• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sürdürülebilirlik Projem

Begüm Kütüklü

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Kasım 2020
Şehir
İstanbul
Firma
Lise öğrencisiyim
Herkese merhaba, ben bir lise öğrencisiyim. Sürdürülebilirlik alanında bir projem var. Projemin uygulanabilirliği konusunda bir çevre mühendisine danışmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Eğer projemle ilgili danışabileceğim kişiler bana mesaj atabilirse çok sevinirim.
Herkese iyi günler dilerim.

Projemle ilgili detay: Distilasyon aletlerin çalışma prensibini göz önünde bulundurarak tasarladığım bir projedir. Sizlerin de bildiği üzere sürdürülebilirlik konusunda bilinçledirme faaliyetleri ne kadar yaygın olsa da, bireyler ve kurumlar kar elde ettiklerinde projeleri daha çok dikkate almaktadır. Bildiğim yegane örnek bacalara filtre takılması, hala bu konuda bilinçsiz davranan fabrikalar, kurumlar var. Benim de projemin esasında bu kurumlara kar elde ettirerek çevreye verdikleri zararın azaltılması yatmaktadır. Kurumlar ile kast ettiğim: fabrikalar, büyük binalar, geniş çaplı çiftlikler ve seralardır. Ayrımsal distilasyon aletlerinin ayrıştırıcı özelliği kullanılarak bu kurumlarda üretilen gazlardan arıtılmış su elde edilmesin amaçlamaktayım. Elde edilen su kurumların su giderlerini azaltırken sürdürülebilirliğe ve çevrenin korunmasına da katkı sağlamış olacaktır.
Eklediğim dosyada daha detaylı bilgilendirmem bulunmaktadır. İncelerseniz sevinirim.
 
Son düzenleme:
Üst