• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Taksim gezi parkındaki ağaçlar kesiliyor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Murat Erdem

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Aralık 2008
Çevreye duyarlı bütün İstanbul halkı Gezi Parkı'na koşmuştu. Bir ağaç kesilmesin diye... Limon ve su aldılar yanlarına. Biber gazına karşı direnişe geçtiler bir tek dal kırılmasın diye... Tam 7 ağaç söküldü yerinden... Tam 7 can... Bir eylemci kadın şöyle bağırıyordu o kalabalıkta; "Evlat acısı çekin inşallah..."

Oysa o küçük ağaç, yanındaki koca gövdeli ağacın evladıydı belli ki, kadın o yüzden o ağacı kökünden sökenler böyle sesleniyordu ağlayarak.

Eylemciler el birliğiyle diktiler ağaçları yerlerine... Ya tutarsa diye...

Polis eylemcilere yine sert şekilde müdahale etti, sanki savaş vardı, oysa direniş doğa içindi...

Polis tazyikli su sıkıyor, biber gazını dayıyordu yine eylemcilere...

Tam o sırada deklanşöre basan Reuters muhabiri Osman Örsal bu unutulmaz resmi kaydetti hafızalara...

Ve sosyal medyada "Fön çeken polis" ismiyle başladı paylaşılmaya...

İşte o resim..

polis_müsveddesi.jpg

Kaynak :
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
@Süleyman bey

Şimdi Süleyman bey sırf karşı çıkmak için karşı çıkılıyor bunda hemfikiriz değil mi ?neden vazgeçtiniz
2.si ben size akpartili demedim lütfen dikkatli takip ediniz ?
 
@CMNet Okuru Bahar
Benim için konunun artık konusulacagi yer burası değil. Baskı altında kalmayı sevmiyorum ve uzatmak istemiyorum. Konu ilk acildiginda mevzu böyle değilmiş ya hani o sebepten uzatmak istemiyorum
 
@Ümit Mert

eylemciler gaz ve müdahale olmadığı zaman arkadaşlarıyla, sevgilileriyle barikatın gerisinde taksimin tadını çıkarıyorlar. yüzlerce silahlı ve gergin adamın bir arada bulunduğu, yemeğin kumanya usulü dağıtıldığı bir tuhaf maço ortamına göre çok daha insancıl ve huzurlu bir yerde olduklarından ruh halleri çok daha dengeli. klape barikatın güzel tarafından bildirdi.
 
@CMNet Okuru Bahar

Zeynep Hanım,
Sizin halk dediğiniz, köyünde çeşmeden akan suyu bile yokken bedava çamaşır-bulaşık makinesi dağıtılan yer, bir çuval un ile makarnaya kandırılan halk, bir kaç torba kömür dağıtılarak oyları alınan halk. İnsanların yaşamadığı köylere/yerlere oy pusulası gönderip sanki orada halk varmış gibi gösterip oy hırsızlığı yapan topluluk (!), bir de ne hikmetse hep elektrik kesilir sonuçlar açıklanacağı zaman. İşte seçimlerde böyle iktidara geliniyor nedense, bilmem anlatabildim mi...
 
@Ngş

kimse bir çuval una kandırılmaz (benzer olarak kimse sadece birkaç ağaç için bu kadar güçlü bir eyleme dahil olmaz). bir türlü aşamadınız şu muhalefet üslubunu (tersi iktidardakilere sempati duyan için de geçerli).
 
@Ngş
Bir çuval un makarna ?
Çok ayıp ihtiyaç sahibi insanlar var sırf bunları almak zorunda oldukları için kandırılmış insan damgası yiyorlar.Bu yardım erzaklarının çoğunun parasının (belki de hepsinin) halkın vergisinden karşılandığı bilincinde yardım alan kandırılmamış insan sayısı oldukça fazla.
 
@CMNet Okuru

Allahım tartışmim diyorum tutamıyorum kendimi siz 3 çocuklu bir aileye asgari ücret verip hayatta kalmasını beklerseniz her şey ile kandırısınız bir torba una da gider makarnaya da daha ucuza da gider(bu ülkede çocuguna süt almak için otoban kenarlarına düşen kadınlar bile var siz neden bahsediyosunuz) ayrıca Türkiye gibi bir ülkede bu insanlar niye makarnaya muhtaç bunca doğal kaynak bunca toprak bu hümetin bunca bakanı danışmanı buna çözüm bulamazmı fabrika açamazmı halkına istihdam yaratamaz mı elbet yaratır ama onların bir torba makarnayla kandırılıcak insanlara ihtiyacı var Ümit Ülgenin sosyal devletten sadaka devlete diye bir kitabı var şiddet ile okumanızı öneririm daha iyi idrak edersiniz ayrıca meselede iki ağaç meselesi diil eminim bu kadar kör değilsinizdir mesele her alanda özgürlüklere müdahale mesele bu gün dış politikada geldiğimiz nokta mesele terör mesele reyhanlı mesele çoook anlayana ben bu eylemin RTE hiçbir şey ifade ettiğini sanmıyorum onca Cumurhiyet mitingi tekel işçileri vs hakkını arayan onca insan gördük izledik geri adım attımı atmadı adamın devlet millet halk pek umurunda diil bu ülkede yapması gereken bir görevi var(BOP) onu yapıcak yapamiyacak görücez bizler bunu görürken siz nası göremiyosunuz işte ben onu anlamıyorum bu körü körüne inanç nedir ben onu anlamıyorum ben hem Müslümanım hemde Atatürkçüyüm bugüne kadarda bağımsız millet vekili dışında kimseye oyumu vermedim yinede yapabileceğimiz en etkin şey oy kullanmak çünkü ben demokrasi istiyorum adalet istiyorum bu ülkede uyanık olalım kendimizi kendimiz yönetelim dış güçlerin bize dayatmalarına yönlendirmelerine kanmayalım birlik beraberlik içinde huzurla yaşayalım istiyorum
 
çağın hastalığı; asri hapishaneler olarak karşımıza ilk çıkan ve beğeni ile yaşam merkezleri haline getirilen
modern binalar ve sitelerdir,
insanlar otel olarak kullandıkları evlerinin dışına çıktıklarında gökyüzünü görmek için mutlaka bir açık alan bulmak zorundalar,
tam da bu noktada insanların imdadına yetişen işgal edilmemiş sahil ve ağaçlık alanlardır,
bir sürü hile ve oyun ile insanların ellerinden alınan ve yerlerine çok kısa zamanda monte edilen beton ve görüntü kirliliği yaratan bütün aksiyonlara ve onun destekçilerine sesleniyorum; sizin şehir dışında bol yeşil alanlı malikaneleriniz olduğu ortadadır, bırakın da şehirde de biraz yeşil alan ve ağaçlık bölgeler kalsın,
/kıyametin koptuğu anda elinizdeki fidanı dikmeden bırakmayın, diyenlere selam olsun,
kazasız günler,
 
@ecenil
Ecenil hanım kandırırsınız değil kandırdığınızı zannedersiniz olmalı bence.Sizin hiç yakınlarınızda var mı bilmem ama benim 1. derece akrabalarımda bu makarna, un yardımından faydalalanan kişiler var.Çocukları için muhtaç ve siz de bunlara kandırılmış demeyin lütfen. Tanımadan o kişileri bilmeden yardım aldığı için kandırılmış damgasını vurmayalım, A yada B partisinden (hoş ceplerinden çıkmıyor parası) yardım aldıkları için ötelenmiş hissettirmeyim.
Tekrarlıyorum kandırılmıyorlar sadece doyuruluyorlar.
 
Bu olayın başlıkta yazılanlardan ibaret olduğunu düşünenler mi var yoksa ??
Çok büyük cehalet olur o zaman .

sadece şunu söylemek isterim " Çakal puslu havayı beklermiş "
 
@Gülay Kudret Birdal

Tekrarlıyorum kandırılmıyorlar sadece doyuruluyorlar.
Sizin dediğiniz insanları bizim insanlarımızı Türkiye de yaşayıpta görmemek mümkün mü dsdiğim gibi üç çocuklu asgari ücrete muhtaç bir ailenin öncelikleri farklıdır onun için çocugunu yediği bir lokma ekmek herşeyden önce gelir benim isyanım çok öncesine bu halk bu duruma düşmeden öncesine niye biz bu hale geldik tamam şu anda basım vs özgür diildi ama bundan 10 yıl önce tam anlamıyla olmasada bu günden daha özgürdü zaten Türkiyenin Atatürkten sonra doğru düzgün yönetilemediğini hep yanlış ellere düştüğünü düşünüyorum ayrıca ben onları suçlamıyorum kaldiki halk bunu bilmek zorunda diil hükümetin bir sistemi olur kendini kendi korurur buda bizde yasama yürütme yarğıyla olur ama biz bunları koruyamıyoruz isyanım buna
 
@ecenil

tutma kendini arkadaşım. neden tutuyorsun? tutma tabii. çok güzel sıralamışsın. üst-orta sınıfın gözünden türkiyenin şu anki durumunu özetlemişsin. kendi dahil olduğun tabakanın fikrini kendi mantığında tutarlı halde yazmışsın. şimdi benim itirazımın sebebini dinle madem. öncelikle ben senle aynı siyasi üsluptan gelmiyorum. eylemlerin gidişatıyla ilgili düşüncelerim senden bariz şekilde farklı. deli bir eylem var ortada, şahane, her gün yeni doğmuş gibi uyanıyorum sayesinde. arkadaşlarımı ikiye böldü mesela. iktidarı seven taraf şu an küçümsemekle meşgul. diğer taraf zaten meydanlarda. ortada her memlekete nasip olmayan bir mücadele var. iktidara şefkat tokadı üzerine şefkat tokadı atılıyor. hala yola gelmedi ama yola gelmesi yakındır. cuma gecesi taksim direnişinden sabaha karşı döndüğümde yazmışım, orada biz yaşı genç insanlar direndi ve çatıştı. hala kazandığımız vadinin tadını çıkarabiliyoruz çünkü güçlüyüz.. gücü şu saatten sonra eylemin kimyasını bir şey bozar, o da bu zamana kadar siyaseten önümüzü bağlayıp duran şu sizin kemalist refleks ve onun garip sosyoloji jargonu. bu %50nin kızları eğitimden soyutlanmadı mı? kürtler dillerinden koparılmadı mı? cumhuriyet mitinglerinde asker vesayetine olan arzular defalarca dile getirilmedi mi? şu güne gelene kadar akp üst kadrosu kendinden olmayan herkesle dalgasını geçmiyor muydu. o zaman ettiğinizi buluyordunuz altı üstü. daha da bulacaktınız ama ne zaman akp işin b.kunu çıkarıp sizin eski tip devletinizin otoriterliğine büründü, o zaman meşruiyetini kaybetti. yani sizin eski halinize benzedi. şu durumun tadını çıkarın ve hareketi kemalist hassasiyetlerinize uyarlamayı bırakın artık. bu bir eylem, mizahın en kaliteli örneklerini veren, şiddetin en şefkatlisini sunan şahane bir eylem. tadını çıkarın ve 10 senedir tekrarlamaktan bulantı yapan eski argümanlarınızı bi zahmet bırakın artık. beraber gaz yemenin güzelliğini %50yi aşağılayarak hafifletmeyin. evvelden pek sevdiğiniz, akp eline geçince birden soğuduğunuz devletin gözünde artık siz de o "marjinal sol bağlantılı gruplardansınız". tadını çıkarın.

ha bir de, sizinle tartışmak için illa neci olup olmadığımızı söylemek gerekiyor madem; ben ne müslümanım ne atatürkçüyüm. güzel durdu mu bu yazdıklarımın altında?

@Recep Harmandar

doğru, hava puslu, ayrıca yakıcı. gaz sıkılıyor mütemadiyen. çakallar önce gazın etrafını kaplamasını bekliyor, sonra halka saldırıyorlar.
 
Bana kırılmayın olur mu ecenil hanım yardım alanlar kandırılmış olarak tanımlandığında zoruma gidiyor çünkü herkes aynı değil makarnacılar, kömürcüler diye alay konusu olarak aklından geçiren varsa diye sizden alıntı yaparak bundan vazgeçmelerini belirtmek için yazdım.
 
Arkadaşlar ağaç kesilmesini kimse istemez. Ağaç kesilmesin diye tepkide gösterilir. Anlaşmaya varılmayan nokta konu ağaç olmaktan çıktı o yüzden yorum yapmaya çekiniyorum. Mesele ağaçsa her türlü tepkiye hazırım. Yok mesele ağaç değilde birilerine siyasi rant elde ettirmek ise kimse kusura bakmasın A'dan Z'ye hiçbir partiye çalışamam.
 
Lafı dolandırıp durmuşsun oysa direkte söyleyebilirdin hislerini daldan dala atlamışsın arada cevap vermeyi unutacağım kısımlarda olabilir bir daha ki sefere artık sınıflandırma olayına çok karşıyım giresunun bir köyünde hastaneye dahi yetişemden yolda dünyaya gelmişim sen sınıflandır şimdi beni hangi sınıftayım ayrıca ben bu üsluptan bu söylemden de tiksiniyorum bunuda belirteyim sağ gelmiş solu ezmiş sol gelmiş sağdan intikam o ona o ona bunası bir ayrımcılık provokatiflik bunu yapmayı bırakın hemizin insanız bu ülkede huzurla yaşamak istiyosak bu ağızla konuşmamk lazım geçmişte hatalar varsa elbet hatalar var o kadar çok hükümetin insanın o kadar çok hatası var ki bugün burda bunları tartışıyoruz ve ülkemiz şuan şu karışıklığın içinde oralara hiç girmeyelim çıkamayız hataalr gelecekte olmasın biz diilmiyiz bu ülkenin gençleri bundan sonrasınıda biz değiştirelim ayrıca iktidarda bu şekilde yola gelmez senle aynı fikirde diilim RTE pusuda bekliyodur olay biraz sogusun tek tek hesabını sorar çünkü onun üslubu tarzı siyasetten anladığı bu ayrıca sürekli beni bir guruba dahil etmişsin devlete karşı filanda diilim bu ülkede devlette benim bizim bu ülkede yaşayanların bu ülkeyi geçici olarak yönetenlerin diil onlar her ne kadar öyle zannetseler de gün geldiğinde farkına varıcaklar müslümanı atatürkçüyümde yan yana çok güzel duruyo tekrar dile getiriyorum vede gurur duyuyorum bunu söylemesem bana ya yobaz ya solcu ya bilmem ne dersin seni kelime aramak zorunda bırakmim diye söyledim ne olduğum belli ve olduğum şeyide seviyorum

Estafurullah Gülay Hanım ne haddime kırılmadım iyi de bir noktaya değindiniz onları bu hallere düşürenler utansın
 
@Gülay Kudret Birdal
Gülay hanım Hassasiyetleri olan bir insansınız çok beğendim görüşünüzü...bunun dışında sayın Ngş çoğunluk bir çuval makarnaya muhtaç değil ya bu ülkede devasa bir oy oranı vardı kabul edin...

@Süleyman bey

Seçip konuşursanız baskı almazsınız :) İyi çalışmalar
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst