• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

süpermarket atıkları

omerokumus

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Ağustos 2010
mrb ben birşey soracaktım bizim burda büyük süpermarket var atıkları oluşuyor bu atıklar lisanslı firma tarafından alınıyor bu süpermarket danısmanlık firması vasıtasıyla gfb basvurusu yapıp bu lısanslı fırma faalıyetlerını bakanlıgın sıtesıne yuklemesı gereklı degılmıdır ? kısaca bu işyeri çevre danısmanlık almak zorundamıdır ? yönetmelikde bulamadım giriyosa yönetmeliğin hangi maddesine girer? ayrıca atık kodunda var buna dayanarak olurmu ?
fotograf sektörüde yonetmelıkde yok ama atık kodunda kodu var bu ona örnek olurmu ?
 
Cevap: süpermarket atıkları

bu tür süpermarketlerin herhangi bir izin başvurusu yapması veya lisans alması söz konusu değildir. Bunun gibi satış noktaları oluşan ambalaj atıklarını, atık yağlarını,vs. bağlı bulunduğu belediyenin sözleşmeli olduğu lisanslı firmaların toplama sistemine vermesi gerekir. lisanslı firmalara verdiğine dair kayıtlarını belgelerini saklayacaktır. danışmanlık hizmeti alması söz konusu değildir
 
Cevap: süpermarket atıkları

Süpermarketler yönetmelikte satış noktaları olarak belirtilmiştir bildiğim kadarıyla, atıklarını ayrı toplamakla yükümlüdür. Bunu da bağlı bulunduğu belediyenin ambalaj atık yönetim planına uygun olarak belediyenin anlaştığı lisanslı firmaya vererek yapar. Atıklarını alındı makbuzu karşılığında vs verebilir ( atığı verdiğini belgelemek adına) Bunun dışında GFB başvurusuna ya da bakanlığın sistemine bildirim yapmasına gerek yoktur diye biliyorum.
 
Üst