• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tam zamanlı çevre görevlisi

sefakopan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Kasım 2015
Firma
Çevre Mühendisliği
Merhaba arkadaşlar ben eçbs üzerinde çalıştığım tesise kendimi çevre görevlisi olarak noter onaylı dilekçe ile ekledim. Ancak gfb başvurusunu işlemlerini başlatacağım e-izin sisteminde uygulamaya git diyince bİzin lisans sistemine "Danışman Firma tarafından Tesisler de sorumlu olarak görevlendirilmiş Çevre Görevlileri giriş yapabilir." gibi bir uyarı geliyor. Yani ben danışman firma üzerinden değil de kendimi tam zamanlı çevre görevlisi atayıp izin işlemlerini başlatacağım. Ek kapsam görüşü almadım
 
@sefakopan
İşverenin ecbs sistemine girip şahıs uygulamalarından e yeterlikten kendinizi müstakil çevre görevlisi atamalısınız tesise. Daha sonra kendi evbs sisteminizden şahıs uygulamaları yeterlike girip oradan bunu onaylamalısınız. Bu işlemlerden sonra kendi ecbsnizden şahıs uygulamalarındaki e-izine rahatlıkla girip gfb başvurusu yapabilirsiniz.
 

@S.GÜNERALP


işte kendimi atadıktan sonra şahıs uygulamalarına giriş yapıyorum kendi ecby den Eksikliklerinizi tamamladıktan sonra İzin Lisans sistemine giriş yapabilirsiniz. Eksiklik bilgilerinizi ECBS üzerinden yapınız. birde İzin lisans sistemine Danışman Firma tarafından Tesisler de sorumlu olarak görevlendirilmiş Çevre Görevlileri giriş yapabilir. diye hata alıyorum. Tesislerim listesinde firmam görünüyor zaten şuan benim üzerimde ama izin işlemlerini başlatmak isteyince böyle bir hata geliyor karşıma
 
@sefakopan
siz bir tesiste tam zamanlı çevre görevlisi olduğunuz için kendinizi işveren e devleti ile ecbsye girip oradan şahıs uygulamalarına tıkladıktan sonra e yeterlik yazan yere tıklayıp tesis işlemleri olması lazım yanlış hatırlamıyorsam orada müstakil çevre görevlisi atama var tc kimlik no ile kendinizi tesisin müstakil çevre görevlisi olarak atayacaksınız.Daha sonra size çevre şehircilikten mesaj gelecek. İşverenden atadıktan sonra ise kendi e devlet şifreniz ile kendi ecbs sisteminizden şahıs uygulamalarına tıklayıp e yeterlike tıklayacaksınız ve oranın çevre görevlisi olmak için onay vereceksiniz. tüm bu işlemlerden sonra e izin sistemini kullanabilirsiniz.

@sefakopan
kalem kalem yazmak gerekirse işlemleri:
1- işveren e devlet şifresiyle ECBS'ye gir
2-şahıs uygulamalarına tıkla
3- yeterlik sekmesine tıkla
4-(tam hatırlamıyorum sekmeleri kurcalayabilirsim) tesis işlemlerinden müstakil çevre görevlisi atamaya tıkla
5- çevre görevlisi tc kimlik nosunu yaz işe giriş bildirgesini yükle ve atamayı gerçekleştir.
6-çevre görevlisi e devlet şifresi ile ECBS'ye gir
7-şahıs uygulamalarına tıkla
8-yeterlik sekmesine tıkla
9-orada onay bekleyen yazıya onay ver
bu işlemler sonucunda artık kendi ecbs sisteminiz üzerinden şahıs uyg. izin işlemlerine tıklayıp GFB ve lisans başvurusu yapabilirsiniz.
 
Arkadaşlar merhaba,

İşlemlerde herhangi bir değişiklik mi var acaba? Çünkü bu sürecin sonundaki onay işlemi sürekli hata veriyor.. Bilgisi olan paylaşabilir ise memnun olurum.
 
Özgür Bey merhaba, işlemlerde herhangi bir değişiklik yok. Eğer mobil imza kullanıyorsanız bu aralar hata veriyor. Bir de explorerdan deneyin
 
Arkadaşlar merhaba, firmam danışmanlık firmasından hizmet alıyordu. Ben yeni başlayınca danışmanlık firmasıyla anlaşmasını fes etti. (Danışmanlık firması fesih işlemini dilekçe ile çevre şehirciliğe bildirdi.) Şimdi ecbs üzerinden danışman firmadaki çevre görevlisini çıkartıp kendimi atama yapmam gerekiyor. İşlemler yukarıdaki gibi olacak değil mi? Bir de çevre şehirciliğe benim yeni çevre görevlisi olduğumu dilekçe ile bildirmem gerekiyormuş. Örnek bir dilekçe var mı? Varsa atabilir misiniz? Teşekkürler.
 
Çağla Hanım Merhaba,

Yukarıda bahsedilen işlemleri takip etmeniz yeterlidir. Siz sistemden kendinizi atadığınız zaman İl Çevre Müdürlüğüne dilekçe ile başvuru yapmanıza gerek yoktur.
 
Merhaba, işlemler yukarıdaki gibidir. Ancak İl Müdürlüğüne evrak sunmanızı gerektiren bir zorunluluk bulunmamaktadır. Hatta danışmanlık firmasının da feshi bildirmesine gerek yoktu :) Zaten İl Müdürlüğü de, Bakanlık da ilgili verileri görebiliyorlar. Hayırlı olsun sizin adınıza.
 
Çevre şehirciliği aradığımda dilekçe vermem gerektiğini söylediler. Danışmanlık firması dilekçe ile fesih beyanı yaptığı için firmanın boşta olmadığını bildirmek için dilekçe yazın dediler.
 
@Çağla KAYA ŞİMŞEK

T.C.
....... Valiliği
.... Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne

........ adresinde ......... firması olarak ............. işi ile iştigal etmekteyiz. ................ TC kimlik numaralı ............ ( kişi adı ve soyadı) firmamızda çevre mühendisi olarak tarihinde işe başlamıştır.

Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Böyle bir dilekçe yazabilirsiniz.
 
3- yeterlik sekmesine tıkla
>Kurum\Kuruluş işlemleri
>Tesiste tam zamanlı çalışan listesi


8-yeterlik sekmesine tıkla
>Kullanıcı işlemleri
>Onay bekleyen işlemler
>2 onay butonu olmalı. 2 sinide onaylamak gerekiyor.
 

Ekli dosyalar

  • 1.JPG
    1.JPG
    36.9 KB · Görüntüleme: 128
bende de aynı sorun var..
[automerge]1598614738[/automerge]
İzin lisans sistemine Danışman Firma tarafından Tesisler de sorumlu olarak görevlendirilmiş Çevre Görevlileri giriş yapabilir. yazıyor
 
Merhaba arkadaşlar entegre çevre bilgi sisteminde tesiste tam zamanlı çalışan çevre görevlisi olarak atamıştım kendimi ama bugün birkaç arkadaşımla farkettik ki sistem bütün çevre danışmanlık firması ve tam zamanlı çevre görevlilerini silmiş. Fakat kullanıcı işlemleri-- kişisel bilgiler kısmında çalıştığım firmada hala görünüyorum.
Benzer durumu yaşayan konu hakkında bilgisi olan var mı? Kendimizi yeniden mi atayacağız?
 
Merhaba,

Ne zaman silindiğinizi fark ettiniz mi? Geçtiğimiz aylarda bir güncelleme olmuş ve 2018 yılında bilgi girişi yapanların bazılarının tekrar sisteme giriş yapmalarını talep etmişlerdi. Belki o kişilerden birisi de siz olabilirsiniz. Danışmanlık firması olarak tüm ekip sıkıntısız görünmekte.
 
Üst