• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

"Sıfır Atık Yönetmeliği" Yayımlandı

Aslında sormak istediğim mesela sıfır atık belgesini alabilmek için çevre izni olması şart mıdır firmada?
 
Merhaba kolay gelsin

Güneş enerji sistemleri sıfır atık yönetmeliği kapsamına girer mi.
 
Hayır şart değil. Hatta çevre izninden muaf bazı yerlerin sıfır atık yönetim sistemi kurması zorunlu. Birbirinden bağımsız konular yani.
 
merhaba,

Sıfır atık sistemine tesisten çıkışı yapılan atıkların veri girişini yapan var mı irsaliye yüklenecek sanırım nereden yapılacak tüm bunlar bulamadım.
 
Arkadaşlar Merhaba,

Sıfır atık belgesi alınması ile ilgili çalışmaları ve tecrübelerimizi burada paylaşmaya devam edelim. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı/ İl Müdürlükleri sıfır atık sistemine geçiş ve belgenin alınması ile ilgili çalışmalara da ağırlık verecektir. Şu an sisteme geçiş ve belgenin alınması ile ilgili tarihlerde değişiklik bulunmamaktadır. Herkesin sıfır atık ile ilgili çalışmalarda bulunmasını tavsiye ederim.
 
Yönetmeliğin ekinde bulunan sıfır atık yönetim sistemine geçmesi gereken yerlere ait liste bulunmaktadır. Bunlar dışında kalanlar ise gönüllülük esasına göre alabilirler.
 
Merhaba çalıştığım firmada sıfır atık sistemi kuracağız firmada organik atıkların değerlendirilebileceği yeşil alan yok. Organik atıklar ve yemek atıklarını aynı kova içerisinde biriktirilip teslim edilebilir mi? Gri kovalarda biriktireceğimiz geri dönüştürülmeyen atıkların teslimi ne şekilde hangi kuruma gerçekleşmesi gerekir. Kompost yapılmıycaksa evsel atık kapsamanda toplanabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Merhaba,

Organik atıklar ve yemek atıkları yani biyobozunur atıklar kahverengi kovada biriktirilebilir. Geri dönüştürülemeyen atıkları biraz daha açarsanız yardımcı olabiliriz. Ancak sonuç olarak atıkların tamamı lisanslı tesislere gitmiş olacak. Organik atıklar ve yemek atıkları ise; mahalli kuruluş tarafından toplanacak (Belediye, İl Özel İdaresi vb.).
 
Derya Üstadım Merhaba,

Organik atıklar ile geri dönüşemeyen evsel atıkların ayrı biriktirilmesi gerekir. Yemek atıklarını ayrı biriktirerek hayvanat bahçelerine gönderebilirsiniz. Ancak bazı firmalar bu ayrımı yapamamaktadır. Sıfır atık yönetmeliğinde atıkların biriktirilmesi, toplanması ve biriktirme ekipmanları ile ilgili madde yer almaktadır;
20200714_120130.jpg20200714_120148.jpg
 
Merhaba, Sıfır atık belgesi için sistemden yapılan başvuruda madde 7 - KOMPOST OLUŞTURMA şartı ve detayı için evrak bilgi vs yükleme sekmesi var. O kısmı doldurmadan sistem ilerlemiyor.
 
Arkadaşlar Merhaba,

Gaziantep İl Çevre Müdürlüğünün sıfır atıkla ilgili hazırlamış olduğu sunum ve çalışmalara aşağıdaki linkten ulaşabilrisiniz. Faydalı bilgiler bulunmaktadır. İncelemenizi tavsiye ederim.

İyi çalışmalar. 😊

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
@Olgaç Sürmelihindi merhaba tesisimiz ÇED kapsam dışı ancak OSB'de bulunmaktayız. Bu durumda 31.12.2020 son geçiş tarihi mi olacak? Belge alma yükümlülüğümüz bulunuyor mu yoksa eğitim bilgileri ve tesisten çıkan atıkların bilgilerini sisteme giriş yapmamız yeterli mi ?
 
@Melike Kayaa üstad merhaba, sıfır atık yönetmeliğinde çed kapsam dışında yer alıyorsanız sıfır atık sistemi kurma yükümlülüğünüz bulunmamaktadır. Ancak yönetmelik kapsamında gönüllülük esasına göre sistemi kurabilir ve gerekli bilgi ve belgeleri sisteme giriş yapabilirsiniz. Yönetmeliğin ekinde organize sanayi bölgeleri ibaresi geçmektedir. Sanayi bölgesi ifadesi ise yönetimden bahsetmektedir. Sizin de dediğiniz gibi atık çıkışı yaptığınız zaman verileri sisteme yükleyeceksiniz.

20200804_143903.jpg
 
Üst