• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Taslak Sıfır Atık Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı

Herkese Merhaba,

Sıfır Atık Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağının bazı maddelerini yorumladık ve ilgili çalışma ekte yer almaktadır. Sizlerin de yorumlarını merak ediyorum. 😊
 

Ekli dosyalar

  • 1614240254395_Sıfır Atık Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslak Yorumu.docx
    22.9 KB · Görüntüleme: 185
Olgaç Sürmelihindiemeğinize sağlık. gerçekten herkes çok güzel noktalara değinmiş ki zaten hepimizin ortak noktası aynı sorunlar. saha uygulamasını hiç bilmeyen kişilerin yönetmelik çıkarması gibi bir durum bu. Halihazırda olan yönetmelik ile sistem kurmaya çalışılırken bir anda atık yönetim planlarına kadar saf dışı bırakmak ne kadar doğru ya da ne zihniyetle yapıldı merak ediyorum. toplama ayırma değil geri kazanım da bile insanlar üretim yapmaya çalışırken atığı nasıl tedarik edeceğim derdine düşüyor. bu kadar belirsizlik bir anda ne kadar doğru bilemiyorum. umuyorum ki bu görüşleri ciddiye alıp güzel bir değerlendirme sonucunda tekrar görüşe açmalarıdır.
 
Merhaba;
Sıfır Atık Beyanlarını sistem üzerinden nasıl yapıyorsunuz. Beyanla ilgili bir seçenek bulamadım .
 
Merhaba,
Firmam ÇED listesinde yer almadığı için Sıfır Atık başvurusu yapmadım.
Gönüllü olarak başvuru yapabiliyorum ama başvuru yaptığımda sattığım atıkları bedelsiz olarak belediyenin anlaşmalı olduğu firmaya vermek zorunda mıyım? Yoksa lisanlı bir firmaya vermem de yeterli mi?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
CANSUB.Merhaba üstad,

Firmanız belediye mücavir sınırları içerisinde değilse ( organize sanayi bölgesi gibi) istediğiniz lisanslı firmaya verebilirsiniz. Ancak belediye sınırları içerisinde yer alıyorsa ( market ve benzeri işyerleri gibi) belediyenin toplama sistemine veya anlaşmalı olduğu lisanslı firmaya vermelisiniz. Zaten bu durumda karışıklık yaşanıyor. Yeni yayımlanan taslak yönetmeliklerin de durum daha da karışık.
 
Olgaç SürmelihindiMerhaba Olgaç Bey,
Çok haklısınız, yönetmeliği inceledim ama kafamda gene de soru işaretleri kaldı sizlere de sormak istedim. Sağolun.
Bir sorum daha olacak size, (Organize Sanayi Bölgesinde yer alıyor firmam) karton, cam, plastik hepsi için açıkçası farklı Lisanslı firmalara satış gerçekleştiriyorum. Bu durumdan dolayı da sözleşme de yapmıyorum. Bu durum sorun teşkil etmez değil mi?
 
Üst