• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

"Sıfır Atık Yönetmeliği" Yayımlandı

Bir çok kuruma sıfır atık ile ilgili yazı gitmiş onlarda geri dönüşüm firmalarını arıyorlar ne yapabiliriz diye
 
MERHABA ARKADAŞLAR. Sıfır atık sistem kurulumuna geçecek olan kurumlar ekipmanları kendileri mi temin edecek yoksa belediye vaya anlaşmalı oldukları TAT firması tarafından mı Bide şehirlerde ki geri dönüşüm ile ilgili ekipmanlar TAT firması tarafından mı yoksa belediye tarafından mı temin ediliyor niye soruyorum derseniz bizim belediye tüm şehir ekipmanı siz temin edip kuracaksınız diyor diğer ilerde nasıl yapılıyor onu merak ettim.
 
Bir de nacizane tavsiyemdir:
Böyle şeylerde çalıştığınız tatlara karşı teklifle giderseniz olumsuz yanit almazsiniz genelde. Ornegin istediğiniz ekipman karşılığında bir miktar atığı bedelsiz vermeyi teklif edebilirsiniz ?
 
Bizim belediye ile ilgili sıkıntımız çok koskoca belediyede bir çevre mühendisi yok. belediye ye gittiğimizde muhatap bulamıyoruz atıklardan anlayan adam yok.?
 
O zaman cok kolay gelsin size. Çünkü planı kendiniz yapmanız gerekiyor. Çevre mühendisi varken bile iki tarafı da memnun edecek orta yolu bulmak çok zor oluyor. Işveren pek memnun olmayacak bu durumdan?
 
ek-5 dekı toplama renklerıne bırebır uymak zorundamıyız elımde kı konteynerlarla eklemeler yapıp bır düzen olusturcamda bır fıkrınızzı alayım dedım
 
İstanbul Valiliği de sıfır atık beyanlarının kasıma kadar yapılması gerektiğini iletti. Sıfır atık bilgi sistemi kayıtlarının zaten çoktan yapılmış olması gerekir.
 
Bakanlıkla konuşmuştum elinizde mevcut olan kutulara gerekli giydirmeleri de yapabilirsiniz demişlerdi.Hatta bir hastanede mavi kutulara komple dışına organik atık için kutuyu kaplayacak şekilde kağıt yapıştırmışlardı. bu şekilde de değerlendirebilirsiniz. Ama isterseniz yine de bakanlığı arayıp sorun, teyit etmiş olursunuz.
 
Madde 14, 3. fıkra a bendinde geçtiği üzere;
Kağıt, cam metal ve plastik atıklar toplu olarak biriktirilecekse Mavi Renk bidonlarda toplanmalıdır, diğer atıklar için gri renk bidonlar kullanılmalıdır.

b ve c bendinde de;
Ayrı ayrı biriktirilmeleri durumunda aşağıdaki renkler kullanılmalıdır:
Kağıt: Mavi
Plastik: Sarı
Cam: Yeşil
Metal: Açık Gri
Biyobozunur Mutfak Atıkları: Kahverengi
 
@kubraeren İlgili Konteynırınıza Tehlikeli Atık olduğuna dair renkli etiket yapıştırın, yeterlidir.
[automerge]1565332912[/automerge]
İlgili Yönetmeliğin Ek-5 Kısmının son kısmında ;Ekipman renkleri, ekipman bu renkte teşkil edilerek veya ekipmanın üzerine ilgili renkte yapıştırılarak veya giydirme yapılarak da belirtilebilir denmektedir.
 
Yönetmelik ekinde renkleri ifade ettiği tablonun en altında dip not olarak ekipman üzerine ilgili renkte etiket ile de olabileceğini yazmışlar.
 
Üst