• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Soma faciası

Kendi çıkarlarını düşünen işverenler, işçiyi fazla çalıştıran, hakkettiği değeri vermeyen, hiçbir türlü önlem almayan ve kaza, ölüm meydana geldikten sonra önlem almaya çalışan işverenler ve onun yalakacıları Allahta bu olayları görürde hakkettiğinizi verir. Madende ölen tüm işçilerimize Allahtan rahmet ve sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin.( Bizlerde birer işçiyiz, marabayız, köy çoçuğum bunu gururla söylüyorum.
 
6331 Sayılı Kanun; A,B,C... alfabetik ve kişi başı çalışma saatleri 4-6-8 dk....gibi kısır döngüler içerisinde senelerdir dönüyor, hal böyle iken neticeler maalesef böyle elim oluyor. Önce Can Güvenliği levhaları altında canlar veriliyor :( . Soma da hayatını yitiren kardeşlerime Allah tan Rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.
 
Somada akrabalarım var söyledikleri kadarıyla durum haberlerdekilerden daha vahimmiş. ALLAH yardımcıları olsun
 
İş güvenliği ile ilgili yasa çıkartılırken emekli müfettişlerin çıkarları düşünüldüğünde, sınavlar öğrenime değil elemeye dayalı yapılınca, sınavlar amaca ulaşmak için değil gelir kazanmak için yapılnca, iş veren iş güvenliği kurallarını kendine zulm görürse iş güvenliği geriler, bazıları için gelirler ilerler. Sonuç tabiki trajedi olur.

Özetle paranın vicdanın önüne geçtiği çürümüş sistemlerde ne yazık ki bu kazalar kaçınılmaz.

Çok yazık Allah hepsine rahmet eylesin şehit vasfı ile alsın yanına inşallah ve kalanlara da sabır versin.

Çok zor..200 can en az 400 yetim çocuk yapar..
 
haberde okudum şimdi savcılık soruşturma başlatmış ve dediği söz gözaltına almamız gerekenler öldü. Bu savcı işi bilmiyor ya da patavatsızca konuşuyor. Herşey bir netlik kazansın içeride olanlar var daha acısını yeni yaşayanlar var burası türkiye maalesef.
 
Yazik gercekten. Daha da bu soz konusu ocak, mart ayinda tam denetimden gecmis hatta ornek gosterilen bir madenocagiymis. Ornek gosterilen buysa diger madenler ne halde kimbilir.
Allah rahmet eylesin
 
Yakın zamanda bir takım mühendislerin belirli kısımlardaki aşırı ısınmalar ile ilgili orada ölçüm yaptığını ve bir takım cihazlar alınması gerektiğini , fakat alınmadığını duymuştum. Ne yazık ki insan hayatı ucuz bu ülkede , kıymetimiz yok. Başımız sağolsun olan yine ekmek parası derdindeki masum insanlara oldu ve evde onları bekleyen ailelerine ... Allah rahmet eylesin ailelerine sabır versin.
 
Bu tabutlara sadece cansız bedenleri değil kaç anne babanın evladını,kaç eşin,sevgilinin sevgisini kaç çocuğun baba özlemini hayallerini koyacaksınız...

1010889_10152432303104785_262131411482134968_n.jpg
 
Söylenecek çok şey var aslında ama zamanı değil çünkü olayın sıcaklığı ile neyi nasıl diyeceğimizi bilemiyoruz. Şu an sadece şehit olan işçilerimizin ardından dua etmek, göçük altında kalan işçilerimize de acilen canlı olarak kurtarılmasını beklemek düşüyor
 
Madenci Kardeşim;
Senin ÇİZMEN kömür karası belki ama bir çoğumuzun da KALBİ kömür karası..
 
Üst