• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Serbest Bölgeden Atık Çıkışı Sorunsalı

Tolgay Doğan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Ekim 2011
Şehir
Antalya
Firma
çevre
Arkadaşlar merhaba, Antalya Serbest Bölgeden atıklar çıkartılırken (özellikle tehlikeli atıklar) sağlam olan atıklar (özellikle kontamine ambalajlar) sağlam ve hasarsız oldukları için atık olarak değil de ürün olarak kabul ediliyor ve atık olarak çıkışına müsade edilmiyor. ya ürün olarak çıkacak ve gümrük vergisi verilecek, ya da atıklara hasar verilerek kullanılmaz hale getirilecek deniyor. acaba aynı durumu yaşayan var mı? ya da bir çözüm önerisi olan? bu arada ÇEvre Müdürlüğü "ben karışmam" diyor.
 
Merhaba Tolgay. Biz Mersinde Serbest Bölge Müdürlüğünden refakatçi ile il müdürlüğünden onay neticesinde çıkarıyoruz.
 
Merhaba, ben sizin yerinizde olsam, direk bakanlığa sorarım. Hem il çevre hem serbest bölge hem de il çevre, verilen cevaba uymaya mecbur kalır.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
amlymzbu konuda ekspertiz raporu kim verebilir. sonucta bu bir tehlikeli atık ve ben de çevre mühendisi olarak, hazırlayamaz mıyım böyle bir ekspertiz raporu? ayrıca bir de şöyle bir durum var tesis her ay en az 2 ton atık gönderiyor, her seferinde isterlerse bu raporu o sıkıntı olur.
[automerge]1605774099[/automerge]
bertaraf tesisine kadar gidiyor mu refakatci? anlamadim? biz antalyadan nevşehire gönderiyoruz atiklari.
 
Tolgay DoğanSerbest Bölgenin bağlı olduğu il yada ilçe ticaret ve sanayi odalarından alabilirsiniz. Ya da Mühendislik odalarına sorabilirsiniz. Yılda bir kez almanız yeterli diye biliyorum. Burada gümrük memurları sıkıntı yarattığı için problem oluyor. Onlar bazı atıkları atık olarak değil mali değeri olabilir diye gördükleri için atık olarak değerlendirmek istemiyorlar. İstersen özleden yazabilirsin yardımcı olabilirim.
 
Üst