• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

sprey kutuları

Canan Erkan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Temmuz 2009
Arkadaşlar size de danışmak istedim. Üretimde kullandığımız yapıştırıcı spreylerin bazı markalarının üzerinde tehlikeli atık işareti bulunmakta bunları tehlikeli atık olarak gönderiyorum. Bazı markalarda ise tehlikeli atık işareti veya yazısı bulunmamaktadır. Bu sprey kutularını tehlikeli atık olarak göndermeyip metal atık olarak gönderebilirmiyim?
 
MSDS formları vardır kullandığınız spreylerin bunlara bakarsanız daha net bilgi alabilrsiniz. Tehlikeli madde işareti olmayan kutu için firmanın ihmalide söz konusu olabilir. Bu nedenle kesin bir kanıya varmak bence doğru değildir.
 
arkadaşlar boş metal sprey kutularını tehlikeli atık olarak gönderecektim fakat iki şirket ayrı kodlarla teklif verdi. Biri 15 01 10 ile çıkarmayı teklif etti diğeri ise 15 01 11. hangisi ile göndermem doğru olur?
 
Yönetmeliğe göre 15 01 11 Boş basınçlı konteynırları (yapıştırıcıların sprey kutuları vb.), 15 01 10 ise kontamine olmuş ambalajları (boya, tiner, kimyasal tenekeve varillleri, IBC tanklar) ifade eder. Yani 15 01 11 olarak çıkışını yapmalısınız. 15 01 11'leri alan lisanslı firmaları e-izinden görebilirsiniz.
 
15 01 11 kod numaralı boş sprey kutularını alan Bursa ve civarında bildiğiniz lisanslı firmalar var mıdır acaba?
Yardım edebilirseniz çok sevinirim.
 
Üst