• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sorularınız / Sorunlarınız

Bu konu süresiz olarak sabitlenmiştir.

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Arkadaşlar merhabalar. Lütfen kişisel gelişim ve kariyer ile ilgili merak ettiklerinizi bu konu altında sorunuz. Herkes soru sormak için yeni bir konu açamamış dolayısıyla forum düzeni korunuş olur.
 
Merhabalar,
İstanbul Üniversitesi 2010 mezunuyum ve ara vermeden Yüksek Lisans'a devam ediyorum aynı okulda. 2012 yılında mezun olucam bir aksilik olmazsa. Bu zaman zarfı içinde almam gereken sertifika, eğitim vb işleri halletmek istiyorum. Yani bir nevi yüksek lisansı zaman kazanmak olarak görüyorum. Ve sonuçta da yüksek lisansımı yapmış olacam.

Sizden ricam hangi eğitim ve sertifikaları almam konusunda tavsiyede bulunmanız, özellikle çalışan mühendis arkadaşlarımızdan.

Bir liste yapacak olursak ;

1- Çevre Görevlisi Belgesi
2- İş Sağlığı Güvenliği C Sertifikası
3- ?
4- ?

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
 
:) Bu soru forumda gerçekten çok soruluyor. Her zaman dediğim gibi iş ilanlarını takip edin ve iş için kazanmanız gereken becerileri tespit edin. OHSAS 18001, ISO 9001, ISO 14001, Autocad, Microstation, mssu-mskanal, netcad... Bunlar iş bulmanıza oldukça yardımcı olabilecek beceriler. Bunlardan başlayın derim..
 
İyi günler ben yeni mezun oldum cumhuriyet üniv. yüksek lisans yapmak için başvuruda bulundum sınavda ve mülakat nasıl oluyor ne tarz sorular soruluyo yardımcı olursanız sevinirim..
 
Her çeşitte soru gelebilir. özellikle DOç.Dr şükrü Arslan ve Prof. Dr Ulusoy Bali Hocamızın sorularından çekinmeni tavsiye ederim.uzmanlık alanları ileri arıtma ve gerçekten zorlayıcı sorular gelecektir eminim diyebilirim bu iki hocadan. Prof Dr Ali Yılmaz Prof. Dr.Mustafa Değirmenci Yard. Doç Dr Orhan Cerit bunlar jeoloji kökenlidir bence jeolojik konulara biraz bakmalısın. Doç Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci'den özellikle anaerobik tabanlı sorular gelebilir diye tahmin ediyorum ama arıtma konusunda herşeyi sorabilir. Onun dışında Yard. Doç Eyüp Atmaca uzmanlık alanı katı atıklar zorlayacağını düşünmüyorum. Yard Doç Ergün Pehlivan uzmanlık alanı tehlikeli atıklar isg özeldede çalışmış bir hoca zorlayacak sorular sormaz diye düşünüyorum. Doç Dr Bünyamin Karagözoğlu uzmanlık alanı çevre yönetimi ve çevre kimyası oda pek zorlamaz bence. Kafana takılan başka şeyler olursa sorabilirsin.
 
Merhaba;ben çevre mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim.İstanbul da ders saatlerim dışında çalışıp kendimi geliştirebileceğim aynı zamanda azda olsa bi miktar kazanabileceğim çevre mühendisliği alannda hizmet veren bir yerde çalışmak istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
 
iş güvenliği belgesi aldıktan sonra en fazla kaç firmayla çalışabiliyoruz?3 diye duydum ama?bide sorumlu müdürlük hakkında kısa bilgi alabilirsem sevinirim...
 
Merhaba arkadaşlar sizlere küçük bir sorum olacak. Bugün bir arkadaşımla (farklı bir meslekten) iş görüşmeleri hakkında konuşurken aklıma takıldı. Çevre mühendisi arkadaşlar iş görüşmelerinde ne kadar vakit geçiriyor? İşverenler sizinle görüşmek için ne kadar zaman ayırıyor? bekleme süreleri hariç tabi ki. cevaplarsanız sevinirim.
 
Ne kadar zaman geciriyorlar bilmiyorum ama ilk gorusmede 30dakikadan az gorusme yapanlarin sansinin dusuk, 30-45dakka arasi gorusme yapanlarin ikinci gorusme icin %50, bu surelin uzerinde gorusme yapanlarin ise alinma olasiliginin ise %90oldugunu biliyorum.
 
10 dk
-Yarın başlayın...
Bence sürenin önemi yok kendimizi en kısa ve net nasıl anlatırız önemli bu gibi geliyor bana.
 
Üst