• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

sözleşme

B

burhan göksu

arkadaşlar çevre il müd. benden firmayla yapacağım bi sözleşme istiyo daha önce yapan var mı yada eline çevre görevlisi sözleşmesi olan bi arkadaş var mı acaba hangi formatta hazırlanmalı bu belge?
 
Böyle bir sözleşme yapan varmıdır bilmiyorum ama benim aklıma cezalar vs.. gibi durumlar için bir kanıt olsun diye istiyor olabilirler.Çünkü "çevre görevlisi " zaten maaşlı elaman mevzuat uyarınca tam zamanlı çalışması gereken bir personel,
ama siz illa bir örnek olsun isteyeceksiniz , bu sitede de olması lazım ( danışman firma sözleşmesi ) en azından bir aratın
 
kaç gündür bekliyorum biri bu konuda açıklamalı bir yazı yazacak diye ama henüz güzel bir yazı gelmedi. ben mi anlamıyorum yazıları diyeceğim ama sanırım kimse anlamamış ki çok fazla yorum yapan yok. ben yukarıdaki yazıdan 3 farklı anlam çıkardım. arkadaşlar bu sözleşmelerden hangisini istiyor doğrusu bilemedim. çünkü bahsi geçen her sözleşmede çevre görevlisinin imzası bulunuyor.

1. çevre görevlisiyle danışmanlık firması arasında yapılacak olan genel anlamda iş kanununun belirli süreli ya da belirsiz süreli iş sözleşmesi

2. yine çevre görevlisiyle bu sefer danışmanlığını aldığı tesis arasında işlerin x firmasında çalışan y kişisi(çevre görevlisi) sorumludur şeklinde bir sözleşme mi? (işverenin elinde bulunması gereken bir sözleşmedir)

3. yine çevre görevlisiyle yine danışman firma arasında yapılan iş sözleşmesi mi ( açıklama: çevre görevlisi danışmanlık firmasında 10-15 firmaya hizmet verebiliyor. tek tek danışmanlıklarını yaptığı bu tesislerin isminin yazılı olduğu altında da x firmasında çalışan y kişisi( çevre görevlisi) yukarıda ismi geçen tüm tesislerden sorumludur şeklinde bir sözleşme mi?
 
Elif hanım öncelikle izlemeniz gereken yol iş kanunun belirli süreli sözleşme örneğini incelemenizdir. yalnız dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. her işveren iyi niyetli değildir. ve normalde 2 sayfalık iş kanunu standart sözleşmesi önünüze geldiğinde 8 sayfa olabilir. bana böyle bir sözleşme verildi. imzalamadım orası ayrı konu tabi. şartları uymadı. uyulacak gibi de değildi. sevgili patronum kendi işine yarar birsürü madde koymuş. o standat sözleşmeyi kendinize ve patronunuza göre orta yolu bulup imzalayabilirsiniz. şartları kendi lehinize çevirmeye çalışın. çünkü benim şahsi fikrim genelde sözleşmeler işvereni kolluyor. o sözleşmenin sonuna ilave olarak danışmanlık yaptığınız firmaların isimleri iletişim bilgileri muhattap olduğunuz tesis yetkilisini ve aldığınız sorumlulukları açıkça ifade eden metni yazıp çevre il müdürlüğüne gönderebilirsiniz. aman dikkat sözleşmenizde personelin görev alanında çevre mühendisi/ çevre görevlisi ile ilgili işlerin yapılması diye yazın yoksa büro temizliği çay kahve servisi falan üzerinize kalmasın ayrıca tesisler ile ilgili kısımda görev alanınızda çevre görevlisi olarak yazmasın onu mutlaka açıklayın. tesiste şu şu işlerden sorumluluğum bulunmaktadır diye sınır getirin. tesiste olumsuz birşey olduğunda siz suçlu duruma düşmeyin.yine sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım. iyi günler...
 
Bu istenilenin Çevre Görevlisi ve Danışmanlık Firması arasında olan sözleşme olduğundan emin misiniz ?
Çünkü İzin-Lisans yönetmeliği şunu istiyor: Danışman firma danışmanlık yaptığı şirketleri İl Çevre veya ÇOB na bildirmek durumunda.
İstedikleri bu olabilir gibime geliyor. Çünkü İl Çevre neden ister danışman firma ile çalıştırdığı kişi arasındaki sözleşmeyi anlamadım. Bu biraz özel hayata müdahale oluyor. Sözleşmede bir çok türlü şart bulunabilir ve İl Çevre çalışanları da insan neticede. Neden deşifre edilsin ki insanların çalışma şartları ?
 
Bahsi geçen konu firmada çalışan çevre görevlisi ile firma yetkilisi arasında yapılması gereken sözleşmedir danışmanlık firması ile değil anladığım kadarıyla...Konu açan arkadaşlar ne sormak istediklerini ayrıntılı anlaşılır bir biçimde yazarlarsa cevaba daha kısa sürede ulaşabilirler.Ayrıca firmaların avukatları vardır neden sözleşme örneği arayışı içindesiniz anlamış değilim..
 
Cevap: sözleşme

Ekte mail grubumuzda paylaşılan danışmanlık firması ile tesis arasındaki sözleşmeye örnek bir döküman bulunmaktadır.
 

Ekli dosyalar

  • Sözleşme Örneği.doc
    52.5 KB · Görüntüleme: 111
Üst