• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tasarım dersi için elinde örnek projesi olan var mı

eda nevin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Kasım 2018
Firma
sakarya
Tasarım dersini alıyorum fakat hocamız hiçbir konuyu beğenmiyor 10 hafta oldu elinde örnek olan varsa yardımcı olabilir mi çok ihtiyacım var
 
Merhaba,

Ne tasarımı aramaktasınız? Atıksu arıtma tesisi mi, içme suyu arıtma tesisi mi, kanalizasyon tasarımı mı? Biraz açarsanız daha rahat yardımcı olabiliriz.
 
Atıksu ve içme suyu için proje tasarladık son sınıf öğrencisiyim çevre mühendisliği tasarımı dersi alıyorum herhangi bir alan olabilir sınırlamamız yok sadece olan bir şeyi kabul etmiyor üzerine bir şey daha eklememizi istiyor ama şuan öğrenciyim tam anlamıyla nasıl bir yenilik getirebilirim bilmiyorum hocamıza anlatmak çok zor hiçbir şekilde yardımcı olmadı elinizde örnek varsa en azından bir fikir olabilir
 
Elimde içme suyu projesi olarak üniversitedeyken tasarladığım bir şey var. Ancak üzerine bir şey koymanızı istiyorsa; en basit örnekle açıklamak gerekirse ileri arıtma kurabilirsiniz. Benim tasarımımda aşağıdaki üniteler vardı:
- Su alma yapısı
- Havalandırma (kademeli sistem kurmuştuk)
- Hızlı karıştırma
- Yavaş karıştırma
- Çöktürme

Buna ek olarak siz ozonlama sistemi ekleyebilirseniz, belki hocanız kabul edecektir. Proje 2013 yılına aitti hatırladığım kadarıyla, elbet hatalar olabilir. Tekrar hesap yapmanızı öneririm.
 

Ekli dosyalar

  • Çerkezköy İçme Suyu Projesi.docx
    176.4 KB · Görüntüleme: 56
@Cem Yılmaz teşekkür ederim ama öyle kabul etmedi benim yirmiye yakın fabrikayla görüşüp yaptığım projemi dahi kabul etmedi sizin dediğiniz gibi ilave proses ekledim beğenmedi tamamen yenilik istiyor örneğin sıfır atık kapsamında
 
@Cem Yılmaz sakarya üniversitesi farkında bugün beni aşırı azarladı ağlayarak çıktım yanından çok zorda olmasam gerçekten yazmazdım ama olmuyor yapamıyorum ne istediğini de anlamış değilim işe girmeden ben neye ihtiyacımız olduğunu nelerin eksik olduğunu nasıl bilebilirim ki
 
@eda nevin Bırakın okurken, mezun olup işe girdiğinizde bile sizden yeni bir şey üretmenizi istemesi ütopik bir bakış açısı. Sizden ricam projenizin varsa tam adını, hocanın tam taleplerini sıralarsanız belki atladığımız bir şey vardır. Mutlaka bir fikir veren çıkar.
 
Yenilik getirebilmeniz için deneysel çalışma yapmanız gerekir dolayısıyla yenilik getiremezsiniz. Ancak standart uygulamaların biraz dışına çıkabilirsiniz. Elimde örnek proje yok ama geleneksel atıksu arıtma tesisine ileri arıtım prosesi ekleyerek sulama suyu olarak kullanılmasını sağlayan bir sistem tasarlayabilirsiniz. İlk akla gelen proses membran proseslerdir. Onu tercih etmemeniz daha iyi olur.
 

Ekli dosyalar

  • arıtılmış atıksuların yeniden kullanımı.pdf
    8.6 MB · Görüntüleme: 89
@Cem Yılmaz Bence hoca kariyer basamaklarını çıkarken sıkılıp 3 er 5 er çıkmak istemiş ve aklıona proje gelmeyincede öğrencilerine vermiş bu kutsal görevi.

"Bulun ve getirin beni kariyerimin en üst seviyesine taşıyacak PROJEYİ" ?
 
@eda nevin actiflo tasarlayın paket arıtma nette bilgiye ulaşabilirsiniz? Konuyu sorun hocanıza kabul edecek mi? Büyük tesislerin yapılması gerektiği gibi paket arıtmalarla da büyük tesislerin rahatlatılması gerekmektedir
Yıllar önce içme suyu arıtma dersi projesinde tasarlamıştım kabul görürse arşive bakarım
 
Buyrun işinizi görür inşallah ama son halimi bilmiyorum ve veriler değişmiştir güncellemeniz lazım. Kopyala yapıştır yapacak olursanız çok yanlış yaparsınız. Yanlış anlaşılmasın yapan arkadaşların okulu uzadı :)
 

Ekli dosyalar

  • içme suyu SON.docx
    2.9 MB · Görüntüleme: 63
@eda nevin bu zaten size örnek direk proje yapıp vermem mümkün değil siz verilen proje üzerinden yeni bir proje tasarlayacaksınız :). Bu proje benle arkadaşlarımın 6 ayını aldı şimdiden başlayın derim :)

Tasarım dersleri basit ödev gibi değildir.
 
Üst