• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sürekli emisyon ölçüm cihazları seös dosyası oluşturma konusunda yardım

Adem Dursun

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mart 2009
Firma
Polat Enerji
Merhaba Katı yakıtlı bir termik santralin İnşaatı aşamasında çalışıyorum. burdaki tesisimizin bacası için CEMS (SEÖS) cihazlarını kurduk. Bu Cihazlar İçin bir dosya oluşturmam gerekiyor. SEÖS Tebliğine baktım yalnız çok açıklayıcı olmadığı için kafamda birşeyler şekillenmedi. Bu dosya hakkında bilgisi olan , nasıl oluşturulduğunu bilen, yada elinde bir örneği olan varsa ve yardımcı olursa çoook sevinirim:)

herkese iyi günler.
 
Merhabalar adem bey,

Cihazın serfitikaları olması gerekiyor. Bakım planı yapılıp konulması gerekiyor. KGS 3 sıfır span kontrolü için bir çizelge oluşturulması lazım. Fizibilite Raporu olması gerek ve SEÖSten sorumlu kişi tarafıdan bu işi yapacak yetkili personelin görev yetki belgeleri dosyaya konulur.
 
Üçüncü Seviye Kalite Güvence Sistemi (KGS3): SEÖS’ün normal çalışma koşullarında sıfır ve span ölçümlerle yapılan fonksiyon kontrolleri sonucu KGS2’de oluşturulan kalibrasyon fonksiyonunun geçerliliğinin kontrol edilmesi
 
Bir soru da ben sorabilir miyim Mevcut SEÖS lerin online izlenimi için aktarımı yapabilecek yeterli ve yetkin bir firma bilen var mı? Şimdiden teşekkürler
 
Pratikkod Yazılım Geliştirme Qualist markası altında, Çevre Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) nin Çevrimiçi izlemesi Genelgesinin taleplerine tamemen uyan GreenChimney geliştiren bir yazılım firmasıdır.
GreenChimney, tamamen kendi Ar-Ge ekibimiz tarafından geliştirilmiş bir emisyon yazılım sistemidir. Bu sayede genelgede oluşabilecek farklılıklar için çok hızlı aksiyon alabilmekteyiz. Yaklaşık 49 tesis ve 137 bacanın Çevre Bakanlığı veri aktarımını başarıyla gerçekleştirmiş bulunuyoruz.
Online izleme konusunda ihtayacınız olması durumunda sizlere destek olmak isteriz.
 
ALP TEKNİK KONTROL SİSTEMLERİ TİC. VE LTD. ŞTİ. SEÖS tebliği'nde ve SEÖS sistemlerinin izlenmesine ilgin genelgede yer alan tüm maddeleri sağlamaktadır.
Firmamız ABB' nin Türkiye de ki tek distrübitörü olarak faaliyet göstermektedir.
Bu kapsamda emisyon ve toz cihazlarının kurulumu, kurulum sonrası cihazlarının bakımı, KGS3 testleri ve teknik servis işlemlerini yapmaktadır.
Çevre Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS)' nin Çevrimiçi İzlenmesi Genelgesi' nin uygulamasını Envitech/Winemag programıyla sağlamaktadır.
Hizmet verilen 295 firmanın SEÖS Tebliğine tabi 49' unda bulunan toplam 97 bacanın Çevre Bakanlığı' a veri aktarımı başarıyla gerçekleşmektedir.
 
Arkadaşlar SEÖS ile ilgili hazırlanan fizibilite raporunu kimler hazırlayabilir. Bu konuda yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
Şimdiden yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.
 
Halil DördüMerhabalar;
SÜREKLİ EMİSYON ÖLÇÜM SİSTEMLERİ TEBLİĞİ
g) Fizibilite Raporu: Bu Tebliğin Ek 2'sinde yer alan SEÖS'ün uygulanabilirlik raporunu,
c) SEÖS'ün kurulacağı tesis için, bu Tebliğin Ek 2'sinde belirtilen formata uygun olarak fizibilite raporunu hazırlar veya hazırlatır.
tebliğden anlaşılacağı üzere sizde hazırlayabilirsiniz ancak bakanlığın yetki vermiş olduğu laboratuvar tarafından onaylanması istenmektedir.
 
Ziya kutan1 Temmuz 2022 SEÖS duyurusundaki aşağıdaki ibare belirtildiği üzere bu uygulama kaldırılmıştır;

2. BÖLÜM

SEÖS FİZİBİLİTE RAPORUNUN HAZIRLANMASI

9. Tesis sorumluluğunda hazırlanan veya hazırlatılan SEÖS fizibilite raporunun İl Müdürlüğüne sunulmadan önce, SEÖS konusunda yetkilendirilmiş laboratuvarlarca onaylanması süreci kaldırılmıştır. Fizibilite raporunun hazırlanması ve onaylanması süreçleri için SEÖS tebliği 8. madde uygulanır.

Tesis tarafından hazırlanıp valiliğe sunulup hem mahalli idarenin hem de bakanlığın ilgili birimince incelenip onaylanacaktır.
 
Merhaba ; fizibilete raporunun onaylandıktan sonra geçerlilik süresi var mı ?
 
SİMGE ŞİRİNGeçerlilik süresi SEÖS sisteminde yapılacak büyük yapısal değişikliklere kadardır. Örneğin;

- Ölçüm yapılacak bacanın yeniden yapılması
- Bacada SEÖS ölçümüyapılan noktaların değiştirilmesi
- SEÖS Analiz cihazının değiştirilmesi

gibi değişikliklerde tekrar hazırlanıp bağlı olduğunuz ilin valiliğine sunmanız gerekmektedir. Bu süreçte her ilin kendine göre süreçleri olduğu için farklı şeylerden dolayı fizibilite raporunun yenilenmesini isteyebilir. Yukarıda saydıklarım onaylanan fizibilite raporunun geçerliliğini temel anlamda yitirmesine sebep olur.
 
Üst