• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Su kullanım izni

Hazel A.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2017
Şehir
Sivas
Firma
Madencilik Sektörü
Arkadaşlar merhaba;

Bir konu da yardımınıza ihtiyacım var. Çalıştığım şirketin yakınlarında bir dere var ve biz bu dereden su çekmek istiyoruz. Çok araştırdım fakat net bir bilgiye ulaşamadım. Gerekli izni almak için neler yapmam gerekiyor. Miktarlarla ilgili herhangi bir ücret var mıdır? Varsa ne kadar nerede yazıyor?
Yardımcı olabilir misiniz?
 
Umarım hiç bir kurum buna izin vermez. Daha az para harcamak için doğayı bu şekilde kullanmak acımasızlık. Tasarruf etmek istiyorsanız tesisinizde gereksiz su kullanımını azaltıcı tedbirler alın, güneş enerjisi sistemlerini araştırıp patronlarınıza bunu sunun.
 
Serkan Bey sürekli olacak bir durum söz konusu değil su sıkıntısı yaşadığımız bir dönem var bunun için bu çalışmayı yapmak istedik ki en azından vereceğimiz zararı minimuma indirebilmek için.
 
@hazel arslan

Merhaba,

Bildiğim kadarıyla şebeke olmayan yerlere ya taşıma su sağlanması gerekiyor ya da -bölgede kuyu açma izni varsa- yeni su kuyusu açılıyor. Suyla ilgili olan her şeyin kontorlünü Devlet Su İşleri'ne verdiler. Bölgenizdeki DSİ Müdürlüğü ile irtibata geçmenizi öneririm. Yüksek ihtimalle dereden su çekmenize izin verilmeyecektir.
 
Kullanışlı bir belgeymiş, ben de dosyalarımın arasına aldım. Sanki burada sizi en çok etkileyecek durum; A kategorisindeki i maddesi gibi. Sonuçta bu suyun mülkiyeti devlete ait sayılacak. Eğer kapalı havza olmayan bir yerde çalışıyorsanız, yeni bir su kuyusu açmak için izin almanız daha kolay olmaz mı? Evrakın devamındakileri görünce bu konu çok dallanıp budaklanır gibi sizin için. Kontrolünün nasıl sağlanacağından tutun da, maliyetlendirilmesine kadar.
 
@Cem Yılmaz doğru söylüyorsunuz bende bu yüzden emin olamadım nasıl bir yol izlemeliyiz maliyetlendirme ne kadar olur diye ama ücret olarakta biryerde bulamadım.
 
su için analiz istenebilir , il çevre de işin içine girebilir izinler konusun kullanım amacına göre değişebilir tabi ...
 
aynen öyle numune almaya gelip analiz sonrası hangi yönetmelik tablosuna giriyor ise karşılaştırma yapılır ilgili çevre şehircilik yada dsi sunarsın ... karışık değil işlem uzun sadece :)
 
İyi günler,
Suyu alacağınız dere yatağının kimin sorumluluğunda olduğunu öğrenmeniz gerekli. DSİ bölge ye giderek öğrenebilirsiniz. Bazı bölgelerde DSİ yerel yönetimlere devredebiliyor. Yüzeysel su kaynağı olduğundan ilgili yönetmeliklere gitmeden iyice bakmanızı öneririm. Dere yatağının debisi ve kullanımı olup olmadığı dikkate alınıyor diye biliyorum.
 
Üst