• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tadilat sonucu oluşan hafriyat atıkları

sdagtekin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ocak 2012
Şehir
İstanbul
Firma
Vakıf
Merhaba Herkese;
Arkadaşlar fabrikamızda yaptığımız bir tadilat sonucu az miktafda hafriyat( beton) atıklar çıktı bunları ne şekilde uzaklaştırmak gerekir? endüstriyel atık konumuna sokarak, endüstriyel atıklarımı alan firmanın kabul edeceğini sanmıyorum ama aynı zamanda da belediye bölgesinde de bulunmamaktayız, OSB de yer alıyoruz . Bu konuda değerli yorumlarınızı bekliyorum.:)

shalic
Çevre Mühendisi
 
Harfiyat toprağı inşaat ve yıkıntı atıklarının kontrolü yönetmeliğine bir göz atın. Bildiğim kadarıyla harfiyat atıkları için özel (eski açık madenler v.s.) yerler var. Oraya döküm yapılıp faturalandırılması gerekiyor...
 
Teşekkür ederim cevabınız için miktar az olduğu için yönemelik bağlamayabilir diye düşünmüştüm ama tekrar incelemem gerekecek. Sağolun.
 
yönetmelikte : 'Küçük Çaplı İnşaat/Yıkıntı Atıklarının Toplanması ve Taşınması
Madde 15 —2 (iki) tona kadar atık oluşumuna neden olacak küçük çaplı tamirat ve tadilat yapan kişi ve kuruluşlar ile inşaat firmaları, mücavir alan sınırları içinde ilgili belediyeye, büyükşehirlerde ise ilgili ilçe belediyesine, mücavir alan sınırları dışında ise mahallin en büyük mülki amirine veya bu mercilerden atıkları toplamak ve taşımak amacıyla izin almış/yetkilendirilmiş firmalara başvurarak oluşan inşaat/yıkıntı atıklarının uygun kaplarla toplanmasını, taşınması ve belediyenin veya mülki amirin gösterdiği yere götürülmesini sağlamakla yükümlüdürler.
Oluşan atıkların toplanması, taşınması ve bertarafı ile ilgili harcamalar, 17 nci maddede belirtilen esaslar doğrultusunda atık üreticileri tarafından karşılanır.' ibaresi mevcuttur.
 
Üst