• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

"Sıfır Atık Yönetmeliği" Yayımlandı

merhabalar,
2019 temmuz ayında yürürlüğe giren sıfır atık projesiyle birlikte petrollerde de bu sisteme geçisin zorunlu olmasıyla birlikte yapılması gerekenler hakkında geniş kapsamlı bilgisi olan arkadaşlar konuyla alakalı yardımcı olabilir mi. Şimdiden teşekkürler :)
 
Arkadaşlar mrb Danışmanlığını yapmış olduğum olduğum firma için sıfır atık temel seviye başvurusu yapacağım. Firmam ÇED yönetmeliği ek-1 kapsamında sanayi tesisi olarak faaliyet göstermektedir. EÇBS üzerinden sıfır atık uygulamasına giriş yaptığımızda kurum görüntüleme kısmında kurum türünü seçtiğimde sanayici belgesi yüklememi istiyor dosyayı yüklediğimde hata diye ekran görüntüsü çıkıyor. yardımlarınızı bekliyorum iki gündür bakanlığa yazıyorum cvp alamadım
 

Ekli dosyalar

  • IMG_1482.jpg
    IMG_1482.jpg
    21.3 KB · Görüntüleme: 34
@sibellkrks Ambalaj atığı gönderimlerinde irsaliyeler sisteme yüklenecek. Bu nedenle birçok fabrikamda gönderimleri tek seferde & tek irsaliye ile yapmaya çalışıyorum. Yoksa kimi firmalar ayda 4-5 kere 4 farklı atık gönderiyorlar. Her biri için irsaliye yükleyecek olursam ona vakit yetmiyor.
 
Cem YılmazCem Bey merhaba,

Danışmanlığını yaptığım fabrikada sıfır atık sistemi kurmak istiyorum. Plastik fabrikası olduğu için
07 02 13 - Atık plastik ve 20 01 39 Plastik,
17 04 05 - Demir Çelik,
20 01 01 -Kağıt Karton kodları ile tehlikesiz atıkları göndermekteyim. Ofisler den kaynaklanan tehlikesiz atıklar 15 01 01, 15 01 02, 15 01 04 ambalaj atık kodları ile geri dönüşüme teslim etmem daha mı uygun olur?
 
Önceki cevapları görüntüle…
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Bora E.Merhaba,

Ofislerden kaynaklanan kağıtları 20 01 01 ile göndermek çok daha uygun. Çünkü ofisten çıkan bir ambalaj kağıdı değil, genellikle A4 atığı oluyor. Plastik, cam ve metaller için ise; çoğunlukla ambalaj olduğu için yazdığınız kodlar kullanılabilir.

Toplama ayırma ya da geri kazanım tesisine vermek tamamen sizin kendi tercihinize kalmış. Ancak tabi ki bu sırada yönetmeliklere uygun davranmak şart.
 
Merhaba
Kocaeli il çevre oraya ÇED belgesini yükleyebilirsin dedi. Onu yükleyerek sıfır atık temel seviye belgesi aldık.
 
Aynı hatayı bende görsel eklerken birkaç gündür yaşıyordum. Bakanlıktaki yetkililerle görüştük sistemsel Türkiye geneli bir sorunmuş, düzeltmek için uğraşıyorlarmış şuanda geçici bir durum bilginiz olsun :)
 
@Cem Yılmaz Merhabalar cem bey, diyelim ki sağlık kuruluşları için konuşuyoruz 100 yatak ve üstü olanların sisteme son geçiş tarihi 31 aralık 2020 olarak istenmiş. peki biz sıfır atık belgesini de bu tarihe kadar mı almalıyız yoksa sonrasında da alabilir miyiz?
 
@sibellkrks Merhaba Sibel Hanım, bu tarihten sonra alabiliyorsunuz ancak İl Müdürlüğünün cezai yaptırım uygulama yetkisi oluyor. Aslında Temel Sıfır Atık Belgesi almak zor bir konu değil. Doğru ekipman kurulumu ve lisanslı firmaya düzenli gönderim yaptıktan sonra gerisi sistemi doldurmaktan geçiyor.
 
Merhaba Arkadaşlar,
Otel için sıfır atık sistemini kuran var mı aranızda. Nasıl ekipmanlar tercih ettiniz. Ekipmanları oda veya koridora mı yerleştirdiniz?
 
Gülşah AlbayrakMerhaba Gülşah Hanım,

Danışmanı olduğum otele her kata seyyar atık kumbaraları yerleştirdik. Atığın çeşitliliğinin fazla olduğu kısımlara 5 li kumbaralar yerleştirdik. Önceden elimizde bulunan metal kumbaraları renklerine göre boyayıp kullanmaya devam ediyoruz yetersiz kalan yerlere ise fiyatın uygunluğu için plastik kumbaralar tercih ettik.
Ofis kısımlarında masa altı kovaları kaldırıp ortak noktalara 4 lü kumbaralar yerleştirdik.
 
Arkadaşlar merhaba,

Sıfır Atık Belgemizi sistem den indirdim. Sistem dışında posta yoluyla her hangi bir belge gelmeyecek dimi?
 
Üst