• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Skhkky yönetmeliği baca yüksekli̇ği̇ hakkinda

Gizem M.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eylül 2013
Firma
YOK
Merhaba
Firmamiza Isil gücü olmayan baca yaptirilacak yonetmelige gore baca yuksekligi çatının en yüksek yerinden itibaren 1.5 metre diyor sanayi kaynakli hava kirliligi kontrolu yonetmeligi madde 13

Dogru mudur teyit etmek isterim
Yonekmelikte madde 13 mulga gosteriyor
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Gizem M.Üstadım Merhaba,

SKHKKY'nin ekinde aşağıda yer alan ifade geçmektedir;

4) (Değişik:RG-20/12/2014-29211) Isıl gücü olmayan tesislerde asgari baca yüksekliği dağılımı engellemeyecek şekilde yerden 10 metre veya çatının en yüksek noktasından itibaren en az 1.5 m olmalıdır.

Tekstil firmasında çalışırken proseste ısıl gücü ile çalışmayan baca vardı ve bu bacanın yüksekliğini çatının en yüksek noktasından alarak 1.5 metre yüksekliğinde yaptırmıştık.

İlgili maddede geçen iki şarttan birini sağlayabilirsiniz.
 
Baca yüksekliklerinde bir standart vardı şimdi hatırlayamadım, belki de yönetmelikte geçiyordu, ona göre hesaplama yapılıyordu. Yani bacanın capı, baca yüksekliğini etkiliyor. 1.5 metre standart her zaman doğru olmayabilir.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Hamza AyÜstadım, ısıl gücüne bağlı olarak baca yükseklikleri değişiklik gösterebilir. Baca yükseklikleri; küçük ölçekli, orta ölçekli ve büyük ölçekli tesislere göre hesaplanır ve farklılık gösterebilir. Dediğiniz gibi yönetmeliğin ekinde standart yazıyor. Isıl gücü ile çalışmayan proseslerde baca yüksekliği yukarıda bahsedildiği gibi alınır.
 
@Olgaç Sürmelihindi Üstad, dediğiniz doğru. Bir firmada ısıl gücü olan proseslerin bacalarını bu standarda göre ayarlamıştık. Saygılar :)
 
Üst