• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Son çökelmede çamur birikmiyor.

AAT123

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Ekim 2015
Firma
aski
Giriş debisi 3000 olan giriş koi 350 boi 250 akm 300 olan bir evsel ileri biyolojik aat 1ay once aşılama yoluyla çamur aldık anarobik ile hh geçiş arasına geri devirde cok kısa süre camur akıyo ve tekrar su gelmeye baslıyo ve geri devri kapatıyorum. Giriş suyu arada cok temiz geliyo ve iki üç gündür geri devirde çamur akmıyo ? Ne yapmam gerek :(
 
Tesiste ön çökeltim varsa ön çökeltimi bypass etmeniz gerekir. ve geridevir oranını artırabldiğiniz kadar artırın.
 
Cok tesekkurler ercan bey öncökeltim yok tesiste. Geri devri yükselt demişsiniz ama hiç camur akmıyor cokeltimdeki su gidiyor geri devirden anaerobiğe yinede sürekli geri deviri açim mı?
 
Geri deviri sürekli açık tut ve yükselt sabah 8.00-12:00 arası tesise su al 12:00 de suyu kapatıp havalandırma havuzlarina dokebildigin her yerden DAP gubresi serp 1 çuval 4 e kadar su kapalı kalsın 4 te tekrar su al akşam 8 de tekrar suyu kapat ve tekrar dap gubresi dok sabaha kadar kapalı kalsın oksijen seviyesini sabaha kadar 1-1,5mg/lt tut
 
evet giriş suyunu düşük debide al ve geri deviri artırabildiğin kadar artır. suyun sıcaklığı 23 derecenini üstünde ise 4-5 güne çamur oluşmaya başlar ve hergün havalandırma çıkışından numune alarak 1000 ml mezüre koy ve çamur seviyesine bak.
 
Tamam yardımlarınız için cok tesekkurler. Gelişmelerden haberdar ederim. İnşallah olusur camur.Cok tesekkurler
 
Arkadaşım, öncelikle geri devirden çamur gelmemesinin ya da çamurun azalmasının bir diğer sebebi de alman gereken debinin altında debi giriyorsa tesise, teleskobik vanada her hangi bir basma gücünün oluşmamasıdır. Yani optimum alman gereken debiyi tesise alıyorsan, çöktürme havuzunun üstünde bir basma gücü elde ediyorsan ve halen çamur gelmiyorsa yoğun bir çamurun vardır ve tıkanma yapıyordur. Bunun için hem havalandırma havuzundan hem de çöktürme havuzundan numune alıp, yarım saatlik imhoff gözlemi yapmanı öneririm.
 
Çamurun oluşmama nedeni bir kirlilik yükü dengesiyle alakalı durumdur . Teleskopik Vana senin dekantör veya belt filtre çalıştırdığında çamur alacağın gözlem yeridir . Çamur yoksa veya az oluşuyorsa bunun teleskopik vananın basma seviyesiyle alakası yoktur. Geri devirde çamur önce var sonra yok diyorsun. Giriş değerlerine göre çamur oluşmaması imkansız gibi. Mekaniksel bir sorun olabilir. Koi değerin çamur oluşmayacak kadar düşük değil. Debinin temiz gelmesi durumu bazen tesislerde oluşabilir. İnfiltrasyon dediğimiz olay buna sebeptir veya başka yerden aşırı temiz su, yağmur suyu girişi vardır. ya bide 1 ay önce işletmeye aldım diyorsun hemen bekleme bir önce bakteri yetiştir . İleri biyolojik mantığı zaten organik maddeyi yiyen bakterilerin çökeltim havuzunda "aktif çamur" sistemi dediğimiz canlı bakteri birikimidir. Yani senin geri devir ettiğin aslında canlı-ölü bakteridir. Bekle aşılama bazen pozitif sonuç vermeyebilir . Arkadasın dediği gibi dap gübresi ser . Öyle gözlem yap . Kolay gelsin .
 
Üst