• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sıfır Atık Bilgi Sistemi

rojinnsimsek

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Nisan 2017
Firma
öğrenci
Merhaba arkadaşlar , çalıştığım tesis Toplama Ayırma Belgesine sahip , Organize Sanayi Bölgesinde değiliz. Tesisimiz Sıfır Atık Projesi kapsamına girer mi? Sıfır Atık Bilgi Sisteminde Atık beyanı yapmamız gerekiyor mu ? Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.
 
Oğuz Han bey yönetmeliği okuduk ondan sonra sordum , bizimle ilgili bir zorunluluk görünmüyor ama EÇBS sisteminde ' Sıfır Atık Bilgi Sistemi'' kısmında ''diğer '' diye bir bölüm var orada nereleri kastettiğini öğrenmek adını sordum. Teşekkürler.
 
Bahsetmiş olduğunuz "diğer" bölümü oradaki liste haricinde olan diğer tüm firmaları, tesisleri(yani sizin firmanızında) kapsamaktadır. Yönetmelikce şuanlık zorunluluğunuz yok fakat isterseniz sizde "diğer" bölümü tıkladıktan sonra kurum ünvanı ile faaliyet konusunu ekledikten sonra sıfır atık bilgi sistemine veri girişinde bulunabilirsiniz.
 
merhaba arkadaşlar. Toplama ayırma ve geri kazanım tesisiyiz. Atık aldığımız firmalardan 1 tanesi sıfır atık kapsamında belge almış ve bize gönderdiği atıklardan hariç sıfır katı atık tesellüm fişi yollamakta. bu fişleri herhangi bir yere girmemiz gerekiyor mu ? Yani biz firma olarak sıfır atık bilgi sistemine veri girişi yapmak zorunda mıyız ?
 
Gökhan Bey merhaba, Sıfır Atık Belgesi almaya çalışan bir firmama bende alındı belgesi düzenliyorum. Ancak ofisten çıkan atıkları net olarak bildirmedikleri için ben o ay kabul ettiğim ambalajların içerisinde olduğunu varsayarak ekstra bir bildirim yapmıyorum TAT olarak. Zaten ofisten çıkan ambalajlarda aynı konteynırda gönderiliyor.
 
aynen bizim de o şekilde aynı aracın içinde geliyor 5 kg-10 kg. tarzında. Merak ettiğim kısım atık gönderen firma bunlara ayrı olarak fiş düzenlediği için bir yere bildirmem gerekiyor mu ? yani atıyorum firma 800 kg. karton yolluyor onun yanında da 5 kg. lık sıfır atık tesellüm fişi düzenliyor ve kağıt atık yazıyor.
 
@Gökhan Kutlu Firma o fişleri Sıfır Atık Bilgi Sistemi' ne girmek zorunda olduğu için düzenliyor. Ben Ambalaj Bilgi Sistemi' nde ekstra bildirim yapmıyorum. 5 kg düzenlediyse 795 kg diğer ambalajlar olarak düşünüp yine totalde 800 kg lık ambalaj beyanı yapıyorum. Ben süreci bu şekilde yürütüyorum.
 
Merhaba İSG uzmanıyım, ve merak ettiğimden dolayı çevre ile ilgili gelişmeleri siteden takip etmeye başladım.
Sıfır atıktan muaf ve Çed'den muaf firmalarda nadiren çıkan boya kutusu (bir duvarın boyanması sonucu) veya sprey kutusu gibi atıkları atık firmalarına vermek için
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den firmanın kayit yaptirmasi gerektiği söylenmekte.

Bu tarz nadiren oluşan atıkların bertaraf edilmesi için izlenmesi gereken yol firmanın kaydını yapıp daha sonra lisanslı bir firmaya atığı ulaştırması mıdır?
Uzmanlık alanım olmadığından çok basit sordum kusura bakmayın.

Benim gibi çevre konusunda bilgilenmek isteyenlere hangi başlıkları tavsiye edersiniz? Teşekkürler.
 
@mehtap eseroglu sakın yanlış anlamayın söyediklerimi attığın taş ürküttüğün kuşa değer mi diye bir laf var nece nece atıkları çıkan firmalar belediyenin çöp kamyonuna el altından 200-250 lira verip Gönderirken sizin bu hassasiyetiniz bunların yanında çok kalıyor
Sonuç olarak yapacağını işlem firmanızın kaydını oluşturmak ve her yılın mart ayının sonu kadar atık çıkışlarını bildirmek çıkan atığın koduna göre lisanslı firma bularak firmaya göndermek
 
Merhaba arkadaslar organıze sanayı bolgesı fırmalarına '' İçerisinde birden fazla kurum, kuruluş ve işletme barındıran ve ortak bir yönetimi olan bina ve yerleşkelere, içerisindeki tüm kurum, kuruluş ve işletmeleri kapsayacak şekilde seviyesine uygun tek bir sıfır atık belgesi düzenlenir. Ancak, organize sanayi bölgeleri ile havalimanları içerisindeki kurum, kuruluş ve işletmeler talep etmeleri halinde ayrıca münferit belge müracaatında bulunabilirler. '' Fırma osb bunyesınde sıfır atık sıstmıne gırıs yapılacak mı ?
 
böyle yapan firmalara bir denetim gelse hiç mi atık yok, ne yapıyorsunuz atıklarınızı deseler, hiç kayıt da bulunmadığı için daha büyük sıkıntı yaşamazlar mı?

kayıt oluşturmanın firmaya ne gibi bir zararı dokunabilir neden kayıt oluşturmaktan çekiniyorlar, atık gönderme fiyatları öyle çok yüksek fiyatlar değil bildiğim kadarı ile.
cevap için teşekkürler.
 
@mehtap eseroglu firma sahipleri biraz sıkıntı bu gibi durumlarda sizin yaptığınızı ben tebrik ediyorum doğru olanı bu ama işte mevcut durumlar sıkıntılı
Çıkan atık çeşidine göre fiyatlar değişiyor tehlikeli tehlikesiz sınıflarında fiyatlar farklı
 
Üst