• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sıfır atık kapsamında yemekhanelerden atıkların toplanması

A

Anonim (3ade)

Merhabalar,
Fabrikamızda sıfır atık belgemizi aldık ve 15 01 06 kodu ile bildirim yaptık. Ancak ofislerden toplanan atık miktarlarını takip edebiliyorken, yemekhaneden çıkan diğer atık kısmının takibini yapamıyorum. yaklaşık olarak bunu hesaplayabilmem mümkün müdür? (kişi başına düşen atık miktarı vs. yemekhaneden çıkan atıkların içeriği baz alınarak)
Yardımlarınızı rica ederim.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
.

23 Aralık 2021 verisine göre 1,13 kg atık/kişi.gün olarak geçmekte.
 
Cem YılmazBu soru vesilesiyle bende aklıma takılan bir konuyu buraya taşıyayım. Sıfır atık kapsamında çıkan yemekhane atıklarının çıkışları için lisanslı firmalara mı verilmesi gerekiyordur, tamam ama mesela organize sanayi bölgesinde başı boş dolaşan köpeklere yem olarak versek veya gübre niyetine toprağa gömülse ya da tavuklara yem yapılsa vs. bu uygulama uygun mudur. Yoksa illa uygun lisanslı firmaya verilmesi mi gerekir. Bu konu da siz değerli üstadların yorum ve tecrübelerinizden görüş almak isterim. Şimdiden ilgi ve yardımınız için teşekkür ederim.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Hüsamettin SelçukBizde olan uygulamadan bahsedecek olursam; biz geri dönüşen ve dönüşmeyen olarak 2 kutu koyduk yemekhanemize. çünkü biyobozunur ya da ekmek atıkları biriktirildiğinde teslim edebileceğimiz bir yer bulamadık. Barınaklar, yemek artıkları içerisine kürdan vs karışmış olma ihtimaline karşı kabul etmediğini iletti. Ve fabrika etrafında hayvan vs bulunmadığından malesef çöp olarak belediyeye veriyoruz. Ancak gübre vs olarak kullanmak isterseniz bence bi kompost işleminden geçmesi gerekir. aksi halde böceklenme koku vs olabilecektir.
 
Anonim (64ee)İlgi ve yardımcı görüşünüz için teşekkürler. Peki sıfır atık kapsamında ayırdığınız bu atıkları çöp olarak vermemiz, herhangi bir sıkıntı yaratıyor mu. Sıkıntı yaratması durumunda herhangi bir yasal dayanak var mıdır. Karşı çıkmıştım ama köpeklere yem olarak verilmesi de uygulanacak bir yöntem o zaman. Ama işte denetim vs. yasal dayanak bulamamıştım.
Kompostladığımızı düşündüğümüzde herhangi bir izin veya lisans şartı getirecek mi, acaba.
İlgi ve yardımınız için tekrar teşekkürler.
 
Hüsamettin SelçukÇöp olarak vermek sıkıntı olmuyor ancak tabi ki değerlendirilmesi esas olan. sıfır atığa ulaşmak hedef. Biz içerisinden geri dönüşen tüm kısmı ayırıyoruz yemekhanemizde. elimizden geldiğince atık azaltımı çalışmaları yapmaya çalışıyoruz. Şu an sürecimiz bu şekilde ilerliyor. havalar ısınmaya başlayınca kendi kompostumuzu da üretme çalışmaları yapmak istiyorum. Gerçi kompost makinası harici yapılan kompostlarda yağlı yemek atıkları vs atıklar eklenmemesi gerekiyor sanırım. Çalışmalara başlarken ilgili konu başlığını açarım hemen :) bu süreçte tecrübesi olan meslektaşlarımızdan yardım rica ederim muhakkak..
 
Üst