• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Taş ocaklarında patlayıcı madde artış raporu hazırlama.

F.Kansu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Ağustos 2009
Patlatma değerlendirme raporu hakkında bilgisi olan ya da daha önce bu projeyi hazırlayan var mı arkadaşlar?
Elimdeki taş ocaklarına hazırlamam gerekiyor il çevreden istenildi . bu proje bakanlık onaylı oluyor.
Bilgisi olan yapan arkadaşlardan yardım bekliyorum
Hesap işleri var rapor şablonu ekli dosyadadır.
yardımlarınızı bekliyorum
 

Ekli dosyalar

  • patlatma değerlendirme raporu.docx
    30 KB · Görüntüleme: 141
Taş ocaklarının bir önceki yıla ait hazırlanan işletme faaliyet bilgi formlarında ve ptd yada çed dosyalarında gerekli olan bilgileri bulabilirsiniz. Ki dikkat etmeniz gereken husus da gerek ptd yada çeddeki gerekse de ifbf daki matematiksel değerlerin hazırlayacağınız rapor ile örtüşmesidir. Ayrıca kapasite artışı söz konusu yok, değil mi?
 
bu raporun hazırlanma amacı il çevre taş ocaklarını gidiyor patlayıcı madde miktarlarına bakıyor , birde çed deki miktarına bakıyor. uyuşmuyorsa ceza yazıyor.
bunu engellemek için bu raporu hazırlıcam çed deki degerler artmış olacak otomatikman . tekrardan çed hazırlamak zorunda kalmıcaz. bunu bir maden mühendisi ve çevre mühendisi imzalıyabiliyor. bakanlığa gönderiyoruz. bakanlıkta onaylayıp bulunduğun ilin müdürlüğüne gönderiyor da.
bn projeyi nasıl yapacam bir örnek arıyorum işte ;(


ilginiz için teşşekkürler :)
 
Bu hesaplamalar dediğim gibi ÇED dosyasında ve İFBF'unda mevcut. Ocağın teknik nezaretçisi arkadaşa sorarsanız bu formu ve hesaplamaları oradan alabilirsiniz.
 
bu raporu bende daha önce bulup incelemiştim fakat bir PTD hazırlamak kadar çetrefilli ölçüm gerektiren bir süreç gibi geldi, eklerinde bazı ölçümler de istiyor hesaplamaların yanında iyice araştırmak lazım yapanın da olduğunu pek sanmıyorum, biz PTD dosyasının hazırlanmasını daha pratik bulduk. bunu hazırlamak zorundaysanız gerçekten bol şans dilerim..
 
PTD hazırlama için başka bir firmayla yapacam ama bunu ben ve maden mühendisi imzalaya biliyorum :) ÇED prosedürüne bulaşmamış oluyorum hem :)
ilginiz için teşekkürler araştırmaya devametcez artık . bulundugum ilde yapanlar varmış öle dediler . bakacaz artık bişeyler :(
 
bir şeyler bulursanız paylaşırsınız umarım bir şeyler daha öğrenmiş oluruz bende merak ettim . Teşekkür ederim,,
 
tabiki paylaşırım konuyu iyice ögrenecez bakalım. sizlerinde etrafında yapan olursa haberin lütfen .
 
Arkadaşlar merhabalar şuan bir firmam için hazırladım bakanlığa sundum onaylanmasını bekliyorum. Onaylanırsa inşallah detaylı bilgileri sizlerle paylaşacağım...Saygılar.
 
bekleriz ve çok seviniriz Mustafa bey,,

Fırat bey merhaba,

Ocaklarınız için GFB alırken, ruhsat alanında aktif çalışılan ocak veya ocaklar için mi emisyon ölçümü yaptırıyorsunuz, böyle iken yeni bir ocak daha devreye girerse çevre ölçüm raporunu ve çevre iznini yenilemek mi gerekiyor.
bence eğer eski emisyon raporundaki çalışma 3 te 1 oranında artarsa emisyon çevre izni yenilenmeli. emisyon raporunda ölçümü yapılmış bir ocak, ölçümden sonra 2 ye çıktıysa raporu değiştirip hemen bu ocağında ölçümünü yapıp güncellemek mi gerekecek ?
 
Selma Hanım,
Çalışmayan ocaklarında herhangi bir üretim olmadığı için emisyon ölçümü yaptıramazsınız. Dediğiniz gibi kapasite artışı 3te 1 oranında olursa çevre izninizi yenilemeniz gerekir. Ancak kapasite artışınız sınır değerin altında kalırsa çevre izninin yanilenip yenilenmeyeceği konusunda ilgili merciiden görüş sormanız gerekir.
 
teşekkür ederim :)
doğru söylüyorsunuz yeni ocaklar eklendiğinde kapasite yani üretim 3 te bir artıyor ise çevre izni güncelleme yapacağız 3 te bir altında ise görüş sormalı, peki emisyon ölçüm raporu için ne düşünürsünüz, elinizde bir emisyon ölçüm raporu var 3 poligon için alınmış, bir poligon da daha çalışmaya başlanıldı diyelim hemen bir ölçüm noktası daha oluştu diyerek emisyon ölçüm raporu mu hazırlatmak gerek yeniden?

Teşekkür ederimm
 
Rica ederim..
Bence ona da görüş sonrası karar verilebilir, ilgili mercii ile konuşulması gerekir diye düşünüyorum. Belki çevre iznini yenilemeye gerek yok fakat o poligonunda ölçümü yapılsın denebilir, belki de gerek yok diyebilirler..
 
sorduğum an 'tabii ki yapın ' diyeceklerinden emin olduğum için kendi meslektaşlarıma soruyorum önce:)
görüş dışında yazılı bir zorunluluk yok ama anladığım kadarıyla, baca değil çünkü alansal kaynak sınırlama yapmak güç. tabi noktasal kaynaklarda yani baca sayısı bir tane bile artsa durum emisyon ölçüm ve çevre izni sil baştan yapılıyor mu onu bilmiyorum,,
 
Ben göremedim, kapasite artışıyla ilgili olarak sınırın altında kalınıyorsa görüş alınması gerekir diyor sadece. Belki de görüş yazısında yazıyorlardır ölçüm yapılması gerekir diye, bununla ilgili hiç görüş istemediğimden gelen yazı nasıldır bilemiyorum. Sınırlama yapmak güç katılıyorum size.
 
arkadaşlar konuyla alakalı değil ama birşey sormak istiyorum..hazır beton tesislerinde kapasite raporu almak için tesisin kapasitesinin belli bir sınırda olması gerekiyor mu?
 
Üst