• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

"Sıfır Atık Yönetmeliği" Yayımlandı

Platin belge almak için danışmanlık hizmeti alması zorunludur kısmı dikkatimi çekti. Var olan Çevre Görevlileri ve ya Çevre Yönetim Birimi yeterli olmayacak değil mi?
"Madde 10- (2) Sıfır atık yönetim sistemini kurmakla yükümlü olanlar ile sistemi gönüllü olarak kurmak isteyenler, sıfır atık yönetim sisteminin kurulması ve geliştirilmesinin sağlanması için danışmanlık hizmeti alabilirler. EK-4 doğrultusunda Bakanlıkça belirlenen puanlama kriterleri kapsamında platin belge almak isteyenlerin danışmanlık hizmetini almaları zorunludur. Sıfır atık yönetim sistemi kapsamında danışmanlık hizmeti verilmesine ilişkin esaslar Bakanlıkça belirlenir"
 
@Merve İnan Yönetmeliğin EK-1 inde mahalli idarelerin sıfır atık yönetim sistemine geçmesi gereken süreler ve sıfır atık belgesi alması gereken süreler belirtilmiştir. Bu süreler sonunda mahalli idareler sıfır atık belgesi aldığı anda, bina ve yerleşkeler kurulan toplama sistemine vermek zorunda kalacak. Bundan dolayı TAT firmalarının önü kapanacak gibi görünüyor.Benim anladığımda bu :)
 
@ferudun nalbat benimde anladığım bu zaten kaynağında ayrı toplama yapılacak gördüğüm TAT firmalarına gerek kalmayacak gibi algılıyorum doğru mu bilmiyorum. Organize sanayi bölgesinde bulunan firmalarda;
"Sıfır atık yönetim sistemine geçiş süreci de dahil olmak üzere, mevcut atık yönetim hizmetlerinin sıfır atık yönetim sistemine entegre edilmesine yönelik planlama yapmakla, sınırları içerisindeki tüm kurum, kuruluş ve işletmelerin bu plana uymasını sağlamakla,
yükümlüdür." ibaresi gereğince atık toplama ve ayrıştırma OSB mi ait olacak.
 
(2) Sıfır atık yönetim sistemi kurulan yerlerde oluşan ve 2/4/2015 tarihli ve 29314 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Atık Yönetimi Yönetmeliğinin EK-4 atık listesinde yer alan atıklar bu sistem kapsamındadır. Ancak, sanayi işletmelerinden kaynaklanan atıklardan içerik veya yapısal olarak evsel nitelikli atıklara benzer olanlar hariç olmak üzere, bu işletmelerin faaliyetleri sonucunda oluşan proses atıkları Bakanlıkça kriterleri belirleninceye kadar bu Yönetmelikte tanımlanan sıfır atık belgesi kapsamında değerlendirilmez.


Yani sadece evsel nitelikli olan atıklar için geçerli olan bir yönetmelik. TAT’ları çok ilgilendiren bir husus değil.
 
Merhaba arkadaşlar, sıfır atık yönetmeliğini inceledigimiz bu günlerde 2 yıllık önlisans bölümü olarak atık yönetimi programının açılmasına ne diyorsunuz? Mezun olacakların da bu alanda çalışacakları yazıyor paylaştığım linkte mevcut.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
İlk kez gördüm, şoklardayım. Artık bu bölümü bitiren arkadaşlar sıfır atık konusuna yoğunlaşamazlarsa, atık firmalarındaki mühendis arkadaşlarımızın da yerini almaya başlarlar. Her geçen gün nasıl daha da kötüye gidebiliyor bu meslek anlamış değilim, biz mi bir şeyleri yanlış yapıyoruz acaba? :(
 
Üst