• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Takdir-i Kontrolsüzlük!

Berkan Tunçludemir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2011
Trabzon’un Sürmene ilçesinde geçtiğimiz günlerde ishal, kusma ve baş ağrısı şikayetiyle 1 hafta içinde yaklaşık 2 bin 500 kişi hastaneye başvurdu. Serum tedavisi uygulanarak taburcu edilen vatandaşların, yapılan incelemeler sonucunda ilçenin içme suyuna karışan virüs nedeniyle rahatsızlandığı belirlendi.

Sürmene’nin Ak Partili Belediye Başkanı Fikri Usta, "Her şeyin resmi yazışmalarla sıkı sıkıya takip edilmesine rağmen vakanın, analizin yapıldığı zaman diliminden çok kısa bir süre sonra gerçekleşmesi Allah’ın takdir-i ilahisidir. Yaşanan bu talihsiz vakadan dolayı tüm halkımdan özür diler, gayretli çalışmalarından dolayı herkese teşekkür ederim" dedi...

------------

Detayları hürriyet.com.tr'den okuyabilirsiniz.

Yapabileceğim tek yorum, Allah'ın ardına daha ne kadar süre saklanabilecek bu zihniyet? Bu halk ne zaman uyanıp, bunlardan kurtulacak merak ediyorum. Sen önlemini almazsan, kontrolünü zamanında yaptırmazsan 2500 değil 10000 bin kişi hastalanır toplu ölümler olur, sen de herşeyi Allah'a havale eder kurtulursun.

Takdir-i SAÇMALIK.
 
Cevap: Takdir-i Kontrolsüzlük!

bu tür beyanlar "takdir-i ilahi" tabiri ile "tanrılar kurban istiyor" cümlesinin normal şartlar altında menfaatçi bir zihinde birbirine karıştırılmasıyla sentezleniyor bence. olayın kinetiği stokiyometrisi bu. insan hatası ya da ihmal gibi kavramları kadere yüklemek kendi içinde bi tutarlı olsa.. ah bi olsa.. ama olmaz ki.
 
Üst