• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Su alma yapıları yardım..

erva

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Haziran 2012
Merhaba ;
Suların arıtılması dersi projesinde nehirden su alma yapılarında emme kuyusunun sayısına ve cidar kalınlığına neye göre karar vereceğim. Aralıkları biliyorum ama neye göre seçeceğimi bilmiyorum kafama göre bir şey almak istemiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler. Sorduğum sorulara kimse cevap vermiyor çok kötü hissediyorum kendimi :(
 
Nehirden ham su alınırken genellikle regulator İnşaa edilir su seviyesi yükseltilir daha sonra debi hesaplarına, yük kayıplarına göre boru çapı tayin edilir.emme kuyusu diye birsey ile hiç karşılaşmadım.bir yerde eksiklik olmasın!
 
pardon ilk başa yanlış yazmışım su alma kuyusu sayısı ve kuyuların cidar kalınlığına nasıl karar verdiğimizi sormak istemiştim.
 
İlk önce su ihtiyacınızı bilmeniz gerekmektedir daha sonra kuyu açacağınız yerde zeminin genel özelliklerini, dinamik ve statik su seviyelerini bilmeniz gerekmektedir.sert zeminlerde açılan kuyular ve yeraltı su seviyelerinin düşük olduğu yerlerde kuyu çapı küçük 15" inch gibi çaplar kullanılır.Aluvyon özellikli zeminlerde açılan kuyular daha büyük çaplıdır 19" inch gibi.pompa tecrübesi ile bir kuyudan ne kadar su alacağınızı görürsünüz, su ihtiyacınız bellidir buna göre kuyu sayısını belirlersiniz. Kısaca bu sekilde özetleyebilirim.daha spesifik sorular olursa yardımcı olmaya çalışırım.
 
Merhaba ;
Bir konuda daha yardım isteyeceğim .Su alma yapısı -terfi merkezi örnek autocad çizimi varsa paylaşabilir misiniz.? Sitede ki örnek projelerde bulamadım.
Teşekkürler...
 
Genellikle nehir ve deniz suyu arıtım sistemlerine alınan ham su direk olarak pompa ile çekilmek istenmez. Su alma yapısından ziyade daha basit ve maliyetsiz olan keson kuyular kullanılır. Keson kuyuların en büyük avantajı maliyetinden öte, kuyuya süzülen suların doğal bir filtrasyona uğramasıdır. Bir nevi doğal bir ön arıtım görevi görürür.

Kuyu sayısına gelince, bu büyük oranda zeminin geçirimliliğiyle alakalı bir durum. Eğer açılacak kuyular nehir yada denize paralel olmayacaksa çok fazla kuyu açmak = daha büyük debiler anlamına gelmez. Çünkü açılacak diğer kuyular öncekilerin debisinden yiyecektir.
 
Üst