• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sorumlu müdürlük

Onur Altun

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Kasım 2009
Şehir
Ankara
Firma
Su Yönetimi Genel Müdürlüğü
ArkadaŞlar merhaba ben atik yaĞ gerİ dÖnÜŞÜm fİrmasinda ÇaliŞiyorum. Fİrmamiz lİsans aŞamasinda fabrİkaya sorumlu mÜdÜr almak zorunda ve burda ÇaliŞan tek mÜhendİs ben olduĞum İÇİn bu konuda pek bİr bİlgİm yok...sorumlu mÜdÜrlÜk hakkinda bİlgİsİ olan varsa paylaŞabİlİr mİ??
 
sorumlu müdürlük sözleşmesi GSM Ruhsatı alınırken gereklidir. GSM Ruhsatı başvurusunda bulunurken işyeri ile mühendis arasında yapılan ve mühendisin bu işyerinde sorumlu müdür olduğunu gösteren yazılı bir sözleşme yapılarak GSM ' ye başvurulabilir.
 
teşekkürler benim sorunum sorumlu müdürlük belgem yok olmadığı halde bunu yapamam değil mi_?
 
Kusura bakmayın konuyu yanlış anlamışım. Burda sorumlu müdürlükten kasıt nedir? Çevre izinlerini almak için bir görevli mi?
 
benim bildiğim bir sorumlu müdürlük var o da lpg istasyonlarındaki sorumlu müdürlük...başka o sıfatta geçen bir sorumlu müdürlük ne ki???
 
atık yağ geri dönüşümü yapan bir firma olduğuna göre lpg sorumlu müdürlüğü ile ilgisi yok,
çevre izin ve lisansları ile de ilgili olduğunu zannetmiorum,
Geridönüşüm sektörü olduğuna göre gayrısıhhi müessedir(GSM Ruhsatı). GSM Ruhsatı başvurularında da talep edilen diğer şartlara ilaveten bir de sorumlu müdür sözleşmesi istenir, burada sorumlu müdür sözleşmesi yapılırken işveren ile mühendisin sorumlu müdür olduğuna dair bir iş sözleşmesi yapılır.
 
ilgisi olmadığını bende anladım tabiki de sorumlu müdürlükle arasındaki bağı kuramadım..peki aydınlatmışın saol..
 
Konu EPDK nın yeni çıkardığı bir tebliğde belirtilmiş olup lpg sorumlu müdürlük durumundan farklıdır.

MADENİ YAĞLARIN AMBALAJLANMASI VE PİYASAYA SUNUMU HAKKINDA TEBLİĞ

MADDE 15- (1) Madeni yağ üretim faaliyetinin yürütüldüğü tesislerde; üniversitelerin Kimya, Petrol veya Çevre mühendisliği bölümlerinden mezun, lisans diploması sahibi ve işletmenin faaliyet alanında mesleki yeterliliğe sahip bir sorumlu müdürün çalıştırılması zorunludur. Sorumlu Müdür, denetim yapmakla yetkili kişilere, denetim sırasında her türlü bilgi ve belgeyi vermek ve gereken kolaylığı sağlamak, lisans kapsamında sürdürülmekte olan piyasa faaliyetine ilişkin her türlü idari, mali ve teknik belgeyi denetime hazır olacak şekilde tesiste bulundurmak, Kurumun istediği bilgileri gerçeğe uygun olarak hazırlamak ve saklamak zorundadır.

Son olarak Madeni Yağların Ambalajlanması ve Piyasaya Sunumu Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayımlanmıştır.

Buradaki işletme faaliyet alanında mesleki yeterlilikten kastı nedir,tartışılır..
 
Öncelikle teşekkür ederim bu tebliğden yazınız sayesinde haberim oldu.
12 şubatda çıkmış.
Şöyle genel bir şekilde baktım.Valla bizim için yeni bir ek gelir gibi görünüyor ama kuruluşlar için ek külfet , adamlar lisans ve ruhsat manyağı olacaklar gibi mevzuatda değişiklik yapmak kolayda bunları denetlemek zor olan kısım, LPG yi tam anlamıyla yapamıyorlar bunu nasıl yaparlar bilemiyorum.
Mesleki yeterlilik konusunuda herhalde yeni bir tebliğle hallederler diye düşünüyorum.
Bahsi geçen tebliğde Madde 6 da yapılması istenenlerin büyük bir kısmı Malzeme Güvenlik Bilgi Formunda var zaten artı Çevre Lisansı alacak bir madeni yağ üreticisi gene Madde 6 daki istenenlerin bir kısmını Teknik uygunluk raporunda belirtmesi gerekiyor.
Kısacası bazı sektörleri kayıt altına alıcam diye her önüne gelen bakanlık veya kurum mevzuata birşeyler eklemesini doğru bulmuyorum.
 
""""Sorumlu müdürlük ------ acİl
ArkadaŞlar merhaba ben atik yaĞ gerİ dÖnÜŞÜm fİrmasinda ÇaliŞiyorum. Fİrmamiz lİsans aŞamasinda fabrİkaya sorumlu mÜdÜr almak zorunda ve burda ÇaliŞan tek mÜhendİs ben olduĞum İÇİn bu konuda pek bİr bİlgİm yok...sorumlu mÜdÜrlÜk hakkinda bİlgİsİ olan varsa paylaŞabİlİr mİ?? """

onurlucevre adlı arkadaşa cevaben -

Dediğin sorumlu müdürlük kavramı mevcut Ancak Çevre Mühendisisin herhalde o yüzden bizi ilgilendirmiyor
Sanayiden sayılan yağla alakalı işlerde Kimya Mühendisi , Yüksek Kimyager veya mühendis , Kimyagerler yapabiliyor.Gerçi eski bir kanuna dayanıyor belki yeni düzenlemesi vardır.
 
@fossa

Sana tavsiyem EPDK sitesini düzenli takip et.Sürekli birşeyler değişiyor,güncelleniyor.Mesela online sisteme geçtiniz mi?.Sanırım geçmeyen yoktur artık.Madeni yağ,atık yağ sektörü büyük sorumluluk gerektirir.Bu sorumluluğu almadan önce firmanızın güvenilir olup olmadığını iyice tartın...Çok iyi tartmalısın derim, deneyimlerimden yola çıkarak.
 
arkadaşlar bana çok acil mesül müdürlük sözleşme örneği gerekli madeni yağ üretimi yapan fırmamız ıle GSM ruhsatı alımında gerekli olduğu için şimdiden teşekkürler..
 
5179 sayılı kanuna göre bu gıda mühendislerininde kullandığı bir sözleşme formatı var noterlerde buna göre yapabilrisiniz sanırım
 
Anladığım kadarıyla yönetmelikte sözleşmenin sınırları çizilmemiş. bu durmda sıkıntı olacağını sanmıyorum. Sorumlu müdürlük hangi yönetmelik gereği yapılıyor link verirseniz bakayım biraz.
 
Üst