• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sivil savunma planı

tugceo

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Nisan 2016
Firma
Çevre
Arkadaşlar merhaba,
Bursa organize sanayi bölgesi müdürlüğünden şöyle bir yazı geldi,
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın talimatları ile özel sektör kuruluşlarında görev yapan sivil savunma uzman ve amirlerinin, görevleri etkin ve verimli olarak yürütmesine katkı sağlaması ve AFAD tarafından düzenlenecek eğitim ve etkinliklere katılacak personelin belirlenmesi amacıyla erişime açılacak ‘’Sivil Savunma Bilgi Portalı’na’’ kayıtlarını yapmaları ve kayıt yapılan personele ait bilgilerin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bildirilmesi T.C.Bursa Valiliği’nin ekli yazısında istenilmiştir.
Bu kapsamda Sivil Savunma Planı yapmakla yükümlü firmalarımızın (personel mevcudu 100’den fazla olan müesseseler);
· Bünyenizde çalışmakta olan sivil savunma uzmanının/amirinin (yok ise sivil savunma amiri olarak görevlendirilen personelin) kendilerini
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
bağlantısından portala kaydetmeleri gerekmektedir.
[TBODY] [/TBODY]
Sivil savunma planını kimler hazırlar, nereye sunulur?
Konuyla ilgili bilgisi olan var mı?
 
Bu görevi firmalarda uygun gördükleri bir kişiye veriyorlar. Tanıdığım bir satın almacı kendi firması için buna kayıt oldu, gecen haftalarda antalyaya bir otele 5 günlük eğitime gönderdiler. (yaklaşık 500'er kişilik gruplar halinde düzenleniyor eğitimler) Sanırım o eğitimde bu sorularının yanıtlarını alırsın. Çünkü kimse zaten pek bir şey bilmeden firması tarafından gönderiliyor. Kayıt yaparken eğitime gitmeye uygun personel olmasına dikkat edilmeli. Sonradan kişiyi değiştirememişlerdi.
 
@Naz*

Peki konuyla ilgili zorunluluk nedir? herhangi bir yazı veya bilgilendirme olmadı bize şimdiye kadar çünkü
 
Bahsettiğim kişinin firmasına geçen sene de böyle bir yazı gelmiş bildirmişler ama eğitim yapılmamış o zaman. Bu yeni geliştirilen bişey sanırım.
Tam olarak bilmiyorum zorunluluk kısmını canım ama planı yapıp gönderdikten sonra tatbikat için geliyorlarmış sanırım önceden bildirip.
Bu konuda 5 günlük eğitimle senin bir sorumluluk aldığını düşünmüyorum yap dedikleri şeyleri yaparsın, planı hazırlar gönderirsin.
 
Üst