• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Süt endüstrisi atıksuları arıtılması

Muharrem Kılıç

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ağustos 2010
Firma
çok gizli bir yer ltd şti
Süt endüstrisi atıksularının arıtılması konusunda bilgiye ihtiyacım var. Yardımcı olur musunuz?
 
merhaba;
daha önce forumda paylaşmıştım. Tekrar paylaşıyorum. Süt endüstrisi arıtma tesisi ile ilgili proje raporu ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • EK-4+.pdf
    1.2 MB · Görüntüleme: 326
Konu biraz eski ama bir süt işleme merkezi için 30m3/gün kapasiteli atıksu arıtma sistemine ihtiyacımız var önerileriniz nedir bize kaça mal olur
 
@kubiay DUMAN bunun için firmaların yaptığı paket arıtmalara göz atmanızı öneririm. google de araştırırsanız istediğiniz m3 cinsinde paket arıtmalara kolayca ulaşabilirsiniz.
 
Paket arıtma ile ilgili birkaç firma ile görüştüm paket arıtma onermediler. kubiay bey bu fiyata proje ve proje onay dosyası vs da dahilmidir acaba
 
Danışmanlığını daha önceden yapmış olduğum firmada süt endüstrisi atıksularının arıtılması için paket arıtma yapılmamıştı, çünkü önerilmemişti
 
İşini iyi yapan Süt Ürünleri sektöründe referansları olan atıksu arıtma firmaları ile irtibata geçip onlarla hareket etmek en mantıklısı, atıksu karakterizasyonunun belirlenip deşarj standartları ne olacaksa(SKKY Tablo 5.3 veya Kanalizasyon deşarj kriterleri) bu değerleri verebilecek bir proses tasarımı yapılırsa sonraki süreçte başınız ağrımaz.
 
@can899
Fiyatlandırma için alıcı ortam deşarj standartına göre mi yoksa kanal deşarj standartına göre mi? bu bilgiler gerekli. Tesis nerede acaba?
 
Aslında soruyu yanlış sordum. Sonu arıtma ile biten kanalizasyon sistemi olduğu zaman deşarj limitleri değiştiği için yapılan proje de değişiyor. Böylece daha uygun fiyatlara tesis kurulabiliyor.
 
Üst