• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ - 6 Kasım 2020

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
Merhaba arkadaşlar,

6 Kasım 2020 tarihli 31296 sayılı Resmi Gazete ile Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayımlanmıştır.

Resmi Gazete:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Mevzuat Sayfası:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Bu tebliğe göre jeotermal enerji santrallerinde sürekli emisyon ölçümü zorunlu değil diye anlıyorum ben doğru mudur?
 
"Jeotermal enerji üretim tesislerinde H2S parametresinin sürekli olarak izlenmesi gerektiğinde" demiş ama o yüzden sürekli ölçüm istenildiği zaman sistem kurulacak gibi anladım ben..
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Göktuğ
O koşul bu tebliğ değişikliği değil de tebliğin orijinalinde yer alıyordu. Jeotermal tesisler sanırım ısıl güçten dahil oluyorlar. Normalde anma ısıl gücü 10 MW ve üzeri olanlar dahil oluyor. Enerji tesislerinde direkt olarak MW vermek yerine MWe, MWt gibi veriler oluyor. Projeden bunun MW dönüşümünü yapıp dahil olup olmadığını belirliyorlar. O yüzden ibare "gerektiğinde" diye eklenmiş.

Dip not: Bakanlık ya da İl Müdürlüğü isterse tebliğde geçmese dahi firmalara kurdurtabilmektedir.
 
Üst