• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sizce Çevre Mühendisliğinde hazırlık sınıfı gerekli mi?

büyük ihtimalle iş hayatında ingilizcenin belirgin faydasını görmeyeceksin. sınav olacaksan ucu ucuna da olsa geçmeye bak sınavı. eğer sınav usulü değil gönüllü olarak hazırlık okumayı seçebilme uygulması varsa ve mesela ileride erasmus benzeri öğrenci değişim programına "katılırım kesin" diyorsan hazırlık oku. yoksa zaman kaybı. bir de memuriyette ingilizce bilmen falan işine yarıyor galiba ama onu da memuriyeti bilen birine sor istersen.
 
Teşekkür Ederim . İngilizce Örenmek İStiyorum . Yurt Dışınada Gidicem.
Bugün Tam 6 tane ÇEvre Mühendisiyle Tanıştım 6 sıda farklı işler yapıyo.
Kaliteci
İş Güvenlikçi
Danışman
Gibi Mesleklerde Çalışıyolar
Ben okuldan sonra 2 sene Mastır Yapmayı Düşünüyorum B sınıfı Sertifika Alıp İş Güvenlikçi Olmak İStiyorum Sizce Güzel MEslek Mi ?
 
forumda kısa süre dolaşırsan meslektaşlarının çok çeşitli iş tecrübelerine ve hatta işlerinden yakınmalarına şahit olacaksın. iş güvenliği konularına kısaca göz atman yeterli. aslında pek dile getirilmez ama iş güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili işler insanı sürekli akıntıya karşı kürek çekmekle uğraştıran stresli işler. sıfıra yakın elektrik bilgisi ile okuldan çıkarsan, kimyasallar ya da zehirler ya da bir madende patlamaya hazır grizu ile ilgili hiç bir şey bilmiyorsan iş güvenliği sektörüne hazır değilsin demektir. insan idare etmek ayrıca zordur. işletmeye yük getirecek önlemler almak istediğinde dediklerin kulak ardı edilir. en alttan en üste bütün fabrika/şantiye kadrosu senden hoşlanmayacaktır :) ama iyi kazandırır tabii. yani zaten iyi kazanmazsan hiç yapma.
 
Öncelikle hazırlık sınıfı işe yaramasa faydalı olmasa böyle bir sınıfı koymazdılar. İkiniciside önce okulunu bitir 3. sınıfta başlarsın bu planlara. Önünde daha zaman var tadını çıkar.
 
Ben Bu İşi Sevdiğim İçin Yapıcam İnsan SAlığı Çok Önemli LAfımı Dinletirim Ben O Patronlaraa.. Para 2. Planda Kalıyor Ama İllaki Geçimin içinde Para Kazanmak Şart.. İİş Güvenliği bence çok hoş bir iş. İlerde Şirket bile açmayı düşünüyorum
 
İş güvenliği şefiyim. Keşke dediğin kadar kolay olsa her şey. 6 ayda bir 250 bin tl masraf yaptır firmana o zaman görürüm patronun seni dinliyor mu? İnsan sağlığı ne kadar önemli. Davulun sesi uzaktan hoş gelir demiş atalarımız.
 
ben de akademisyen bir iş güvenliği danışmanın yardımcısı olarak saha isg görevlisi olarak çalıştım kısa süre. açıkçası kaldırmadı bünyem. zor iş. 100 kişilik şantiyede başarısız olmayı başardım diyebilirim. dışarıdan göründüğü gibi değil.
 
işte kullanmasan bile işe girerken gerekecektir ki iş hayatında da mutlaka kullanacaksındır belki pralit olarak belki araştırma yaparken, onu zaman gösterir...

iş konusunda hevesin kırılmasın umutlu ol ama iş hayatı toz pembe değilözellikle de çevre mühendisiysen :)
 
Aslında bugün trabzonlulara cevap veresim yok ama :)) anladıgım kadarıyla Namık Kemal Üniversitesini kazandın,bizim okulda son 2 senedir hazırlık sınıfı açılmaya başladı istersen okulun forumundan hazırlık okumuş birisine sor ne kadar faydalı olacağını yada olmayacagını o söyler, eğitimi iyiyse bir sene değer bence..
 
@Tuğba KANAT
vay namık kemal üni. eski trakya namıdeğer ÇMF (Çorlu Müh. Fak.) ve hazırlık gelmiş, güzel birşey... :)

Adem ingilizce bilmiyorsan eğer hazırlık gibi bir şansın varsa değerlendir...
 
Bence okursan faydasını goreceksın.Hem gramatık olarak hem wrıtıng kuralları olarak bana çok şey kattı ayrıca baska aktıvıteler ıcnde bol zaman bulabilirsn hazrlıktayken.
 
B sınıfı sertifika bakkaldan alınmıyor.İlk önce c yi al sonra bikaç yıl tecrübe edin b sınıfı için sınava gir... sen okula yeni mi başlıyorsun.Mezun olana kadar neler değişecek neler :) Hazırlık oku bence,millet üstüne para veriyor sen bir sene alacaksın yoğun birşekilde yabancı dil eğitimini daha ne olsun..
 
ingilizceyi iyi şekilde öğrenemezsen iş hayatına atılınca forumlara "xxx projesi örneği lazım aciilll" yazarsın, copy-paste mühendisi olursun -çünkü iyi bir çevre mühendisine türkçe kaynaklar 2.sınıfın ortasından itibaren asla yetmez- ingilizceyi iyi biliyorsan açarsın handbook'unu ya da o konuda yazılmış uzmanlık kitabını kendin üretirsin.
 
Üst