni bacalara taşımak istiyoruz. Bu sebeple yeniden fizibilite raporu hazırlatmama gerek var mı?
 
Üst