• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sivil Savunma Planı

Fecriati

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Mart 2011
Arkadaşlar valilikten gelen bir yazıyla sivil savunma planı oluşturmamız isteniyor ve 30 sayfalık bir örnek yollamışlar. Çoğu şeyi acil durum planımızdan aktardım ancak "şu şu beldelerle işbirliği yapılmıştır", "sivil savunma sığınağının yapımı ve malzemelerin temini için 5 yıllık para ihtiyacı şu kadardır" vb. şeyler var gönderdikleri örnekte. Daha önce doldurup yollayan bir arkadaşımız varsa dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verebilir mi?
Bu planla ilgili mevzuata da ulaşamadım ayrıca.
 
Cevap: Sivil Savunma Planı

soğuk savaş zamanından kalma bir yönetmelikten bu sanırım. trt'de eskiden yayınlanan sivil savunma filmlerinde gördüklerimiz yeter gibi geliyor bana. işte birkaç günlük erzak depolanacak, şu kadar yıl dayanacak konserveler ve şarjlı piller sonra işte el fenerleri, fm radyolar konacak diye uzayan, güncelliği olmayan bir liste yollamanızı istiyorlardır. bana sorarsanız ne yollarsanız yollayın olumsuz bir cevap almazsınız.
 
Cevap: Sivil Savunma Planı

Arkadaşlar acil durum planından farklı olarak çevre işletmelerle ve yerel yönetimle yapılan işbirliği protokolü (sığınakların ortak kullanımı vb. maddeler var), sığınağın/sığınak olarak kullanılacak binanın yapımı, ikmal ve donatımının karşılanması için her yılı ayrı 5 yıllık toplam para ihtiyacı gibi şeyleri de istiyorlar.
İlçede sadece bize gelmiş, il merkezinde de birkaç yerle konuştum bize öyle bir yazı gelmedi dediler. İş güvenliğiyle ilgili birkaç arkadaşıma danıştım onlar da bilmiyor. İlkyardım ekibi, koruma ekibi, vs. şeyleri aktardım zaten.
 
Üst