• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Suriye helikopteri türk jetleri tarafından düşürüldü (!)

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
Haberin detayları bütün haber sitelerinde mevcut işin özeti şu:

Suriye'ye ait bir helikopter Türk sınırına doğru yaklaşırken Yetkili Makamlar tarafından uyarılmasına rağmen sınırı 2 km kadar ihlal edince Malatya'dan havalanan Türk Jetleri tarafından vurularak düşürülüyor.

Normalde bakarsanız önemli bir olay. Helede Suriye'nin dünya gündemini meşgul ettiği şu günlerde olası bir Türkiye-Suriye savaşının fitilini ateşleyecek olmasını göz önünde bulundurursak.

Yanlız benim dikkatimi çeken şu; Türkiye haricinde bu haberi veren bir Haber Ajansına rastlayamadım ki teyit amaçlı ilk baktığım ajans Al-Jazeera'ydı. Bu gerçekten ilginç...
 
Ortadoğu'da barış için "çırpınan" ülkemizin bir yandan da savaş çıkartmaya çalışması acınası bir durum. Kendinizi savunmadığınız sürece hiçbir savaş haklı görülemez. Ne sanılıyor, Suriye'ye savaş açınca oradaki masum halkı kurtarmış mı olacağız? Daha önceki örneklerde gördük halkın ne kadar "kazançlı" çıktığını, bkz. Irak, Afganistan...

Reuters haberi yayınlamış,
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
erişebilirsiniz.
AFP'nin yayınladığı habere de
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ulaşabilirsiniz.
 
@Göksel Kurtuluş

Evet o haberlerede bakmıştım. Detay haber olarak verilmiş doğrudur ama o haberlerde Türkiye'nin böyle bir iddası olduğu söyleniyor bir teyid durumu yok. Böyle bir haberin bu şekilde detaylarda ve idda olarak kalması beni şaşırtıyor açıkcası.


@yara_bandi

Hocam her konuyu r4biaya, geziye, siyonizme... vs bağlamak doğru değil bence. :D
 
Dogru degil tabikide. Ama bugun Suriyedeki yasananlarda r4bia isareti ile oraya girmeyi kendinizde hak gorurseniz bu zeytin dali uzatmak degil komsunun evine comak sokmak olur.
 
Valla bana çok plansız birşey gibi gelmedi açıkçası, helikopter duracak duracak, savaş ve müdahale söz konusu oldu mu "aaa helikopterimiz sınırı geçmiş, tühh" diyecekler :D Bu uluslar arası politikalara, oynanan oyunlara valla hiç kafam basmıyor benim arkadaş :D
 
@yara_bandi

Açıkcası ben hala anlamadım R4bia mısırla ilgili bir konu.

Bu meselede ise durum farklı. Şöyleki;

1- Bahsedilen helikopter (Mi-17 tipi) bir taşıma helikopteri yani teknik olarak silah donanımı olmayan bir helikopter ama bu helikopterin silahsız olduğu anlamına gelmez. En azından helikopteri direk incelemeye almadan bunu bilemezsiniz.

2-Türk tarafı defalarca uyarı yaptığını dile getiriyor. (Doğruluğu henüz teyit edilmedi ama açıklamalar bu yönde olduğu için söylüyorum)

3- Ortada bir sınır ihlali var. (Radar izlerine dayanarak bunu yazdım.)

Tüm bu bilgiler ışığında ortada bir güvenlik riski varsa o helikopterin vurulması doğrudur.
 
Yillardan beri Turkun Turkten baska dostu yokturla buyuttuler. Ama Ingilizlerin bir sozu vardir. Ingilterenin dostu yoktur. Ingilterenin dusmani yoktur. Ingilterenin cikarlari vardir. Dis politikasi yurtta sulh cihanda sulh olan Turkiyenin cikari nedir?
 
@yara_bandi


''Yurtta sulh, cihanda sulh.''

Zayıfsanız ne yurtta nede cihanda barış sağlayamazsınız ve barış asla masada oluşmaz.Masada sadece şartlar konuşulur.

İtalyan elçi M. Kemal Atatürk'ten masada Hatay'ı istediğinde, Atatürk odadan ayrılmış, askeri kıyafetini giyip geri gelmiş ve ''Şimdi konuşalım'' demiştir.
 
Misira karsi tutundugumuz tavir ile Suriyeye takindigimiz tutum arasinda bir fark yok. Her ikisinde de baska bir ulkenin ic islerine karisiyoruz. Ancak Misirdaki olan olaylarda cocuklardan bahsederken Suriye ile savasa girmemiz halinde oradaki cocuklar zarar gormeyecekmi. Bir ulkede cocuklar zarar gormesin derken diger ulkede bizim tarafimizdan cocuklar zarar gorecek. Bunu kastediyorum.
 
Italya Buyuk Elcisine verilen cevapta bizim ulkemize karsi cikmalarindan dolayi o cevap verilmistir. Toprak onlarinkin burdan cikin dedikleri bir konusmada Ataturk cizmeyi giyip gelmemistir. Ikisi farkli olaylardir.
 
@yara_bandi

Dediklerinize bende katılıyorum ve Suriye ile savaşalım da demiyorum. Haberi paylaşırken de dikkat ederseniz Suriye ile ilgili bir yorum da yapmadım. Ben sadece helikopter düşürülme olayından bahsediyorum. Ötesi bambaşka bir konu.
 
Farkindayim. Konu oraya gelecek nasil olsa. Ben bastan dusuncelerimi soyledim =) ama olaya gezi gozunden de bakarsak faiz lobisi bu ulkenin karismasini istiyordu. O f16'lari faiz lobisi mi kaldirdi. Savas cikmasi halinde petrol, faiz, doviz ne olacak. Ilginc bir donemdeyiz neyin ne oldugu belli degil.
 
Emlak sektoru yani insaat sektoru yaklasik olarak 3000 sektoru harekete gecirir.oyuzden de en guzel balonlar her zaman emlaktadir. Fakat savas, emlak balonu patlamadan once dikkatleri baska yone ceker. Boylece savas sonrasi yikimda insaat hala yatirimcilara inancli bir ortam acsin. Guzel sistem. Once para sat, sonra silah sat, sonra don yine para sat.
 
Suriye sınırını bir havadan geçmek yasak sanırım. :) Oysa ki yürüyerek falan geçselerdi hükümetimiz onlara kalacak yer, cebine para falan da verirdi :)
 
@Melih Coşar

Güzel tespit. Zaten ÖSO gibi bir ''terör'' örgütünü sınırlarının içinde besliyorsan, kalkıp da ''vay efendim felanca yerde PKK kampları var'' diye ağlamayacaksın.
 
Ekonomiyi ayakta tutmak icin kullanilan arap sermayesinden dolayi yarin oburgun islami teror orgutleride bu ulkeyi yuva olarak kullanmaya baslarsa yine aglamamak lazim.
 
Üst