• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sıfır atık bilgi sistemi hk.

İlayda T.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Mart 2021
Şehir
İstanbul
Firma
Doruk Çevre Danışmanlık
Merhabalar,
Sıfır atık bilgi sistemiyle ilgili 3 tane sorum olacaktı.
1. Sisteme daha önceden girilen faaliyet bilgilerinde uygulama alanı ''genel'' olarak yazıyor. Ancak benim sonradan girdiklerimde ''bina'' olarak gösteriyor. Uygulama alanı bilgisini nasıl değiştirebilirim?
2. Sıfır atık yönetim sistemi için alınan kutuların fiyat bilgisi harcanan kalemler kısmına girilmeli mi?
3. Sıfır atık sadece ofisler için mi geçerli yoksa üretim de bu kapsam dahilinde midir?

Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler :)
 
İlayda T.Üstadım Merhaba,

1- Firmalar sıfır atık başvurularını bina ve yerleşkeler için yapmaktadır. Belediyeler ise hem bina ve yerleşkeler hem de ilçe geneli için "genel" başvuru yapmaktadır. Benim daha önce yaptıklarım başvurularda faaliyet alanı genel olarak çıkıyordu ama sonradan girilen bilgilerde bina olarak çıkmaktadır. Bazen sistemsel hata olabiliyor.

2- Sıfır atık sisteminin kurulması için yapmış olduğunuz harcamaları "harcanan kalemler" kısmına girebilirsiniz. Örneğin bir firma almış olduğu sıfır atık kutuları ve kompost makinesini girebilir.

3- Sıfır atık sistemi idari ofis, bakım-onarım ve benzeri yerlerden kaynaklı oluşan atıkları kapsamaktadır. Üretim sonucu oluşan atıkları kapsamamaktadır. Örneğin; araçların bakım ve onarımından kaynaklı oluşan atık motor yağları sıfır atık kapsamına girmektedir.
 
Arkadaşlar sıfır atık bilgi sisteminde aşağıdaki kalem için hangi atık bilgisini faaliyete eklememiz gerekiyor. Kontamine atıkları eklediğimde (1501100) halen çarpı işareti yeşile dönmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.

1653289310768.png
 
Üst