• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sohbet kutusu hakkında

  • Konuyu başlatan Silinmiş üye 2234
  • Başlangıç tarihi
S

Silinmiş üye 2234

Merhaba,

Alt kısımda kullandığımız sohbet kutusu, 100 mesajı olmayan üyelerimize kapatılmıştır. Yani bir üyenin bu özellikten yararlanması için en az 100 tane mesaj yazmış olması gerekir. Bu kısıtlamayı getirmemizin sebebi daha önce de belirttiğimiz gibi, paylaşımcı üyelerimize öncelik vermemizdir.

Bilginize sunulur.

Saygılarımızla,
 
Evet iyi bir karar oldu bu. Sohbet kutusu foruma çok engel oluyor ve bazı insanlar yardımı aldıkları gibi çekip gidiyorlar ve paylaşımcı üyelerimize haksızlık oluyor. Aslında o limiti 250 yapacaktık ama vazgeçtik. Şimdilik 100'de kalsın. Ayrıca sırf 100 mesaja ulaşmak için habire mesaj (+ SPAM) kasan üyelerin o mesaj sayıları geçerli olmayacak. Bunu da belirtelim şimdiden :)
 
@Yıldız Doğan
Siz de öğrendikçe bilginizi paylaşırsınız. Ayrıca @CMNet in de bahsettiği gibi, anlık konuşma sekmesinden sorular sorulması yerine forumda konu açabilir veya var olan konulara sorularınızı yazarak katılımcılığı arttırabilirsiniz. Bu kural karşılıklı faydayı arttıracaktır.
 
@Yıldız Doğan iyi bir sebep ve niyetle kullanan üyelerimiz için tabii ki hoş olmadı. Ancak, yalnızca takip etmek yerine sizler de biraz katkı sağlayabilirsiniz. Mesela sitedeki mevcut konulara düzenli bir şekilde yanıt yazabilir, yeni konular paylaşabilirsiniz.. Şu an için alternatif olarak bunu önerebiliyoruz.. Ayrıca Göksel bey de bir kaç şey söylemiş, öyle de olur yani alternatifler bu şekilde :)
 
Katılım için mutlaka görüş paylaşmanız gerekmiyor bence. Herhangi bir görüşünüz olmayabilir. Sudan çıkmış balık gibi de olabilir siniz, ki bu çok doğal. Sizler de soru sorarak katılım sağlarsınız, hem cevaplar aldıkça kendinizi geliştirir hem de soruya cevap verenler bilgilerini tazelemiş, belki ufak bir araştırma yapmış bile olur.

Özetle soruyla katılım bile herkes için faydalı.
 
Ayrıca sohbet kutusunu kullanmak için misal soru sormak veya birileriyle konuşmak için o kişileri tek tek takip etmek ve onların da takip eden kişiyi takip etmesi gerekiyor. Bununla uğraşana kadar forumda da yazılabilir mesela. İlgili kişi bu zaman zarfında da siteyi iyice öğrenmiş olur ve en azından çevresini genişletmiş olur. Daha sonra rahat rahat sohbet kutusunu da kullanır :)
 
Peki ya biri böyle mesai saatinde oynarken filan patrona yakalanıp işten kovulursa ne olacak :ssrtcbya:
 
Üst