• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

"Sıfır Atık Yönetmeliği" Yayımlandı

Merhaba,
Sıfır atık kapsamında yemekhaneden de ayrışma sağlamaya çalışıyoruz. ofislerden genellikle temiz ambalaj ürünleri çıksa da yemekhanede bu çok mümkün olmuyor. Örneğin; ayran kutuları, yoğurt kutuları vb. Geri dönüşüm firmaları ile görüştüğümde, bu gibi ambalajların firmalarında geri dönüştürülemediğini belirtiyor. Yıkanma vs gibi proseslere sahip olmalılarmış. Ama sonuçta yemekhane de sıfır atık kapsamında. ve asgari ikili toplamayı uygulamak zorundayız. Bu noktada yemekhaneden toplayacağım yalnızca plastik bardaklar mı olmalı yani??
 
Anonim (1c4a)Üstadım Merhaba,

Yemekler kendi bünyenizde yapılıyorsa bitkisel kaynaklı oluşan atık yağları biriktirip lisanslı firmalara verebilirsiniz. Sizin dediğiniz gibi çoğu firmada yıkama prosesi olmadığından dolayı boş ayran kutu atıklarını almak istemiyorlar. Çay içilen karton kompozit atıklarınında geri dönüşümü olmadığından çöpe atılmaktadır.

Ayrıca yemek sonrası oluşan organik atıkları belediyenin veya özel firmaların kompost tesislerine verebilirsiniz. Bazı belediyeler ve üniversiteler küçük ölçekli kompost makinesi alarak organik atıkların geri dönüşümünü yapmaktadır.
 
Merhabalar @Olgaç Sürmelihindi ve @Cem Yılmaz ,

Üretim tesisinde çevre mühendisi olarak çalışıyorum. Sıfır atık belgesi aldık. Marka yöneticimiz üretilen bebek bezi ve yetişkin bezi paketlerinin üzerine sıfır atık logosunu koyabilir miyiz diye sordu? Bakanlığa mail attım, aradım da ancak ulaşamadım. Sıfır atık logosunu paketlerimizin üzerine basmak yasal olarak bir sıkıntı yaratır mı acaba konu hakkında bilginiz var mıdır?
Şimdiden teşekkürler.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Gözde*Merhaba,

Bahse konu logo kullanımı bana biraz hatalı gelse de mevzuatta yapılamayacağına dair ibare yok. Hatta kullanılacaksa da "nasıl kullanılması gerektiği" konusunda doküman mevcut.
Link:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
(PDF'de detaylı anlatım var).

Çevko'nun logosunu zamanında kullanıyorduk ama bu konu biraz başka yerlere gidiyor. Sıfır atık logosunu poşetlerde gördük, atık toplama ekipmanlarında gördük. Firmanın ambalajının üzerinde yer almasının, sıfır atık konusuna nasıl bir destek sağlayacağını bilemediğim için bu düşüncedeyim. Geri kalan hususlar size kalmış :)
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Gözde*Üstadım Merhaba,

Sıfır Atık Yönetmeliğinde logonun nerelerde kullanılacağı ile ilgili ibare yer almaktadır. Cem üstadın dediği gibi kullanılmaması ile ilgili genel bir ifade bulunmamaktadır. Siz yine Bakanlığa ulaşabilirseniz bir görüş almanızda fayda var. Aslında logo yerine gülen bir surat ifadesi ekleyebilirsiniz. Bu aralar mutlu olmaya ve gülmeye çok ihtiyacımız var. :)

1645534280828.png
 
Sıfır atık unvan nasıl değiştirim yardımcı olacaklar var mı?
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst