• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Su arıtımı

Mühendis Aslı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Nisan 2016
Firma
Fabrika
Merhabalar
Bugün işe alındığımı öğrendim ve yapacağım iş ham suyun arıtılması üzerine olacağı söylendi bu konuda kaynak be kuyu suyu olarak araştırma yaptım fakat fazla bilgi edinemedim. Bu konuda yardımcı olabilecek sunular sayfalar biliyorsanız paylaşır mısınız ?
 
Sanırım atık su değil de su arıtımı ile alakalı bir iş. Ham suyun değerlerini ve kullanıma sunulacak suyun değerlerini öğrenerek başlayabilirsiniz. Daha sonra sisteminizdeki ünitelerin hangi parametrelerin arıtımlarında kullanıldıklarını araştırabilirsiniz.
 
Sizin sanırım demineralize su üretimi konusunda arıtımı yapmanız isteniyor.Bu konu ile alakalı internetten gerekli bilgileri bulabilirisiniz.
 
Öncelikle çalıştığım iş yumuşatma ve ağartma sistemleri üzerine ayrıca kaynak suyunun arıtılması fakat ben araştırma yaptığım zaman yönetmelikte kaynak suyunun DSİ yetki ve sorumluluğunda gizli kalmaktadır yazısı okudum. Bu yüzden araştırmam kısıtlandı. Bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilir mi?
 
su yumuşatma sistemlerinde kum filtre-aktif karbon filtre-iyon değiştirme üniteleri ile çalışılabilir. İşlenen suyun ve üretilen suyun kalitesine göre farklı üniteler eklenebilir ve ya çıkartılabilir. Mesela kazanlara daha az iletkenlik içeren su sağlayabilmek için çalıştığım bir tesiste ters osmoz sistemi de bu bahsettiğim sistemlerine sonuna eklenmişti.
 
Yumuşak su sistemlerinde reçine sistemlerinden faydanabilirsiniz.Katyonik reçineler kullanılarak reçineleri NACI (sofra tuzu) ile rejenere yapılarak su içersindeki suya sertlik veren Ca ve Mg iyonlarını sudan alıp yerine reçinede bulunan NA iyonunu suya vererek suyu yumuşatabilirsiniz.
 
Merhaba Aslı işin hayırlı olsun.. Su ve Çevre Dergisinde yer alan Enis Burkut hocanın makalelerini okumanı tavsiye ederim. Aşağıda birkaç link verdim, derginin eski sayılarından daha fazlasını bulabilirsin.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst