• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Su Numune sonuçları

B

batuklc

Merhabalar arkadaşlar;

İçme suyumuzun karşılandığı yaklaşık 50 metreküplük bir su depomuz bulunmaktadır. Su deposu, işçi yemekhanesi ve nizamiye bölgesi olarak 3 ayrı noktadan su numuneleri alınıp analizlerini yaptık analiz sonuçları şöyle çıktı : ( Koliform değerlerini söylüyorum ) ( E.coli hepsinde sıfır (0) çıktı. )

1- nizamiye : 100mL'de çıkan sonuç ( 450 )
2- işçi yemekhanesi : 100mL' de çıkan sonuç (90)
3- su deposu : 100mL'de çıkan sonuç ( 420 )

Numune sonuçlarına göre kimyasal olarak uygun, bakteriyoloji olarak uygun değildir sonucu çıktı. Sorum şöyle olacak biz bu değerleri klorlayarak uygun parametrelere dönüştürebilirmiyiz yada başka bir alternatif çözüm yolu bulabilirmiyiz. öncelikle tablet veya sıvı şeklinde klor düşünüyoruz.

Not: su depomuzun hacmi = 3mx4mx4m = 48 metre yaklaşık 50 metre küplük bir hacime sahibiz.

İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim. Kolay gelsin iyi çalışmalar.
 
Koliform bakteri çıktığına göre fekal bir kirlilik var suyunuzda. Dolaysıyla suyunuz bünyesinde azot bileşiklerini de bulunduruyor. Klor kısmen bi çözüm olmakla birlikte, size önereceğim çözüm ozonlama sistemidir. Bu şekilde bakteri ve azotlu bileşenlerden kurtulursunuz.
 
ozonlama sistemlerinin işletme prensiplerine hakim değilim, o kısma bir yorum katmam yanlış olur ama 50 m3 depo hacmi içme suyu için biraz fazla (tabii eğer kullanma suyu olarak da harcanıyorsa ve bununla beraber işletmenizde çalışan sayısı da görece fazla ise o ayrı). "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" gereği içme suyunun sağlaması gereken mikrobiyolojik şartlar belli: koliform içermesi suyunuzun içme suyu olarak kullanılmasına engel. eğer bu fırsatçı organizmalarla bu kadar büyük hacimde başa çıkacaksanız kökünü kazıdığınıza emin olmanız lazım. dezenfeksiyonunuzun işe yaradığını uzun vadeye yayılmış birkaç ölçümle kontrol etmelisiniz.
eğer seçeceğiniz dezenfeksiyon sistemi sonrasında kısa süreli depolama yapmanız gerekiyorsa, belli bir miktar bakiye klor bırakmanız suda mikroorganizmaların fırsat bulup üremesini engelleyecektir.ufak bir kit ile renk karşılaştırması yoluyla bakiye klor ölçüp emin olmanızda fayda var. şiddetle öneriyorum.
bu konu ile ilgili spekülasyonlarım bu kadar değerli meslektaşlarım.
 
@CMNet Okuru
Size katılıyorum bizim tesisimizde yaklaşık 1+1 m³ tanklar var. ki tüketim günde 25 - 30m³ civarında. O yüzden arıtıldıktan sonra az hacimlerde depolanması daha sağlıklıdır. Ayrıca sistemin en sonunda UV ile dezenfeksiyonun büyük fayda sağlayacağını tekrar tekrar dile getirmekte fayda olduğunu belirtmekte yarar var.

Kolay gelsin...
 
Üst